Ne pokreće Win 7 sa HDD

poruka: 11
|
čitano: 1.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ne pokreće Win 7 sa HDD

Na hard disku je bio instaliran Windows 7.

Stavio sam ga u drugi komp, izbrisao postojeće i stavio nove Windowse.

Kada sam vratio HD u stari komp, nakon selecta boot priority na njega, on ne pali instalirane Windowse već prikazuje BOOTMGR is missing..

U biosu je sve namjesteno normalno, probao sam i sa drugim portovima sata kabela te napajanja ali nema rezultata.

Brnelic
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 20:28 (CraZyNuN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ne pokreće Win 7 sa HDD

Windowsi su radili normalno na kompu na kojem sam instalirao, radio je internet i instalirano je par programa..

15 godina
CraZyNuN kaže...

Windowsi su radili normalno na kompu na kojem sam instalirao, radio je internet i instalirano je par programa..

Nakon seljenja HDDa iz kompa u drugi komp treba radit reinstall i amen.

13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
CraZyNuN kaže...

Problem je u tome što nisam mogao izvršiti instalaciju na tom kompu, zato sam ju obavio na drugom...

15 godina
CraZyNuN kaže...

Problem je u tome što nisam mogao izvršiti instalaciju na tom kompu

Onda nešto nije u redu s tim računalom.

Navedi točno zašto nisi mogao instalirati, nešto je pisalo na ekranu ili sl.?

16 godina
neaktivan
CraZyNuN kaže...

Na hard disku je bio instaliran Windows 7.

Stavio sam ga u drugi komp, izbrisao postojeće i stavio nove Windowse.

Kada sam vratio HD u stari komp, nakon selecta boot priority na njega, on ne pali instalirane Windowse već prikazuje BOOTMGR is missing..

U biosu je sve namjesteno normalno, probao sam i sa drugim portovima sata kabela te napajanja ali nema rezultata.

Kad instaliraš Windows za drugi PC ,a taj drugi PC nije hardverski sličan ili identičan prvom ,potrebno je:

• ili prekinuti instalaciju kod prvog reboota i vratiti ga u PC za koji je namjenjen i tu nastaviti instalaciju
  • ili završiti instalaciju i prije vraćanja u PC napraviti sysprep

Tako nećeš imati problema.

Bootmgr is missing znači da nisi instalirao boot manager na taj disk ,već na neki drugi u prvom PC-u.

Ništa strašno - bootaj PC sa instalacijskim dvd-om ,idi u Repair i popravi ,tj. instaliraj boot manager.

Repair se može obaviti i na drugom PC-u ,samo treba isključiti sve druge diskove na njemu i ne dopustiti  restart ,nego samo ugasiti sistem.

Nakon restarta ,PC bi se trebao normalno bootati u Windowse.

Valentin17 kaže...

Sysprep

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 22:30 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Ne pokreće Win 7 sa HDD

Zahvaljujem se kizo!!

Sad znam za sljedeći put.

Stvar je rješena tako da sam uzeo svoj CD/DVD čitač/pisač i instalirao preko njega na novo.

Stari optički uređaj je bio neispravan...

Inside265
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

sbejedno bi win7 trebao "preživjeti".. evo moja instalacija se vuče već na četvrtoj konfiguraciji a bilo je tu svega, od IDE do SATA diskova, 4 različita čipseta itd..

samo swapanje u novu kantu i vozi, naravo, uz nove drivere.. al nikad nisam imao problem da im ne bi bootao

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 23:22 (nixass).
16 godina
neaktivan
nixass kaže...

sbejedno bi win7 trebao "preživjeti".. evo moja instalacija se vuče već na četvrtoj konfiguraciji a bilo je tu svega, od IDE do SATA diskova, 4 različita čipseta itd..

samo swapanje u novu kantu i vozi, naravo, uz nove drivere.. al nikad nisam imao problem da im ne bi bootao

Ma gle ,Sedmica je vrlo žilav sistem ,i preživjet će svašta ,ali ja sam mu stavil primjer za ''školsku promjenu'' hardvera.

Nasuprot onome ''treba radit reinstall i amen''. {#} (bez ljutnje molim)

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
neaktivan
nixass kaže...

I ja sam mislio da bi trebala raditi, ali sam shvatio da su poprilično različiti čipseti i ostale stvari pa sam išao rješiti kako znam :D

Inside265
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 0:13 (CraZyNuN).
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

100 % si u pravu i ne znam zašto ti neznalice daju TD.

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice