Nemam CDROM ikone

poruka: 15
|
čitano: 14.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

znaci pokusavam srusit sustav, ali nema mi ikone od cdroma. bios mi ga ocitava ali u windowsima ga nema. isto tako bilo koji cd ubacim cdrom se cuje i radi, cak se  i ikonica strijelice prebaci kao da ocitava na kratko i poslje nista. jeli itko zna u ceme je problem ovo mi se prvi put desava. sve nacine sam probo i nista... :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nemam CDROM ikone
avast4000 kaže...

znaci pokusavam srusit sustav, ali nema mi ikone od cdroma. bios mi ga ocitava ali u windowsima ga nema. isto tako bilo koji cd ubacim cdrom se cuje i radi, cak se  i ikonica strijelice prebaci kao da ocitava na kratko i poslje nista. jeli itko zna u ceme je problem ovo mi se prvi put desava. sve nacine sam probo i nista... :(

Pa stavi win u cd i restartaj komp i botaj win i to ti to i kad instaliraš win pojavit če ti se u my computer!

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA! Hvala. steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
16 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

Pa kako ti to ideš rušit sustav,iz Windowsa?I koja ikona CD rom-a?Misliš an onu u My computeru?

Ako ti ga ne očitava,to je vjerojatno do čitača!Onda ćeš najvjerojatnije morat kupit novu pržilicu!

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA!Hvala.
15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

eh da je tako jednostavno. naravno da sam i to probao, nista. naredio sam da bota cd ali nema koristi. stavio sam i drugi cdrom i opet radi cuje se ali nema ikone jednom se pojavila i nestala pisalo nesto kao operacija nije uspjela tako nesto. sve ostalo radi perfektno ali cdromu ni traga, ma za poludit. vadio sam i bateriju od biosa, cisto da se resetira ako je nesto krivo namjesteno ali nista. sve mi se cini da je nesto izgorilo na maticnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

eh da je tako jednostavno. naravno da sam i to probao, nista. naredio sam da bota cd ali nema koristi. stavio sam i drugi cdrom i opet radi cuje se ali nema ikone jednom se pojavila i nestala pisalo nesto kao operacija nije uspjela tako nesto. sve ostalo radi perfektno ali cdromu ni traga, ma za poludit. vadio sam i bateriju od biosa, cisto da se resetira ako je nesto krivo namjesteno ali nista. sve mi se cini da je nesto izgorilo na maticnoj.

Čekaj,nijedan CD/DVD koji ubaciš u DVD drive ne radi?

15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

tako je. nema uopce ikone od cd roma u my compu. kazem ti jednom se pojavila ali kad sam se misom priblizio nestala je. ugl nije virus cak sam i drugi hard stavljo sa drugacijim windowsima i isti problem. znaci i na visti i na xp šugave ikone nema. mjenjo sam i sa mastera na slave i nista. mislim inace popravljam kompove ali ovakav problem nisam vidio ni ja ni moj kolega koji inace ima igraonicu i popravlja kompove. pa da cujem ako ima nekakvih profesionalaca vamo.. ovo je za poludit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

tako je. nema uopce ikone od cd roma u my compu. kazem ti jednom se pojavila ali kad sam se misom priblizio nestala je. ugl nije virus cak sam i drugi hard stavljo sa drugacijim windowsima i isti problem. znaci i na visti i na xp šugave ikone nema. mjenjo sam i sa mastera na slave i nista. mislim inace popravljam kompove ali ovakav problem nisam vidio ni ja ni moj kolega koji inace ima igraonicu i popravlja kompove. pa da cujem ako ima nekakvih profesionalaca vamo.. ovo je za poludit.

Mislim da je do optičkog pogona,nema što drugo biti.Osim ako nije dobro spojen ali vjerujem da si to probao već!

15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

naravno da sam i to probao skinuo sam kabal sa svog racunala i promjenio ali nista. stvarno sam se pokido više. evo 8 sati sjedim za tim glupostima i ubijam se. da nemam laptopa puko bi vec. aj neka pomoc plz..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

naravno da sam i to probao skinuo sam kabal sa svog racunala i promjenio ali nista. stvarno sam se pokido više. evo 8 sati sjedim za tim glupostima i ubijam se. da nemam laptopa puko bi vec. aj neka pomoc plz..

Jesi li probavao spojiti optički pogon na neki drugi komp ili na svoj komp neki drugi optički?

16 godina
avast4000 kaže...

Jel ga vidi u device menageru uopće?

Prvi Hrvatski tracker invite forum: http://www.hr-invites.com/
15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

na mom kompu ista komponenta znaci kabal od to roma i rom rade perfektno, ali na toj maticnoj ne. stvarno neznam zasto i sasto mi se nekad pojavi ikona i pise mi kao da nisu instalirani driveri za nju stvarno neznam. skido sam i nekakve drvere od toga asusovog roma ali nece instalirat uvjek bude automatski jednio sad nece. neznam stvarno, brijem da je do maticne a stvarno bi mi bilo zao cjelu maticnu mjenjat radi roma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
avast4000 kaže...

na mom kompu ista komponenta znaci kabal od to roma i rom rade perfektno, ali na toj maticnoj ne. stvarno neznam zasto i sasto mi se nekad pojavi ikona i pise mi kao da nisu instalirani driveri za nju stvarno neznam. skido sam i nekakve drvere od toga asusovog roma ali nece instalirat uvjek bude automatski jednio sad nece. neznam stvarno, brijem da je do maticne a stvarno bi mi bilo zao cjelu maticnu mjenjat radi roma.

Jesi probao flashat bios?

Prvi Hrvatski tracker invite forum: http://www.hr-invites.com/
15 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

1.Prvo provjeri jel ti sve dobro uštekano!. Dvostruki klik na MY COMPUTER ikonu,pa na VIEW SYSTEM INFORMATION gore ljevo u kutu!. Tada klikni na HARDWARE pa na DEVICE MANAGER! Kada si ušao tamo,pogledaj na listu DVD/CD ROM i klikni na + da si proširiš.Bar ti se jedan od CD romova mora pojaviti,ako nema,znaci nema dobru konekciju.Vjerovatno je problem sa strujom.tj sa kablom od napajanja!

2. Dok device manager radi, desni klik na ikonu što ti se pojavljiva (u listama)i klikni na PROPERTIES. Pogledaj DEVICE STATUS područije i vidi jel imaš kakve greške( error code 19, 31, 32, 39 or 41).Ako su tu,stvar je u driverima,skini najnovije!

3.možeš probati i sa sistem restore,zna pomoći!

4.ako ništa od ovoga ti ne pomogne,onda malo hakanja po registriju:

1.) Idi na START,RUN upiši REGEDIT .
2.) Tada "HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class .
3.) Pod CLASS dvostruki klik na "{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}."
4.) Tada u desnom prozorčiću,jednom klikni na UpperFilters .
5.) Označi UpperFilters i klikni Delete, tada Yes.
6.) E sad vrati se nazad opet na LowerFilters
7.) Označi i LowerFilters i opet Delete, Yes.
8.) Zatvori registry editor ideći File, Exit.

Molim te idi ovim sljedom,korak po korak,ako ne upali,preostaje još samo 5 korak:

Baci Pržač u smeće!

ŽIVJELI SERVISERI NA CRNO!!!!!!!!!

Ikominator
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemam CDROM ikone

Najvjerojatnije je pregorjela Matična pločica od čitača.

xZero-Hacking is life!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 3:19 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Nemam CDROM ikone
Ikominator kaže...

1.Prvo provjeri jel ti sve dobro uštekano!. Dvostruki klik na MY COMPUTER ikonu,pa na VIEW SYSTEM INFORMATION gore ljevo u kutu!. Tada klikni na HARDWARE pa na DEVICE MANAGER! Kada si ušao tamo,pogledaj na listu DVD/CD ROM i klikni na + da si proširiš.Bar ti se jedan od CD romova mora pojaviti,ako nema,znaci nema dobru konekciju.Vjerovatno je problem sa strujom.tj sa kablom od napajanja!

2. Dok device manager radi, desni klik na ikonu što ti se pojavljiva (u listama)i klikni na PROPERTIES. Pogledaj DEVICE STATUS područije i vidi jel imaš kakve greške( error code 19, 31, 32, 39 or 41).Ako su tu,stvar je u driverima,skini najnovije!

3.možeš probati i sa sistem restore,zna pomoći!

4.ako ništa od ovoga ti ne pomogne,onda malo hakanja po registriju:

1.) Idi na START,RUN upiši REGEDIT .
2.) Tada "HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class .
3.) Pod CLASS dvostruki klik na "{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}."
4.) Tada u desnom prozorčiću,jednom klikni na UpperFilters .
5.) Označi UpperFilters i klikni Delete, tada Yes.
6.) E sad vrati se nazad opet na LowerFilters
7.) Označi i LowerFilters i opet Delete, Yes.
8.) Zatvori registry editor ideći File, Exit.

Molim te idi ovim sljedom,korak po korak,ako ne upali,preostaje još samo 5 korak:

Baci Pržač u smeće!

ŽIVJELI SERVISERI NA CRNO!!!!!!!!!

brate meni ne postoji ovaj "upperFilters" nikako pise mi "(deafult) reg_sz  dvd/cd-rom drivers 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice