- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neke datoteke koje su zaštićene bi po tvom odabiru veličine particije ostale na drugoj particiji a moraju biti na C: .
Dozvoljava se samo pomicanje veličine iza tih datoteka tako da ostanu na C:
npr. djelovi od swapfile , pagefile, hiberfile itd.
Da li defragmentacijom ću nešto popraviti da povećam veličinu željene particije?
Da li defragmentacijom ću nešto popraviti da povećam veličinu željene particije?
Ne...
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731894
Tu si malo prouci samu problematiku, a i moguca rjesenja...
Mislis ova stavka:
Additional considerations
- When you shrink a partition, unmovable files (for example, the paging file or the shadow copy storage area) are not automatically relocated and you cannot decrease the allocated space beyond the point where the unmovable files are located. If you need to shrink the partition further, move the paging file to another disk, delete the stored shadow copies, shrink the volume, and then move the paging file back to the disk.
to ti jer je željena veličina veča od slobodne na disku
NE ...dovoljno je da dio zaštićene datoteke bude npr. na pola diska a ostele datoteke ne zauzimaju niti četvrtinu diska i neće dati da smanjiš na manje od pola.
Na WinXP sam koristio programčić za defragmentaciju takvih zaštićenih datoteka i to kod reseta odradi prije dizanja systema...imam je još ali neznam da li bi radila na novijim Win OS.
Znači ni drugim programima ne mogu particionisati disk na željenu vrednost,nego samo onu koju je izbacio?
Znači ni drugim programima ne mogu particionisati disk na željenu vrednost,nego samo onu koju je izbacio?
Ja sam mislio da si ti to vec rijesio. Pa i sam si vidio i napisao sto trebas napraviti...
Gdje je zapelo ? Kod paging file-a ?!?! Pa imas google i vidi gdje se to nalazi u OS-u koji koristis...
Čekaj.Hoću da napravim particiju od 250 GB,a da sistemska ostane 50 GB.Jel to moguče uraditi ili ne u Windows 10?
Očito ne.Jel mi treba neki drugi program za to?
Čekaj.Hoću da napravim particiju od 250 GB,a da sistemska ostane 50 GB.Jel to moguče uraditi ili ne u Windows 10?
Očito ne.Jel mi treba neki drugi program za to?
Naravno da je to moguce napraviti u win 10 sa disk managementom. On je limitiran dosta, ali se moze...
No ocito ne razumijes kako. Cak i nakon sto si i sam procitao sto bi trebalo napraviti pa nema smisla da objasnjavam da nesto dodatno zakompliciras.
Probaj googlati " partition magic windows 10 " . Partition magic je bila aplikacija sa kojom se to prije radilo. Osobno ne znam jel' postoji aplikacija koja ce se izboriti sa paging file-om na jednostavan nacin u danasnje vrijeme.
Ako ju pronadjes javi da i mi znamo...
Kako kada mi ne dozvoljava smajiti prostor/shrink na više od 149462 MB,prema slikama?
Kako kada mi ne dozvoljava smajiti prostor/shrink na više od 149462 MB,prema slikama?
Ja jednostavno ne razumijem kako objasniti nesto sto je vec objasnjeno...
Tebi jednostavno ne da to napraviti dok nesto ne ucinis sa 'unmoveable files'.
Oni se tako zovu, jer su, eto. Unmoveable... Oni nece nestati, niti ce se smanjiti, ako nesto ne uradis s njima.
Ti sada ocekujes neku svemocnu aplikaciju koja ce to napraviti jednim klikom. E za takvu ja ne znam. Mozda postoji, ali ja ne znam.
Eto vrlo jednostavno. Kada to nisi napravio kada je trebalo.
Napravi backup. Formatiraj disk. Ovoga puta odmah na pocetku napravi particiju od 50 giga i na nju stavi OS.
https://www.disk-partition.com/articles/shrink-volume-with-unmovable-files-4348.html
Al mnogo je komplikovano.
Ne mogu to što predlažeš jer imam licenciran Windows 10.
- MSov alat je vrlo ograničen, koristi npr free-home easeus.. (ili bilo koji disk/part manager) može, nema takvih (blesavih) ograničenja kao win-diskman, lakše i nije trenutno destruktivan.
+ 50GB je malo (za sys-OS).
https://www.disk-partition.com/articles/shrink-volume-with-unmovable-files-4348.html
Al mnogo je komplikovano.
Ne mogu to što predlažeš jer imam licenciran Windows 10.
Pa sto ti je tu komplicirano ?