Laptop se pregrijava

poruka: 9
|
čitano: 7.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Laptop se pregrijava

E molim vas pomoc

imam 2 laptopa

hp-ov 6820s mi se jako grije, cim ga ukljucim 45 ˙C a nakon pola sata cod-a ide i na 80 °C i onda pocne jakooooo ventilator vrtit. i tako 5 minuta i onda se vrati na 65 °C i ponovo

s alienwareom nemam problema on je i napravit za velika opterecenja.

na tom hp-ovom sam nadograđivo RAM na 4 gb pa ako neko može pomoć

KOMPJUTER KO IZ NASE::: 486: cpu 80486 OVERCLOCKED @71 mhz 16MB ram Floppy Drive 500 mb HDD S3 86C911 1mb VRAM - ISA connection
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop se pregrijava
kratkoricno ces to rijesiti na nacin da kompresorom produvas otvore sa strane na koje izlazi topal zrak. Dugorocno rastavljanje laptopa, ciscenje tog dijela sistema za hladjenje i promjena paste na procesoru. To prepusti strucnjaku.
16 godina
neaktivan
Ja sam na svom Aceru riješio da sam ga očistio od prašine koja se skupila na mrežicama od ventilatora, poklopac sam lako skinuo
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
neaktivan

Možeš ga otvoriti i pogledati jel ima prašine? Kupi hlađenje za laptop. Kod mene je isto bilo na 80 °C, a sa hlađenjem ne prelazi 60 °C. 

15 godina
Šef kaže...
Ja sam na svom Aceru riješio da sam ga očistio od prašine koja se skupila na mrežicama od ventilatora, poklopac sam lako skinuo

I ja sam imao takav "problem" ako se tako moze nazvati, te sam ga rijesio cicsenjem samog ventilatora.

To zapravo i nije problem jer se s vremenom samo nakupi prasine te ga treba bar jednom godisnje ocistiti, nego koliko ti je star laptop?

15 godina
neaktivan

svakako da bi trebalo ocistiti ventilator, mozda ima previse prasine u i oko njega, a mozda bi i trebao provjeriti i da ti se ne vrti istovremeno previse aplikacija i procesa u task manageru, jer je mozda procesor (i/li grafička) preopterecena pa ventilator ulaze jako puno vremena da ih sve ohladi.. ja sam imao slican problem.. rastavio laptop, usisao prasine, ( nevjerovatno koliko je bilo), i sa štapićima za uši isto pocistio uglove i vratilo se na staro...

http://www.jahrvatskipredsjednik.com/kampanja.php?id=13282
17 godina
neaktivan
Laptop se pregrijava

Pozdrav!

Najčešći uzrok takvog ponašanja laptopa su uroci koje bacaju ciganke po placovima, najbolje ti se obratit vidovitom Milanu.

Možda jedino da prije toga pokušat očistit ventilatore od prašine. Naime, Stvar funkcionira tako da tovj laptop via ureknutog ventilatora srče zrak sa jedne strane i gura ga kroz rebrasti hladnjak pa van na drugu stranu odvodeći toplinu sa samog hladnjaka. Ono što se neizbježno dešava je to da srčući zrak usrče prašinu, kraste od herpesa,stidne dlake kućnih ljubimaca i ine druge stvari koje mu se nađu na putu a one zapnu na rebrima ventilatora i tu se gomilaju dok ne nastane doslovno tepih prašine koji ne dozvoljava zraku da struji i odvodi toplinu. 

Rješenje za noobove je da odneses laptop na servis i oni ti ga 150-200 kuna očiste do najsitnijih detalja, a ako si student, umirovljenik, nezaposen, škrt...  onda skines servisni manual sa hp-ove stranice, odvrneš 7-8 šarafića i sam izvadiš ugrušak iz laptovljeva zrakotoka. 

Ako ne napraviš ništa svako zagrijavanje komponenti van nazivnih okvira drastično smanjuje vijek trajanja. Tj ako bi taj procesor bez pogovora radio 20 godina na 40°C, na 60° je već nakon 4 godine jednom nogom u grobu. 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Laptop se pregrijava

Evo popodne sam na alienwareu gledo na you tube kako se rjesava to i usput radio isto to

sad su temperature 65°C.

slika je nakon sat cod4, 5 minuta hlađenja

KOMPJUTER KO IZ NASE::: 486: cpu 80486 OVERCLOCKED @71 mhz 16MB ram Floppy Drive 500 mb HDD S3 86C911 1mb VRAM - ISA connection
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sta si uradio?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice