PC pišti, ne pali se

poruka: 11
|
čitano: 15.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PC pišti, ne pali se

Kad uključim komp neprekidno pišti u dugim bipovima (biiiip biiiip biiiip biiiip), reboota se, opet pišti, reboota se, opet pišti...

Prema uputama za matičnu, "continuous long beeps" su znak da je grafička krivo postavljena (što potvrđuje moje sumnje od prije), ali ja sam prilično siguran da je funkcionalna, i znam da sam je dobro stavio unutra.

Nažalost, komp je stajao oko dva-tri tjedna van funkcije, u žalosnim uvjetima (relativno hladno i vlažno, nije moja krivnja, borio sam se da se to ne dopusti, ali svi su pametniji od mene kad je riječ o mom PC-ju:

kao navodno mu neće biti ništa, ali ako me vide da golim rukama diram komponente odmah se pozivaju na statički elektricitet, kao da je to ikad spržilo komp).

Maloprije sam rastavio komp na proste faktore, usisao svu prašinu, počistio, vratio unutra.

E sad. Jednom sam ga pokrenuo samo sa CPU-om (RAM izvađen, GPU isto, nikakve dodatne PCI kartice, HDD-ovi odspojeni).

Pištao je na taj isti način.

Vratio sam RAM.

Ne pišti.

Stavim GPU.

Pišti.

Ugasim, upalim.

Ne pišti.

Spojim HDMI u grafičku da vidim pojavljuje li se išta na ekranu.

Ne pišti, ali nema ni slike.

Spojim PCI karticu i HDD.

Pišti.

Nažalost nemam drugu grafičku da pokušam zamjenu i nekakvu smislenu dijagnozu, ali može li to biti išta drugo?

Isto tako sam već čistio CMOS, micao bateriju iz matične, pokušavao s UPS-om, bez UPS-a, s periferijom, bez periferije...

... kad ovako pogledam na ovo, imam osjećaj da se ionako ništa drugo ne može pokušati

You're NOT relevant, you're NOT right and no, I DON'T care.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PC pišti, ne pali se
roko121roko kaže...

Kad uključim komp neprekidno pišti u dugim bipovima (biiiip biiiip biiiip biiiip), reboota se, opet pišti, reboota se, opet pišti...

Prema uputama za matičnu, "continuous long beeps" su znak da je grafička krivo postavljena (što potvrđuje moje sumnje od prije), ali ja sam prilično siguran da je funkcionalna, i znam da sam je dobro stavio unutra.

Nažalost, komp je stajao oko dva-tri tjedna van funkcije, u žalosnim uvjetima (relativno hladno i vlažno, nije moja krivnja, borio sam se da se to ne dopusti, ali svi su pametniji od mene kad je riječ o mom PC-ju:

kao navodno mu neće biti ništa, ali ako me vide da golim rukama diram komponente odmah se pozivaju na statički elektricitet, kao da je to ikad spržilo komp).

Maloprije sam rastavio komp na proste faktore, usisao svu prašinu, počistio, vratio unutra.

E sad. Jednom sam ga pokrenuo samo sa CPU-om (RAM izvađen, GPU isto, nikakve dodatne PCI kartice, HDD-ovi odspojeni).

Pištao je na taj isti način.

Vratio sam RAM.

Ne pišti.

Stavim GPU.

Pišti.

Ugasim, upalim.

Ne pišti.

Spojim HDMI u grafičku da vidim pojavljuje li se išta na ekranu.

Ne pišti, ali nema ni slike.

Spojim PCI karticu i HDD.

Pišti.

Nažalost nemam drugu grafičku da pokušam zamjenu i nekakvu smislenu dijagnozu, ali može li to biti išta drugo?

Isto tako sam već čistio CMOS, micao bateriju iz matične, pokušavao s UPS-om, bez UPS-a, s periferijom, bez periferije...

... kad ovako pogledam na ovo, imam osjećaj da se ionako ništa drugo ne može pokušati

hehe ode matična. Probaj neke komponente na drugom kompu da li radi ili nova matična.

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan
PC pišti, ne pali se

R.I.P. matična

Bolje džaba lezat,nego dzaba radit! xD
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
PC pišti, ne pali se

Očisti kontakte na grafičkoj kartici, možda je upalo prašine u utor kad si čistio

Jel pišti bez monitora

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

1 0 hvala 1
16 godina
PC pišti, ne pali se

Maticna ti pomalo rikava,,,...

Softwer

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Očisti kontakte na grafičkoj kartici, možda je upalo prašine u utor kad si čistio

Jel pišti bez monitora

Bez monitora, s monitorom.

Mislim da GPU valja jer kad ga spojim s monitorom i uključim komp na monitoru nestane znak da nema signala, ali ipak nema slike.

Hvala bogu pa imam garanciju na MBO.

16 godina

Probaj samo monitor uštekati u drugi utor na grafi

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Probaj samo monitor uštekati u drugi utor na grafi

Misliš? Ajd' pokušat ću, javit ću se za pola sata...

15 godina
PC pišti, ne pali se

ko prvo onda si mogo pustit komp da ostoji malo u sobnoj temperaturi nekih 3 sata il cak i dan. a ne ga ic palit odmah..

to sta ti mkane no singal na monitoru ne znaci da je grafa ispravna zato jer kad ti ukopcas kabel. on registrira da je ukopcan. a grafa i dalje moze bit neispravna a drugo mislim da je maticna rekla bye bye

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Lacko kaže...

ko prvo onda si mogo pustit komp da ostoji malo u sobnoj temperaturi nekih 3 sata il cak i dan. a ne ga ic palit odmah..

to sta ti mkane no singal na monitoru ne znaci da je grafa ispravna zato jer kad ti ukopcas kabel. on registrira da je ukopcan. a grafa i dalje moze bit neispravna a drugo mislim da je maticna rekla bye bye

Popodne idem po drugi GPU i RAM pa ću provjeriti sve.

16 godina
neaktivan

EDIT: Problem je bio u kontaktu na memoriji. Ne znam kako se to dogodilo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 12:45 (roko121roko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice