PC se ne pali..dalje u opisu

poruka: 16
|
čitano: 2.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Zanimljiva stvar mi se počela dešavati u skorašnje zadnje vrijeme. Kako je ovih dana bilo kišno i olujno, obavezno iskopčavam komp iz struje(logical). Kada ga ukopčam nazad škljocnem tipku na napajanju, komp ne reagira na power on tipku. Nema nikakvog odaziva, ne pali se. Kako sam skužio za sada, mogu ga jedino upaliti ako par puta iskopčam glavni kabal iz napajanja i igranja on/off tipke na njemu. I kada se upali sve normalno radi

Od komponenti sve u savršenom stanju i relativno novo i novo .

Imate u Moj PC hardver, ali ako vas još nešto specifično zanima napišem.

skOOrvy
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 14:18 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kada je napajanje spojeno svijetli li koja lampica na matičnoj ploči?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

I moj je čudan, nekad se neda upaliti pa moram iskljuciti napajanje na par sec i onda normalno radi.

Sve komponente su novije osim napjanja koje je staro 7 god. (Fortron Blue Storm II 500W), mislim da je napajanje krivo kod mene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: PC se ne pali..dalje u opisu
sirka666 kaže...

Kada je napajanje spojeno svijetli li koja lampica na matičnoj ploči?

Nemam nikakvog indikatora na matičnoj koji bi mi pokazao dali je puštena struja kroz napajanje.  

skOOrvy
13 godina
odjavljen
win10pro kaže...

I moj je čudan, nekad se neda upaliti pa moram iskljuciti napajanje na par sec i onda normalno radi.

Sve komponente su novije osim napjanja koje je staro 7 god. (Fortron Blue Storm II 500W), mislim da je napajanje krivo kod mene.

Da, nešto slično, samo kod mene napajanje ima svega koji mjesec a prije toga napajanje koje je bilo staro je 9god i radilo je bez problema ali je postalo slabo

skOOrvy
15 godina

Svakako probati s drugim napajanjem, to što je novo ne znači ama baš ništa.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Imam i ja slične simptome već duže vrijeme, jednostavno kada PC bude ištekan iz struje/ utičnice neko vrijeme npr. duže od 10 min, nakon toga se neće upaliti na power on tipku kada uštekam u utičnicu. Moram pričekati nekih 10-15 min i onda se može upaliti i nakon toga radi sasvim normalno bez ikakvih smetnji. Napajanje je Silverstone 600w i nisam primijetio neke druge anomalije pri radu. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
boxer kaže...

Imam i ja slične simptome već duže vrijeme, jednostavno kada PC bude ištekan iz struje/ utičnice neko vrijeme npr. duže od 10 min, nakon toga se neće upaliti na power on tipku kada uštekam u utičnicu. Moram pričekati nekih 10-15 min i onda se može upaliti i nakon toga radi sasvim normalno bez ikakvih smetnji. Napajanje je Silverstone 600w i nisam primijetio neke druge anomalije pri radu. 

Hmmm, morati ću prvenstveno testirati napajanje... ://

skOOrvy
16 godina
boxer kaže...

Jel ti ostane sistemsko vrijeme?  

13 godina
odjavljen
plavi08 kaže...
boxer kaže...

I ja sam sumnjao na bios i bateriju na svom, ali neke sam testove nap pa sve ok..vrijeme stoji kako je postavljeno.

skOOrvy
17 godina
neaktivan
plavi08 kaže...
boxer kaže...

Ostane, u Windowsu sve uredno, u Biosu sve uredno, kako kažem nema nikakvih anomalija. Monitor, kompjuter, router + bežični net, zvučnici i  lampa su spojeni na produžni kabal koji je prikopčan na utičnicu. Produžni ima sklopku za paljenje/gašenje i sve radi odmah osim centralne koja ne reagira na paljanje prvih 10-tak minuta kao da nema struje, nakon tog vremena mogu upaliti kompjuter bez problema.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
odjavljen

si i ti u skorašnje vrijeme mijenjao napajanje, odnosno ubacivao novo?

skOOrvy
16 godina

Pogledajte kondenzatore na napajanju. Možda ima koji da nije odozgora ravan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skorvy kaže...

Ne, napajanje je staro par godina. 

13 godina
odjavljen
boxer kaže...
skorvy kaže...

Ne, napajanje je staro par godina. 

Mislio sam da je možda zbog promjene odnosno razlike napona staro/novo..

skOOrvy
13 godina
odjavljen

Da se nadovežem mogućim riješenjem. Prije par dana sam promijenio vent odnosno fan cpu coolera(stari je malo #tapkao", vj ležajevi), i od tada nemam problema s paljenjem. 

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice