evo iman jedan problem, prvo san mis da mi je do windowsa jer sam instalira windows xp 64-bit i nakon nekog vremena kad bi ugasia komp on bi i dalje radija tj.vrtia bi mi se cooler od procesora itd. Pa sam ja instalira windows xp 32-bitni, ali problem je i dalje tu. sad svaki put ga palim i gasim na produžnom i kada ga uplaim moram stisnut tipku za paljenje komp inače ništa. pa ako tko ima kakav savjet neka pomogne unaprijed hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To te matična zafrkava. Nema tu baš pomoći. Probaj resetirati bios ali nisam baš siguran da će se ista desiti. A što se tiče paljenja, normalno je da moraš stisnut tipku za paljenje. Tako to ide.
Već san to proba i ne ide,ali kažem ti da ga moran prvo upalit na na tipku za paljenje i tada je on upaljen ali mi neće dignit windows tek kad drugi put stisnem tipku za paljenje tek mi onda digne
To jednostavno nema smisla. To što ti drugi put stisneš tipku nema veze sa podizanjem windovsa ili su ti vindoze opasno u banani. Oko tog negašenja jednostavno nemaš što napavit, osim probat resetirat bios. Jedino ako si nedavno vadio matičnu, pa si možda što krivo uštekao?
ali kažem ti kad je prvi put stisnem on radi ali ne diže isto tako kad ga ugasim on i dalje radi a matičnu nisam vadia već odavno, ma ništ arastavit ću ga čitavog spojit i još jednom resetirat bios, pa ćemo vidit
Ako ti ne upali to rastavljanje/sastavljanje, probaj s drugim napajanjem prije nego
ubiješ boga u matičnoj =)
Provjeri da li ti je u biosu uključen wake on lan.
Zanemari, nisam dobro pročitao pitanje.
probaj s drugim napajanjem..možda ti je ovo preslabo...a ovaj problem što se neće ugasiti...za tak nešta nisam čuo...nego de ti nama reci konfu pa ćemo vidjeti dalje.
ma to je stara konfa, tako da bi je malo doveo u red i nekome uvalia,
amd athlon 3200+,
matična asus K8N,
napajanje MS 400W
DDR 1GB kingston
512 MB crosair
to ti može biti i do napajanja ista stvar je bila mom frendu, ono start/shut down i win se ugase a komp i dalje radi
ja nisam mogo vjerovati kada mi je reko ali bilo stvarno tako, i nismo znali šta je, kasnije je promjenio napajanje, sasvim slučajno, ja kupio novo zbog nove graf i dao njemu moje, i to je prestalo, sad komp radi ko novi:) proba posuditi neko drugo napajanje i isprobati, pa ako nije to, onda je
vjerojatno matična!
to san i ja mis jedno od toga dvoje, matična nikad nije pravila probleme dok sam ima već problema s napajanjem, a vidia sam u procesora 400W za 110 kn, to ću uzet ionako ga se mis rješit pa da bar nešto uvatim za njega
ja imam...problem...kad hoću da ugasim koomp...pojavi mi se prozor i piše neš ennd now....dee server????to mi se desi kad gasim komp a kad mi je konekcija pala...dešava se česšto