Monitor čudan problem

poruka: 15
|
čitano: 3.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Monitor čudan problem

Ovako sve je počelo prije 20tak dana,ujutro kad palim komp pri podizanju biosa slika mi pocne treperiti i zacrnjena je u gornjom lijevom kutu monitora. Kad se win dignu jos malo titra i onda sve ok(kao da se zagrije pa slika šljaka). To mi se dešava jedino ujutro i neki put kad mi display ode u mirovanje pa kad pomaknem miša da mi dodje slika onda opet malo zatitra. Probavao sam restart komp par puta tokom dana da vidim sliku onda,ali slika bude ok. Sve je prije radilo,komp inace radi normalno nikakve zvukove ne pušta. Imam samsung syncmaster 2232bw LCD 22". Spojen je normalno dvi sa grafe na dvi od monitora. Sada šta mene muči:dali mi monitor pomalo počeo da rikava(njegova matrica ili šta već) ili grafa napajanje itd... Ali to ne vjerujem jer komp radi normalno.Čuo sam priču da samsung nakon 3god kad im garancija istekne počinju krepavat,inače moj ima oko 3.5god maybe malo više. Molim nekoga za pomoć please!!!
Moja konfa je ovak:MBO:ECS A770M-A,CPU:AMD Athlon64 x2 4000,RAM:4Gb DDR2,(Kingmax PC6400),DVD-RW:Pioneer 112D,HDD:Seagate Baracuda 320Gb/7200rpm,VGA:Gigabyte Geforce 8600GT 256 DDR3(Newerwinter Nights Turbo Edition).Napajanje:ja mislim da je chieftec 230V, i LCD:Samsung syncmaster 2232bw. OS:Windows 7 Home Premium x64

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Monitor čudan problem

jednostavno done si drugi monitor čisto radi provjere i po redu eliminiraj uljeza

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Monitor čudan problem

to sam i mislio,ak titra onda je do kučišta,al mi od zene buraz ima plazmu fujitsu siemens, na vga se spaja(prastaro) pa neznam dali bi to imalo neke veze

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 20:39 (igor1311).
15 godina
neaktivan
Monitor čudan problem

koliko ih je pročitalo ovo i niko da jos odgovori možda šta bi moglo biti!!!

katastrofa

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 10:20 (igor1311).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Monitor čudan problem

Ok da probamo.

Nisi lose cuo,ti monitori se do sada nisu pokazali kao kvalitetni,ali opet,ne mora biti!

Zaista bi trebao prvo spojiti drugi monitor da vidis jel problem zaista u Samsungu!

Vrlo je bitno da pogledas jeli grafika pravilno u svome utoru.

Kabal definitivno ne smije biti ostecen i nepravilno utoren u monitor ili grafiku!

Sada idemo na najgore!

u opisu tvoga slucaja(ako je gore navedeno sve ok),u 90% slucajeva je rijec o tranzistorima,koji su odradili svoje.Definitivno ako nisi strucan nemoj niti rastavljati monitor,a kamoli lemiti nove tranzistore,malo kvalitetniji majstor ti to napravi za cc 200-300KN.

Ako je problem u koroziji kontakata,onda bi trebao "provjeriti" to lupkanjem po kucistu monitora.no u takvom slucaju slika bi ti u "cold mode-u" trebala biti iskrivljena i nijansa boje vuce na zeleno ili plavo!

U oba slucaja,ako nisi strucan,nemoj sam,vjeruj mi!

Eto,ovo ti je onako "iz rukava",a moze biti puno toga!

Nemam pojma-zato budite nježni!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

KUm je sve odlično kazao.. tih samsunga u zadnje vrijeme na tone ide na servis...  procjena 300ak kuna..

15 godina
neaktivan

gledo sam grafu lezi ok u utoru,i sad sam maloprije novi novcati dvi kabel spojio na monitor ,komp mi nije radio od jutros,kabel je od plazme tv samsung,al nema veze to,i opet je slika titrala,monitor cu spojit kod frenda jos da vidim,hvala na zanimanju za moj problem

15 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

To mi se dešava jedino ujutro i neki put kad mi display ode u mirovanje pa kad pomaknem miša da mi dodje slika onda opet malo zatitra.

Ista stvar se dogadja i meni, ali već sigurno više od godinu dana. Nisam to nikada uzimao kao problem, nego smatram da monitoru (ili nekoj njegovoj komponenti) treba malo duže da se zagrije. Ti titraji traju možda kakvih 15-20 sekundi najviše.

U međuvremenu sam raskapao comp, vadio djelove, mislim da je i grafička mijenjana, ali ne radi tog "problema" , nego tek tako, radi športa :) , pa stoga mislim da nije stvar u kablovima niti lošem priključku.

Moj monitor je CRT samsung syncmaster 959 nf 19" (17 stvarnih). Neću ti davati nikakav savjet, ali eto, da znaš da tako nešto radi već duže vrijeme bez ikakvog zabrinjavanja :)

15 godina
neaktivan

jedno pitanjce kakvi su philips kao marka monitori????   i svidja mi se acer S243HMBII , i acer kao marka monitori???

15 godina
neaktivan

ma nije do kablova i grafe i korozije na izlazima,probao sam,jos cu test sa drugim monitorom napraviti da vidim dali je kuciste i svoj monitor spojiti na dr komp,mislim da je sto kum kaze do tranzistora

15 godina
protjeran
igor1311 kaže...

jedno pitanjce kakvi su philips kao marka monitori????   i svidja mi se acer S243HMBII , i acer kao marka monitori???

Ako hoces moje misljenje sve ti je to danas isti K..ac,pri tome mislim na kvalitetu.Nema ti care vise pravila,to je KVALITETA a TO NIJE!

Radim u servisu pa znam o cemu pricam.RECIMO da ti je LG "kao" kvalitetan,ali i nije naravno pravilo.

LCD monitori su radeni na principu da se "nema sta" pokvariti.U biti svi se kvarovi odnose na kontakte,pregorjele tranzistore,a svi se ti djelovi manje-vise prave "made in Malezija,Tunguzija..." itd.

Nemojte me svi doslovno shvatiti,to je samo misljenje pojedinca i nikako ne reklamiram LG(njega sam se ovako sjetio,jer nam najmanje LG-ova dolazi u servis).

Zelim reci da se svi kvare i "kvalitetni" i "nekvalitetni" tako da nemoj biti u zabludi,znaj da bi on trebao raditi svoje cc 4 god normalno,a dalje Pomoz-Boze!

Naravno VELIKA razlika izmedu kvalitetnih i nekvalitetnih je ljepota u slici,pikselima i drugim raznoraznim svidalicama,pa ti odluci!

Nemam pojma-zato budite nježni!
15 godina
neaktivan

Moj sm2232bw je made in slovakia,mrak :))) a samsung je japan,a tast mi je kupio prije neki dan novi samsung led bx2350 njemu je made in hungary,imas pravo.

Sve je to same sh!t, npr:citao sam negdje i cuo jos prije da samsung koristi matricu ili unutrasnjost ustvari od lg,unutra lg a izvana maska i dr samsung,i to je kao samsung,bice da je lg jaci od samsunga onda sto se tice unutra,ili neki dogovor interni te dvije korporacije,kako god okrenes sta god da kupis ocekuj nakon 3god ili 4 sto kazes i to je to,kasnije novi lcd ili led i opet ista stvar,kad stancaju to danas na traci ko ludo! hvala care

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 3:57 (igor1311).
17 godina
igor1311 kaže...

Moj sm2232bw je made in slovakia,mrak :))) a samsung je japan,a tast mi je kupio prije neki dan novi samsung led bx2350 njemu je made in hungary,imas pravo.

Sve je to same sh!t, npr:citao sam negdje i cuo jos prije da samsung koristi matricu ili unutrasnjost ustvari od lg,unutra lg a izvana maska i dr samsung,i to je kao samsung,bice da je lg jaci od samsunga onda sto se tice unutra,ili neki dogovor interni te dvije korporacije,kako god okrenes sta god da kupis ocekuj nakon 3god ili 4 sto kazes i to je to,kasnije novi lcd ili led i opet ista stvar,kad stancaju to danas na traci ko ludo! hvala care

Samsung je firma iz Južne Koreje a ne Japana, nema to veze kaj je napravljen tj samo složen u Slovackoj tvoj Samsung. Nije bitno di se slažu proizvodi, vec je bitno od cega su slozeni kvalitetnih djelova ili manje kvalitetnih djelova. Samsung ima pogone u Slovackoj i Rumunjskoj isto moj 2232BW je Made In Romania, to su Samsungove glavne tvornice za Europsko trzište to je tak normalan stvar da ce imat tvornicu u Europi za ovo podrucje.{#}

E sad kaj se tice tvog 2232BW kojeg imam i ja, ali moj je sa originalnim Samsung panelom recimo tu je vec malo zamršena situacija zbog poznatih muljaža sa LCD panelima koje je Samsung podvaljival pod svojim imenom dosta cesto prije 3 godine. Poanta je u tome da je Samsung u svoje monitore, ugrađival cetri vrste panela onaj originalni Samsungov panel i taj je normalno najbolji i najkvalitetniji kaj drugo.{#} Osim tog Samsungovog panela tu su jos bili Optronics, CPT i Chimei koji je najlošiji LCD paneli pod Samsung imenom normalno svi su lošiji od onog original Samsungovog a to je problem itekak. Kupiš Samsung a zapravo to nije to, vec dobiš sasvim drugi LCD panel pa onda imaš paradoks. Dva potpuno ista modela monitora ko tvoj jedan pored drugog, ali na jednom je slika super bez podešavanja ali na drugom ne moš podesit sliku nikak da bi bila ko na ovom koji ima Samsung original panel i moš se fuckat Magarac nije Konj ipak.{#} Samsung takve stvari radi i danas, ali dosta manje nego prije no opet je to problem e sad koji ti imaš LCD panel u svom 2232BW teško je rec bez provjere. No sad to ionak nije vise bitno nakon 3 godine, kaj si kupil to imaš ono koji su se potrudili potražit Samsung sa original njegovim LCD panelom kupili su dobro ali nakon dosta istraživanja. No istrazivanje i informiranje okolo se isplatilo,oni drugi koji nisu znali za takve probleme s LCD panelima ili im se nije dalo istrazivat su dobili kaj su dobili ovisi kak su imali srece ko ruski rulet. {#}

15 godina
neaktivan

Ja mislim da je moj orginal panel od samsunga,a maybe i nije,kad sam ga kupio samo sam ga ukopcao i upalio,nista nisam trebo namjestavat sliku,sve mi je bilo vec namjesteno,slika odlicna. e da te pitam usput,ne mogu npr na svom auto kad stisnem da mi automatski nastela sliku,stisnem i kaze mi da je not available, to i ovo:koji je omjer slike 2232bw,na netu po spec pise da je 16:9, a meni na kutiji pise 16:10 da je. ???????

15 godina
neaktivan
Monitor čudan problem

ja imam sličan problem kao dečki gore, ali kod mene kada upalim kompjuter monitor se pali gasi sigurno 10- 15 minuta i onda valjda kada se zagrije slika bude normalna i sve radi savršeno.

inače monitor je samsung syncmaster 206bw..

meni se čini da je taj samsung u banani, koliko bi popravak koštao za taj moj problem, koji je uopće problem :O

Mr.MojoRisin
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice