Msi GTX 1080 GX Fan 100%

poruka: 7
|
čitano: 901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

Dakle kako sam neki dan sastavljao Ryzena drzao sam ga par dana na mbo kutiji i sve je radilo bez nekih problema. Kad sam pripremio "kuciste" sastavio sve unutra i nema boota do win.. Q codovi nisu bili bas od pomoci jer su doste nedefinirani i dobijao sam ih nekoliko tako da sam jednostavno isao korak po korak.. Uglavnom , boota ali nema slike, no signal.

Izbacim prvo grafu stavim staru nece ni na njoj, prebacim na drugi pci-e 8x slot tamo proradi pa vratim ponovno na prvi i tu proradi zatim vratim 1080ku , da bi mi zatim crashalo pri bootanju windowsa i iz druge proradilo normalno.

Medjutim, sad imam problem s  ventilatorima na grafi. Cini mi se da se vrte non stop na 100% od samog boota.. Nemogu tocno procjeniti ali su dosta glasni. U svim software-ima mi uopce ne ocitava RPM stoji 0 non stop jedino postotak koji na oko bi bio tocan medjutim nije moguce jer se vrati non stop i kad pise 0%. Afterburner , HW monitor, AIDA svi isto pokazuju.. Posto sam nastimao da mi se uopce ne vrti do 45C ocito nesto ne stima a posto vrti non stop na full ne prelazi 35C u idle dok s druge strane afterburner nema efekta.. Ne razumjem sto to uzrokuje, da li se netko susretao s istim problemom? 

Neispravan PCI-E slot? Napajanje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

Možda glupo pitanje, jesi li instalirao najnovije drivere od grafičke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

Jesam.. ^

Primjetio sam da se zaverglaju bas nekako kad ucita drivere pri bootu, e sad da li je to vezano direktno uz njih ili je nesto drugo u lancu problem..

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 14:41 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

Je li friško instaliran windows?

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

jeli ti bios prepoznao graficku? imas vi hero pa zato. Meni pisu svi podaci o grafi. ako ne probaj sa latest bios update, moze i do toga biti.

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 15:28 (Luka123).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Msi GTX 1080 GX Fan 100%

Hmm kao sto sam u originalnom postu napisao kako sam imao problema da mi prikaze slku..I sad idem ja isprobavat ponovno istekam grafu ustekam nazad opet zajebancija ne radi... Zatim nakon 10tak raznog raznih neuspjelih pokusaja ponovno izvadim staru GTS 450 (koja ide preko HDMI-a) i dadne mi sliku.. Vratim ponovno 1080ku (Display port) nista, zamjenim DP sa HDMI sad mi daje sliku cak i ventilatori rade opet normalno , ali dokle.. Da li je to samo sklep multiglupih okolnosti i kao sto rekoh pravi uzrok i dalje ne razumjem >.<.

Bios mi je zadnji to sam prvo uradio kad sam donjeo MBO. A sto se tice Biosa i GPU-a on mi ne daje skoro pa nikakve informacije od grafi jer nije Asusova valjda.

Windows je naravno frišak instaliran kad sam sastavljao prije par dana

EDIT. Nakon svega i svacega ispada da je problematican bio DP port na monitoru oO ako to ima ikakog smisla eto...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 16:02 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Msi GTX 1080 GX Fan 100%
Rav3n kaže...

Obavezno karticu isprobati u drugom računalu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice