Pc se sam od sebe resetira.

poruka: 14
|
čitano: 4.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa...Uglavnom nedavno sam se selio, isto tako i komp sam sa sobom uzeo...sve je prije normalno radilo sve dok ga nisam ponovno spojio...Ušao bi u windows i ne bi npr mogao micati ikone, stalno bi štekao, ne bi ponekad ništa mogao stisnut...Zanimljvo je to da sam mogao bilo koju igru igrat na najvećim postavkama bez ikakvog fps drop-a...a obična ikona bi ga zezala...Nisam znao što je ali sam pretpostavljao da je do windowsa pa sam se odlučio ponovno ga friško instalirat i mislio da cu tako riješit problem...Ali pravi problem je nastao tek sad...uglavnom sam samo premjestio komp na drugo mjesto da provjerim dali svi ventilatori radi i dali se nešto pregrijava i onda da krenem sa instalacijom windowsa...upalio ga kad ono stigne do logo-a od matične i onda se resetira sam od sebe..ponovno se pali i opet dodje do logo-a i ugasi se...tako nonstop u krug...ne znam što bi moglo bit...probao sam vadit memoriju,jednu po jednu i mijenjat pozicije ali opet isto...jedino se to ne događa da se komp restarta je kad obadvije memorije izvadim..ali onda je naravno na ekranu samo crna slika..svi ventilatori se uredno vrte..malo ima prašine ali ništa strašno da bi ga moglo dovest do pregrijavanja pa da ze zbog toga pali gasi...sumnjam na napajanje ili oštećenu matičnu...iako mi napajanje baš i nije logično jer se komp upali ..da ne radi napajanje onda pretpostavljam da se komp nebi niti upalio...čitao sam malo po forumima da bi moglo bit do kondenzatora...meni svi kondenzatori uredno izgledaju..iako se sjećam da sam jednoga prije godinu dana otkinuo slučajno ali je sve normalno radilo do sad tako da ne vjerujem da je do njih.Uglavnom nemam alata pri sebi da malo dublje kopam tipa da pogledam procesor i tako to...Tako da mi je sad preostalo da vas "pametne" pitam :D...btw kad sam spojio svoj G5 miš na laptop isti problem je počeo zezat onako sa ikonama i štekanjem..ali ga izvadim i restartam laptop pa radi..tako da one prvotne greške je mogao miš uzrokovat..ali nije mi to više problem nego ovo restartiranje...

Konfiguracija:

Gigabyte P55-UD3R

Intel i5 750

2x2 GB Corsair DDR3

Sapphire HD 5850

HDD WD 750GB

CORSAIR 650W, TX Series

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Čiro prosviro.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pc se sam od sebe resetira.

Hvala na tako opsežnom odgovoru hahaha

13 godina
neaktivan

po meni najbolje rijesenje upalit ga na stolu izvan kucista jer meni moj komp nije htio upalit kad bi zatvorio bocnu stranicu di su kablovi pa sam moro stranicu zatvarat dok je upaljen.. a inace desiilo mi se to da mi se restarta...kontakt sa maticnom i kucistem bio neki..a  ovo sa ikonama i to , i to mi se desilo xD... kad bi iso u pretrazivacu za nazad otvorio bi prozor...na ikone nebi mogo klikat. ni na start sve dok ga nebi zviznuo malo ... 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pokušaj možda update biosa, ili napravi CLR_CMOS .

Kažeš prije seljenja je radilo sve ok ?

Možda imaš problema sa strujom u stanu/kući gdje je komp trenutno ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Provjeri ispravnost tipkovnice. Meni je neispravna tipkovnica uzrokovala slične probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na kučište pogledaj tipke reset da nije gumb ugurana unutra.  Ili na ploči na žici kojim piše reset to vadiš i probaš dali se reseta. Ako ne onda sklopkica reset zna istrošit i potrebno zamjenit novim.

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

isto tako moguce je da se pri seljenju ohladilo napajanje. ako si ga upalio tako hladnog svasta je moglo vrisnut. uvijek je pametno pricekat da se uredjaj 'vrati' na sobnu temperaturu prije koristenja.

Probaj sa cmos sta su ti vec i rekli. ako nije u tome stvar nabavi speaker za maticnu pa slusaj kako pisti. ako ni to nije problem onda nabavi neke rame, grafu, disk i napajanje pa deri. Tesko je drugacije saznat o cemu se radi. takodjer probaj namjestit u biosu da ti moze bootat sa USB sticka pa probaj bootat live verziju nekog linux operativnog sustava. najjednostavnije ti je s ubuntu-om.

0 0 hvala 0
17 godina

"iako se sjećam da sam jednoga prije godinu dana otkinuo slučajno"

Pitanje je šta si točno otkinuo, ja sam slučajno jednom na nekoj polovnoj matičnoj otkinuo kondenzator koji je bio blizu zvučne kartice. Naravno i dalje je sve radilo bez problema, ali ono taj kondenzator je bio tu s razlogom.

Gašenje kompjutera je simptom slabog/lošeg napajanja, a to jedan TX650 nije osim ako već ima par godina starosti i nije propuhivan/čišćen.

Ja bih rekao da imaš negdje kratki spoj, najbolje ti je eliminirat komponentu po komponentu dok ne dođeš do krivca. Sad je jedini problem gdje ćeš naći drugi hard, drugu matičnu, drugu grafičku, napajanje itd.

Zato postoji servis gdje ti to ustvrde lako jer imaju opremu.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - watching
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kažeš selio si se.A jel struja dobra tu di sad živiš? Da nema pada napona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Poštovanje kolege. Kolega već neko vrijeme ima problem s kompom pa me zamolio da malo pogledam. Komp se jako često resetira i reboota sam od sebe i bez razloga. Neki put nakon reboota uđe u winse, a nekad zapne pa se ponovno reboota, kako kad i što. To mu se događalo 10-15 minuta nakon paljenja kompa često, ali nije nužno uvijek pravilo. Također se to događalo i prilikom igranja igrica i prilikom gledanja filmova, ali i običnog surfanja. Kolega ima dual-channel ram pa sam odvojeno testirao pločicu po pločicu kao i obe zajedno i svi testovi prošli bez problema. Hard testirao hd tuneom, sve ok. Nisam još provjerio ovaj odličan prijedlog koji je sugerirao kolega nello u vezi power i reset žičica i tipkica. Nema nikakvih virusa jer je instaliran antivirus koji radi ok posao, čak ni višestruka reinstalacija winsa nije pomogla. Prije svega sam išao provjeriti temperature i iako ima amd stock cooler na procu, temperatute proca su skroz ok, s obzirom na doba godine čak bih rekao odlične. Inače relativno nedavno promijenio je termalnu na procu. Temperature ploče i harda su također skroz ok, ali za oko mi je zapela temperatura grafe u IDLE-u, znači dok surfam netom i ne radim praktički skoro pa ništa na kompu.

http://prntscr.com/bsxvjs

evo i temp. grafe:

http://prntscr.com/bsxvwg

AIDA također pokazuje 46 stupnjeva, a i gpu.z također:

http://prntscr.com/bsxxar - aida

gpu-z - http://prntscr.com/bsxxq1

S time da je temperatura grafe u početku otkako sam na kompu i vršim testiranja bila oko 41-42 stupnjeva, pa jedno vrijeme 40 pa opet 42 da bi polako narasla do 46, odnosno 47 stupnjeva. Mjerenja temperature odrađena su onda kad nije u istom trenutku vršeno ni jedno testiranje, već prije ili iza njega, da me ne bi krivo shvatili. Grafa nije pod nikakvim opterećenjem. Inače radi se o msi 370 gaming grafi, ventovi se uopće ne vrte u ovakvom načinu rada, tek se zakratko zavrte prilikom paljenja kompa i učitavanja winsa. Što kažete, da je bacim pod furmark ili prime 95 + furmark ili bolje ne?

Također sam razmišljao i o kojem napuhanom kondiću na ploči ili napajanju, osluškujem pc i čuje se neki jedva primjetan coil whine (samo kad baš napregnem uši na najjače, dakle jedva primjetan), no ne mogu skužiti odakle dolazi taj veoma tihi zvuk. Napajanje i grafa su na dodir hladni, nemam s čime testirati napajanje. Inače ostatak konfe je fx6300, 2x 4gb rama, 1x hdd i corsair 550vs napajanje (znam da je budžet napajanje, ali realno je i prejako za ovu kantu koja jako malo troši).

Još jedna zanimljivost; već duže vrijeme radim na kompu i vršim testiranja i još uvijek mi se nijednom nije sam od sebe resetirao...

Puno hvala unaprijed na bilo kakvim prijedlozima.

EDIT Evo i full scan diska s HD Tune: http://prntscr.com/bt16wp .

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 1:10 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

U redu je temp gpu ništa strašno, zavisi od tipa hlađenja koja je grafička ali u full load došla bi do nekih 70c.
Testiraj sa occt idi na opciju power supply tu postavi sve opcije koje će ga opteretiti sa tim testiraj

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 17:08 (jigsaw5063).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Re: Pc se sam od sebe resetira.
Caesar et Brutus kaže...

Prijatelju, meni ovo jako "miriše" na napajanje, taj Corsair je lagani "overkill" za to računalo, ali isto tako je rađen od komponenti niske kvalitete,

moja preporuka je probati ugraditi bilo kakvo (znaš i sam) kvalitetnije napajanje pa makar i nešto tipa FSP Hexa 400W i istestirati s njime računalo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan

Puno hvala dečki, baš su me vaša dva savjeta o pokretanju i testiranju OCCT-om i provjeri napajanja dovela do rješenja ovog problema. Zaista je bilo do napajanja. Prvo sam pokrenuo OCCT PS test i komp se resetirao te ušao u winse, misleći da je slučajno, probao ponovno pokrenuti isti test što je završilo novim resetom s time da se tada još jednom sam od sebe resetirao onda kada je ušao u winse, tj. moment nakon. Prije sam probao pokrenuti CS: GO igru na steamu, probao sam dva puta i oba se resetirao, drugi puta dvaput ili čak triput zaredom - tu negdje. Otspojio sam napajanje i spojio svoje (usput ustanovivši da cvrči i da ga moram reklamirati, ali dobro), zatim pokrenuo OCCT, komp se resetirao i potom pokrenuo OCCT koji je uspješno završio nakon 10-15min testa s 0 nađenih errora na kompu. Onda sam probao pokrenuti CS: GO na steamu i pokrenuo sam je bez problema i bez ikakvog resetiranja. Tako da sam, na temelju te 2 provjere siguran da je riječ o napajanju. Napajanje očito drži komp normalno dok nije malo opterećen, kad ga se barem malo optereti nastaju problemi najčešće. Iako je na dodir hladno i tiho, u najbolju ruku je poluispravno i trebat će ga reklamirati dok još ima garanciju. Glavno da je problem ustanovljen i riješen, da čovjek zna na čemu je.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Moj PC  
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice