Dakle kako sam neki dan sastavljao Ryzena drzao sam ga par dana na mbo kutiji i sve je radilo bez nekih problema. Kad sam pripremio "kuciste" sastavio sve unutra i nema boota do win.. Q codovi nisu bili bas od pomoci jer su doste nedefinirani i dobijao sam ih nekoliko tako da sam jednostavno isao korak po korak.. Uglavnom , boota ali nema slike, no signal.
Izbacim prvo grafu stavim staru nece ni na njoj, prebacim na drugi pci-e 8x slot tamo proradi pa vratim ponovno na prvi i tu proradi zatim vratim 1080ku , da bi mi zatim crashalo pri bootanju windowsa i iz druge proradilo normalno.
Medjutim, sad imam problem s ventilatorima na grafi. Cini mi se da se vrte non stop na 100% od samog boota.. Nemogu tocno procjeniti ali su dosta glasni. U svim software-ima mi uopce ne ocitava RPM stoji 0 non stop jedino postotak koji na oko bi bio tocan medjutim nije moguce jer se vrati non stop i kad pise 0%. Afterburner , HW monitor, AIDA svi isto pokazuju.. Posto sam nastimao da mi se uopce ne vrti do 45C ocito nesto ne stima a posto vrti non stop na full ne prelazi 35C u idle dok s druge strane afterburner nema efekta.. Ne razumjem sto to uzrokuje, da li se netko susretao s istim problemom?
Neispravan PCI-E slot? Napajanje?