Laptop prikazuje sliku samo na externom monitoru

poruka: 14
|
čitano: 2.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav u pitanju je stari Samsung R 510, naime na ekranu nema ama baš nikakvih znakova dok čim se priključi vanjski ekran na vga port sve uredno radi. Jel ima netko ideju do čeg bi bilo ja ne vjerujem da je ekran crko već možda neki kvar na matičnoj neposredno prije konektora za LCD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Laptop prikazuje sliku samo na externom monito

Upali bljeskalicu na mobitelu i uperi u ekran dok je upaljen, ako vidiš sliku krepalo je osvjetljenje, a ako ne onda je konektor ekrana možda, prvo pogledaj onaj na strani ekrana, on je obično slabiji (ZIF) i lakše dođeš do njega.

Kruha i igala...
14 godina

Evo mislim da sam našao kvar jedna crvena mala žica se odpojila na konektoru unutar kućišta samog ekrana idem ju probat zalemit pa javim hoće li radit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Isprva sam zalemio žice na ovom konektoriću dole što se vidi na slikama ali i dalje nisam imao slike. Pa sam primjetio da je konektor gore na samoj ploči lcda možda malo izašo, mada u to nisam bio 100 posto siguran. Odlijepio sam traku ištekao i natrag vratio potom je sve uredno radilo eto uz malo igre laptop je vraćen u život. Promjenit ću mu termalnu pastu i možda stavim ssd. 

konektorić konektorić
problem problem
estetski nije nešto estetski nije nešto
slika je tu slika je tu
Konektor glavni Konektor glavni
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Nakon ugradnje ssd i sklapanja imam novi problem odjednom se ugasio nakon nepunih 15 min rada taman nisam ni pokrenuo instalaciju windowsa. Odjednom punjač počeo treperit čim otpojim iz laptopa ledica normalno svjetli na punjaču, kad se priključi počne treperit i naravno neće se upaliti. Punjač je kupljen drugi original je davno crko da nije sad i ovaj crko ili je problem u laptopu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Treperi u pravilnom ritmu ili nasumično?

Kruha i igala...
14 godina

napajanje pošto je aftermarket ima mogućnost drugih priključaka odnosno adapter probao sam na drugom laptopu tamo uredno radi znači do laptopa je, adapter ima zaštitu od kratkog spoja pregrijavanja prepterećenja itd. Lampica na napajanju jako brzo blinka i čuje se zvuk koji podsjeća na neko slabo iskrenje ili neke prekide. EDIT čim se odpoji power lampica na adapteru više ne blinka neg svjetli normalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2021 20:19 (Over(C)lock).
9 godina
neaktivan

Pogledaj onda oko konektora za napajanje na matičnoj ploči, možda ima hladni lem.

Premda mi je malo sumnjivo da bi se to baš sad događalo kad si prčkal, možda si nekaj drugo zeznuo.

Edit: sad vidim edit, a i baš si mislim, zvuči kao da se adapter isključuje zbog kratkog spoja, jesi siguran da si onu žicu zalemio na dobro mjesto?

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2021 20:21 (fer-de-lance).
14 godina

žica je pukla pri samom konektoru dole možda nije spoj dovoljno dobar ili nešto upravo sam išteko ekran i vidim da je do njega sad radi normalno. Trebam ponovno to pogledat..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Izgleda da ću morat nabavit taj drugi kabel ili barem donji konektor za ovaj dio koji je zaslužan za osvjetljenje ako se ne varam?

https://www.ebay.com/itm/Original-Samsung-Display-Cable-LCD-Cable-R509-NP-R509-R510-NP-R510-BA39-00699A/264269553893?hash=item3d87b160e5:g:-YgAAOxy1JBSPYzU

To je izgleda stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2021 20:50 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne vidim baš dobro na slici, ali kaj su žice isčupane ili konektora ili?

Kruha i igala...
14 godina

Tako je otpala je crvena žičica.. al pri samom konektoru ne vidim kako bi mogao to popravit sem da nađem takav konektor.

9 godina
neaktivan

Pogledaj na koji pin je išla ta žica pa pogledaj na pločici gdje taj pin ide pa zalemi na pločicu.

Obično to nije problem jer je više nožica zalemljeno zajedno, pa lako zalemiš na njih (ako dobro vidim to su ove zadnje dvije, a ta crvena je vjerovatno +, i ako nemreš tu zalemit prati gdje ide, vjerovatno na neki mali osigurač).

Ta dva pina su spojena skupa, ako je crvena bila spojena tu, možeš zalemiti na te pinove.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2021 21:07 (fer-de-lance).
14 godina

Ne vidi se na ovoj pločici dole gdje ide al da vjerojatno se da odnatrag polemit to direktno bez konektora, samo ću to morat dat nekom da mi napravi nemam alata za to niti iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice