Ne rade USB portovi

poruka: 17
|
čitano: 10.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne rade USB portovi
pitanje

Hi, imam jedan veeeliki problem! Ne radi mi ni jedan USB port.

A sve je počelo ovako: Djeca su sa USB sticka gledala neki film, a prilikom vađenja sticka iz utora nešto je u utoru puknulo i ispalo. Na žalost, nisam bio prisutan kad se to dogodilo, ali od tada ne radi ni jedan USB port. Sve sam ih isprobao, a za tipkovnicu sam počeo koristiti adapter koji sam dobio uz nju.

Kada sam htio provjeriti taj USB port iz kojega je ispao nedefinirani komadić nečega (što nisam vidio, jer nisam bio kod kuće kad se to dogodilo), stavio sam moj USB stick u njega i pojavio se mali,bijeli dim iz sticka (ili možda USB porta-nisam utvrdio, jer sam stick brzo izvadio). Naravno, sad znam, spalio sam stick, ali na sreću na njemu sam imao neke nebitne stvar, pa mi za stick nije toliko žao.

Jel' tko zna što bi moglo biti uzrok što portovi ne rade i što moram promijeniti kako bi portovi radili? Iako ponešto znam o kompovima, moram priznati da ipak nisam neki stručnjak, ali svaki savjet će mi dobro doći.

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ne rade USB portovi

... po bijelom dimu, rekao bih da je USB 'ispustio dušu' Nevinašce

Kupi USB kontroler (PCI cca 70kn), ako možeš birati neki koji ima i pinove tako da se može FrontUSB priključiti, u biosu isključi integrirani.

Privjeri i sam priključak .. ako je pukla plastika ili konektor ne spajati, produžni USB-A/A (muško-ženski) je rješenje...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
Ne rade USB portovi

Pa očito da je "pregorila" USB konekcija na matičnoj i to je "big" problem...

Servis, pa nek oni vide može li se oživjet!

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne rade USB portovi

To se meni čini ili je to još jedna debilna spam tema? Izlanuo se

Ak nije onda ti ne ostaje nista drugo osim servisa...

Ojla!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 17:03 (Red Devil).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ovo bi bilo i po meni rješenje. Moguće su polovi izjednačeni pa je došlo do kratkog spoja. Samo me čudi da matična ne vrišti.???
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Red Devil, ne, nije to još jedna debilna spam tema, već, prema odgovorima, prava hardverska tema.

Ipak, hvala, mislim da ću morati do servisa ili ,možda, to ipak mogu sam?

Jedino moram znati je li otišla matična odnosno, moram li je mijenjati ili mogu nešto popraviti/dograditi?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne, matična ne vrišti. Sve radi normalno,hm... osim USB portova.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Što bi oni mogli napraviti da USB konekcija oživi? Mogu li i ja to napraviti, a da ne nosim u servis?
16 godina
neaktivan
fisher1 kaže...

Red Devil, ne, nije to još jedna debilna spam tema, već, prema odgovorima, prava hardverska tema.

Jedino moram znati je li otišla matična odnosno, moram li je mijenjati ili mogu nešto popraviti/dograditi?

Pa lijepo otvori i pogledaj ima li nekakvi fizičkih promjena na matičnoj(dakle dali je nešto spaljeno pošto si rekao da si vidio neki dim)
Ako je nešto takvo, ne diraj ništa nosi na servis! Ako se ne primjeti ništa(fizički) probaj se igrati s Device managerom malo.. stavljaj na disabled, enable... vidi jesu driveri Ok..
Ali čisto sumnjam da ćeš sam išta tu moći popraviti!!

EDIT: može biti da je neki elektrolit na matičnoj.... ma ima tu dosta što može stvarati probleme, nije baš jednostavno za "popraviti" ukoliko neznaš točno što trebaš "popraviti"
Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 20:54 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
ihush kaže...

... po bijelom dimu, rekao bih da je USB 'ispustio dušu' Nevinašce

Kupi USB kontroler (PCI cca 70kn), ako možeš birati neki koji ima i pinove tako da se može FrontUSB priključiti, u biosu isključi integrirani.

Privjeri i sam priključak .. ako je pukla plastika ili konektor ne spajati, produžni USB-A/A (muško-ženski) je rješenje...

Hvala, pokušat ću tako, možda pomogne, a ako ne pomogne onda ću, vjerojatno morati na druge opcije.
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Bellatrix kaže...
fisher1 kaže...

Pa lijepo otvori i pogledaj ima li nekakvi fizičkih promjena na matičnoj(dakle dali je nešto spaljeno pošto si rekao da si vidio neki dim)
Ako je nešto takvo, ne diraj ništa nosi na servis! Ako se ne primjeti ništa(fizički) probaj se igrati s Device managerom malo.. stavljaj na disabled, enable... vidi jesu driveri Ok..
Ali čisto sumnjam da ćeš sam išta tu moći popraviti!!

EDIT: može biti da je neki elektrolit na matičnoj.... ma ima tu dosta što može stvarati probleme, nije baš jednostavno za "popraviti" ukoliko neznaš točno što trebaš "popraviti"
 OK, thanks.
16 godina
Red Devil kaže...

po čemu si ti samo zaključio da je ovo spam tema???

@fisher1  -  ubuduće koristi tipku edit, uostalom imaš i tipku višestruko citiraj

moj frend je isto imao problema s USB portovima straga na I/O panelu, kad priključi neki uređaj dogodi se kratki spoj i komp se jednostavno samo ugasi, komp je neko vrijeme poslije toga normalno radio kad ga upali ali to nije dugo trajalo nakon nekog vremena se komp više nije mogao uplaliti pa je morao kupiti novu matičnu
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina
fisher1 kaže...

Hi, imam jedan veeeliki problem! Ne radi mi ni jedan USB port.

A sve je počelo ovako: Djeca su sa USB sticka gledala neki film, a prilikom vađenja sticka iz utora nešto je u utoru puknulo i ispalo. Na žalost, nisam bio prisutan kad se to dogodilo, ali od tada ne radi ni jedan USB port. Sve sam ih isprobao, a za tipkovnicu sam počeo koristiti adapter koji sam dobio uz nju.

Kada sam htio provjeriti taj USB port iz kojega je ispao nedefinirani komadić nečega (što nisam vidio, jer nisam bio kod kuće kad se to dogodilo), stavio sam moj USB stick u njega i pojavio se mali,bijeli dim iz sticka (ili možda USB porta-nisam utvrdio, jer sam stick brzo izvadio). Naravno, sad znam, spalio sam stick, ali na sreću na njemu sam imao neke nebitne stvar, pa mi za stick nije toliko žao.

Jel' tko zna što bi moglo biti uzrok što portovi ne rade i što moram promijeniti kako bi portovi radili? Iako ponešto znam o kompovima, moram priznati da ipak nisam neki stručnjak, ali svaki savjet će mi dobro doći.

Unaprijed zahvaljujem!

ovo ne sluti na dobro... u najgorem slučaju trebat ces matičnu mjenjat, al nije to skupo danas toliko... ako je nesto crno tamo gdje su oni pinovi na matičnoj trebat ces ju mjenjat
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
neaktivan
Ne rade USB portovi

e i ja u zadnje vrijeme imam problem da jednim portom na prednjoj strani kućišta. samo odjednom nekad mi se usb sam od sebe kao odjavi, a ja nisam ništ ni pipnuo. i onda ga moram iščupat i ponovno uštekat. i tako mi se jednom dogodilo i kad sam ga ušteko nisam ga mogao nikako otvoriti i pisalo je da usb nije formatiran pa sam ga morao formatirati. ali bio sam u dilemi. imao sam i važne podatke na njemu, a i važne sam podatke morao prebaciti na njega. pa sam ga ipak formatirao i onda je to rezulziralo otvaranjem ove teme

0 0 hvala 0
17 godina
jurluk kaže...

e i ja u zadnje vrijeme imam problem da jednim portom na prednjoj strani kućišta. samo odjednom nekad mi se usb sam od sebe kao odjavi, a ja nisam ništ ni pipnuo. i onda ga moram iščupat i ponovno uštekat. i tako mi se jednom dogodilo i kad sam ga ušteko nisam ga mogao nikako otvoriti i pisalo je da usb nije formatiran pa sam ga morao formatirati. ali bio sam u dilemi. imao sam i važne podatke na njemu, a i važne sam podatke morao prebaciti na njega. pa sam ga ipak formatirao i onda je to rezulziralo otvaranjem ove teme

tako je i meni na jednom produžnom kabelu pa sam skuzio da su se samo one dvije nozice od usb porta savile.. zapravo samo jedna se savila :D
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
17 godina
neaktivan
Ne rade USB portovi

Pa ako je istina to kaj si napisal,onda čim prije provjeri kakvo je stanje sa USB-om na matičnoj i da li nije nešto iza pregorilo,jer ako ti matična kuri USB,a ne javlja grešku mogla bi ti matična skuriti i ostale komponente u kučištu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Red Devil kaže...

po čemu si ti samo zaključio da je ovo spam tema???

@fisher1  -  ubuduće koristi tipku edit, uostalom imaš i tipku višestruko citiraj

moj frend je isto imao problema s USB portovima straga na I/O panelu, kad priključi neki uređaj dogodi se kratki spoj i komp se jednostavno samo ugasi, komp je neko vrijeme poslije toga normalno radio kad ga upali ali to nije dugo trajalo nakon nekog vremena se komp više nije mogao uplaliti pa je morao kupiti novu matičnu

Sorry, ali iam iskustva s drugim forumima da pišu da im se komp zapalio i da ga ni vatrogasci nemogu gasit, al da sad radi... Uglavnom umobolesnici, pa sam mislio da je ovo tak nesto slično, sorry. XD Cool
Ojla!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice