Napajanje pregorilo?

poruka: 11
|
čitano: 4.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Napajanje pregorilo?

Znači jučer navečer sam igro LoL i samo čujem kao neki prasak i prestane radit komp. Sad gledam okolo i neradi produžni i shvatim da je osigurač iskočio no čak i nakon toga kompjuter se ne želi upalit. otvaro sam napajanje jer je istekla garancija no nevidim nista da mi je crno ili tako nesto.

Sad dali je to otišlo napajanje 100% ili je nešto drugo otišlo?

Ako je imate li neki prijedlog koje da uzmem jeftino do ljeta kad planiram kupit novi komp? (matična mi je msi g31tm-p21, nezz točno ali ta serija a napajanje mi je combined power 385 max 400W) 

Hvala.

phoda

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Napajanje pregorilo?
phoda kaže...

Znači jučer navečer sam igro LoL i samo čujem kao neki prasak i prestane radit komp. Sad gledam okolo i neradi produžni i shvatim da je osigurač iskočio no čak i nakon toga kompjuter se ne želi upalit. otvaro sam napajanje jer je istekla garancija no nevidim nista da mi je crno ili tako nesto.

Sad dali je to otišlo napajanje 100% ili je nešto drugo otišlo?

Ako je imate li neki prijedlog koje da uzmem jeftino do ljeta kad planiram kupit novi komp? (matična mi je msi g31tm-p21, nezz točno ali ta serija a napajanje mi je combined power 385 max 400W) 

Hvala.

Moze biti da je i nesto drugo otislo u vijecna lovista!
Ali vjerojatno je napajanje: Pousi od frenda napajanje pa probaj onda ce ti biti sve puno jasnije.

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 14:32 (keki).
17 godina
Napajanje pregorilo?

Jednostavno je testirati napajanje...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Napajanje pregorilo?

provjerit cu to, čini se lagano no dali je važno koje napajanje uzmem zbog pinova ili može bilo koje samo da je dovoljne snage. planiram uzet neko za 100 kn da može radit do kraja ljeta

phoda

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje pregorilo?

Ako je napajanje otišlo, ta uzmi si pošteno napajanje (pa ćeš biti miran idućih nekoliko konfiguracija) a ne neko jeftino smeće.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Napajanje pregorilo?

imaš neki prijedlog? koje napajanje je dobro (ako sam mislio dobro uzet onda b i neko od 600-700W) ili vi iamte neku drugu opciju

phoda

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje pregorilo?

Imaš za ~350 Kn XFX Core 450W s 60 mjeseci jamstva. Prejako za trenutni komp, a i više nego dovoljno za idući (sve dok ne ideš na više high-end grafičkih kartica).

Ako želiš neko polumodularno, onda recimo Corsair CX430M (oko 380 Kn) ili pak malo skuplji CX500M.

Više od 500W trebaš ako ideš na neki bijesan komp, a preko 550W samo ako planiraš koristiti više jačih grafičkih kartica.

Koliko kuna bi uopće dao za napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Napajanje pregorilo?

hmmm... nisam se jos bas raspitivao no frend mi je rekao da je uzeo napajanje od 600 ili 700 w za komp (za primjer novi need for speed i assassins creed black flag mu vrti stabilno na max setting ali to mu je vrh sada) nezz koliko mislim odvojit na napajanje no ja sam bio očekivao da će napajanje uzet veći dio novca koji planiram uložit (2-3k kn) jer za jaču grafu trebam i jače napajanje no sad kako čujem uzeo bi koju grafu do kojih +/-1000kn i neki quad core procesor (rame mozda a ostale gluposti mi netrebaju jedino ako moram matičnu mijenjat ako je neophodno)

misliš da je 450-500W dovoljno? 

znam da nije tema ali ako možeš dati prijedlog za konfiguraciju za neku dobru konfiguraciju za oko 2-3k kn (novo napajanje, grafička, procesor, (matična ako treba), rami i čitač cda mi netreba

ono da može bez problema vrtit neke nove naslove na max mozda?

phoda

0 0 hvala 0
17 godina
phoda kaže...

hmmm... nisam se jos bas raspitivao no frend mi je rekao da je uzeo napajanje od 600 ili 700 w za komp (za primjer novi need for speed i assassins creed black flag mu vrti stabilno na max setting ali to mu je vrh sada) nezz koliko mislim odvojit na napajanje no ja sam bio očekivao da će napajanje uzet veći dio novca koji planiram uložit (2-3k kn) jer za jaču grafu trebam i jače napajanje no sad kako čujem uzeo bi koju grafu do kojih +/-1000kn i neki quad core procesor (rame mozda a ostale gluposti mi netrebaju jedino ako moram matičnu mijenjat ako je neophodno)

misliš da je 450-500W dovoljno? 

znam da nije tema ali ako možeš dati prijedlog za konfiguraciju za neku dobru konfiguraciju za oko 2-3k kn (novo napajanje, grafička, procesor, (matična ako treba), rami i čitač cda mi netreba

ono da može bez problema vrtit neke nove naslove na max mozda?

Pogledaj si video o tome koliko jako napajanje treba:

Bitno je da je dovoljno jako, ali je još bitnije da je kvalitetno.

Budem ti predložio komponente kasnije, sada me moji zovu na večeru pa na kartanje...

Edit: I ajd plz navedi što sve imaš od komponenti (i koje) pa da znam što je OK a što treba novo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 19:58 (191x7).
12 godina
neaktivan
Napajanje pregorilo?

Processor: 

Intel® Pentium® Processor E6300 2.8GHz

Grafička: nVidia GeForce 210 1GB GDDR2

RAM: 4GB (nezz točno podatke o ramima jer nemogu komp upalit :D nezz ni ddr ali poprilicno siguran da je 4gb)

500GB Hard Disk

MSI Motherboard G31TM-P21 (nezz točno jer ima P21,25,31,35 a u kompu nemogu vidjet)

nezz sto bi jos trebo navest ako je nesto izostalo :p

phoda

0 0 hvala 0
17 godina

Pa, tu možeš zadržati kućište, hard disk i eventualno DVD čitač. Sve drugo treba novo, ovo što imaš je prastaro.

Inačica1:

1 x Procesor AMD Trinity Athlon II X4 750K 3.40GHz 4cores

1 x Asrock FM2A75M-DGS - AMD A75 Hudson D2, M-ATX, Solid Capacitor

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X, KHX1600C9D3B1/

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x MSI GTX 750 Ti Gaming 2GB GDDR5, N750Ti TF 2GD5/OC Gaming

1 x ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3

2.919,48Kn @ www.adm.hr

Inačica2:

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X, KHX1600C9D3B1/

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x MSI GTX 750 Ti Gaming 2GB GDDR5, N750Ti TF 2GD5/OC Gaming

1 x Procesor Intel Core i3-4130, 3.40GHz

1 x Asrock H81M-DGS - Intel H81, M-ATX, Dual Channel 2xDDR3 - 1600

2.922,97Kn @ ADM

To bi ti za gaming trebalo biti čisto OK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 0:44 (191x7).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice