Mrežna kartica

poruka: 9
|
čitano: 2.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Prije nekoliko dana crknula mi je integrirana mrežna. Jučer sam kupio Edimax EN-9130tx, spojio je na matičnu, instalirao drivere i probao se spojit na internet. Ali na internet nikako ne mogu. Prvo sam u postavkama stavio "Obtain IP automatically" i dobio sam error u troubleshootu "IP address is not valid". Zatim sam ručno ispunio na ovaj način: http://i49.tinypic.com/2ajb6z5.jpg . Tu sam dobio error "Gateway is not reachable". Te iste postavke imao sam na staroj mrežnoj i sve je radilo ok.  Na kraju sam peobao opet staviti na automatski. Više nisam dobio error ali pristupa internetu još uvijek nemam. Reinstalacija drivera nije pomogla. Ima li tko ideje? Ako treba još podataka samo recite što.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Bilotko zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mrežna kartica

Koji ti je internet?

Jesi li restartovao modem poslije prikljucenja?

http://www.speedtest.net/result/1987106167.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 14:03 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mrežna kartica

t-com. Probao sam restartat i nije bilo razlike. Ruter je inace uredu, isprobao sam ga na drugom racunalu i sve je radilo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 14:09 (wild).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mrežna kartica
Jesi rijesio problem? Ista stvar kod mene samo nije ista mrezna i prije je radila.
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
neaktivan
Re: Mrežna kartica

1.

Obavezno disable-aj integriranu karticu kroz bios.

2.

Ova ručna konfiguracija je neispravna

jer u liniji "IP adress" adresa mora biti različita u odnosu na "Default gateway" .

Ako si siguran da je gateway (adresa routera) 192.168.1.1 onda stavi pod IP adress 192.168.1.10

3.

Ako ti i dalje ne radi probaj pod "prefered DNS" upisati 8.8.8.8 ili 192.168.1.1

4.

Koliko vidim iz priložene slike

tu stoji da je kartica "... unplugged" što znaći da nije dobro spojena mrežnim kabelom sa router-om. 

16 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Napravio sam sve što si napisao i ovaj put mi se spojilo na internet. Ali nikakva korist od toga jer je sve toliko sporo da mi u 99% slucajeva ni ne ucita stranicu. Ne mogu ni pristupiti modem control panelu. Jednostavno me time outa nakon sto upisem podatke. Probao sam postavke mrezne staviti na automatic i dobio sam isto ovo. Bi li to moglo znaciti da sam dobio neispravnu mreznu ili postoji jos neston sto bih mogao isprobat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Mrežna kartica

Ako si instalirao drivere što si dobio uz mrežnu možeš probati instalirati novije s stranice proizvođača.

Postoji mala vjerojatnost da ti je neispravna matična ploča, pogotovo ako je integrirana mrežna pregorjela zbog električnog udara ili nečeg sličnog.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Isprobao sam nekoliko verzija drivera pa ne vjerujem da je do njih.

Da, kad smo vec kod integrirane, nemam pojma sto se sa njom dogada. Kada je racunalo ugaseno na ruteru svijetli zelena lampica za ethernet. Nakon sto ga upalim, prestane svijetliti i internet ne radi. Nakon sto je racunalo upaljeno cirka 2 sata lampica zasvijetli i internet proradi. Je li moguce da je zapravo maticna kriva, a ne mrezna?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 0:43 (wild).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice