Muke po AMD-u

poruka: 13
|
čitano: 1.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Muke po AMD-u

Situacija je sljedeća, pa ako ima neko ko može pomoć više je nego dobrodošao...

Jednom prilikom nakon vađenja grafičke i ponovnog stavljanja natrag u PCI-e slot više nisam mogao dobit sliku nakon pokretanja računala uz kontinuirane duže beepove iz zvučnika na matičnoj. Uredu, po beepovima i po tome što nema slike rekoh spržio sam grafu, ali za svaki slučaj idem je provjerit na drugom PC-u i gle čuda ona radi.

Sad logički sumnjam da sam nekako oštetio PCI-e slot na matičnoj i tražim drugu matičnu sa AM2 socketom, nađem drugu sa onboard grafikom, no i dalje isti problem, ubodem opet svoju grafičku, i ista situacija.

Nisam se nikad susreo sa spaljenim procesorom, ne znam bi li se barem pos screen pojavio u slučaju da skikne proc, i zadnja solucija, napajanje, iako mi se tu sve čini uredu, ventilatori procesora i kučišta normalno rade, hard lagano melje, ali slike nema i beepovi me proganjaju u snovima...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Muke po AMD-u

a da probas guglat :)

http://www.computerhope.com/beep.htm

sad saznaj koji bios imas i vidi sta ti je otišlo

13 godina
neaktivan

Kao što rekoh dugi kontinuirani beepovi znače da grafička nije dobro umetnuta, imam instruction manual u kojem su objašnjene sve konbinacije beepova tako da se nisam služio čika googlom...

matična je gigabyte ga-ma770-ds3 a i druga matična je takođe gigabyte ga-m68sm-s2l

15 godina
neaktivan
tibika99 kaže...

Kao što rekoh dugi kontinuirani beepovi znače da grafička nije dobro umetnuta, imam instruction manual u kojem su objašnjene sve konbinacije beepova tako da se nisam služio čika googlom...

matična je gigabyte ga-ma770-ds3 a i druga matična je takođe gigabyte ga-m68sm-s2l

po čemu si zaključil da je napajanje 100% ispravno?

Bahrija
13 godina
neaktivan

sutra ću provjerit napajanje, nemam multimetar pa moram pješke, skinit jedno i stavit drugo, a večeras više nemam volje šarafat :(

eh da i za napajanje, da je greška, trebali bi bit kontinuirani kratki bipovi, tako da mi je ono bilo zadnje na pameti, pogotovo jer se ventilatori vrte, hdd melje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 0:42 (tibika99).
16 godina
neaktivan
čika tibika, moguće da si zaboravio na 6 pinski kabelčić za svoju grafičku ;) iz kojeg ona vuče extra struje , koja joj je preko potrebna :)
13 godina
neaktivan
Muke po AMD-u

pazi ovo ja imo grafu prije jednu i normalno radila odjednom sama od sebe prestala..onda kupio ati hd 3850 isto nije radila i sad imam 5550 i ona upali ali nako puno kratkih bipova ... maticna je druze jer ja sam na svom sve izmjenjo osim maticne jer mi je sve bilo zastarilo i dan dan se to desava 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
to zato jer iskopčavate i ukopčavate uređaje dok je napajanje 'na struji' ... najbolje ištekat kabel skroz iiz utičnice pa onda prčkati po 'matici' ;)

baš sam neki dan krivo okrenuo extra usb priključak na matičnoj... onak mislio sam si ak sam krivo stavio nebu radio... kad ono ne samo da nije radilo, neg mi spržilo externi hdd
koja banana.. al sva sreća bio je to onaj kojeg ne koristim... a imao je oko 200gb
15 godina
Muke po AMD-u

Svaka maticna vam ima ledicu koja vam kaze da li ima struje na njoj. Nakon sto iskopcate napajanje MORATE CEKATI da se ta ledica ugasi, tj, da isprazni maticnu. Tek nakon toga se moze cupati/stavljati RAM, grafa... itd...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nema svaka matična .. nije ih imalo barem 50tak od 100tinjak na kojima sam radio... ;)
zato, opet velim, najsigurnije ištekati iz struje ;) .. a zapravo zar bi vjerovao tamo nekoj lampici i povjerio sigurnost od mogućeg udara struje samo zato jer ona 'kaže' da je sve ok... haha ... šteker van iz utičnice i to je to. nema straha

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 9:59 (satara).
15 godina
Muke po AMD-u

Opet kazem, steker van i PRICEKATI pola minute. Vrlo lako, pogotovo vadjenje rama skuri maticnu. Ta lampica je samo informativnog karaktera da jos ima struje u ploci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Opet kazem, steker van i PRICEKATI pola minute. Vrlo lako, pogotovo vadjenje rama skuri maticnu. Ta lampica je samo informativnog karaktera da jos ima struje u ploci.

ja naišel na jednu matičnu-kaj dok si otkopčal komp iz struje još 30 sekundi je svjetlila ledica na njoj{#}

Bahrija
15 godina
Muke po AMD-u

Na mojoj isto preko 30 svijetli... :) Sabretooth je napunjena da boli... :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 11:47 (Leryan).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice