Laptop HP problem sa PUnjenjem

poruka: 9
|
čitano: 9.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Cao svima
Punjac od laptopa HP6830s mi je crkao i zamenio sam ga novim istim, original.
Posto mi je laptop bio 10 dana iskuljucen, kada sam ga ponovo ukljucio pojavilo se pri start up-u ERROR 601 koji me obavestava da je baterija pri kraju i da je treba zameniti. ali nedugo posle toga dok je radio racunar punjac je prestao da puni, i sad procedura je sledeca izvadim ga iz struje i iz laptopa sacekam 5 min i ukljucim, i on nastavi da puni, i to mi se desava nekada cesto, nekada retko nekada kada pokrenem neki jaci program ili igricu tj. cim procesor pocne da se greje. Pokusao sam sa varijantom da izvadim bateriju i isto se desava. Ono sto mi nije jasno, on kad prestane da puni a baterija je u laptopu on nastavlja normalno da radi kao da se nista nije desilo.
Sta moze biti problem????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Laptop HP problem sa PUnjenjem
wedranko kaže...
Cao svima
Punjac od laptopa HP6830s mi je crkao i zamenio sam ga novim istim, original.
Posto mi je laptop bio 10 dana iskuljucen, kada sam ga ponovo ukljucio pojavilo se pri start up-u ERROR 601 koji me obavestava da je baterija pri kraju i da je treba zameniti. ali nedugo posle toga dok je radio racunar punjac je prestao da puni, i sad procedura je sledeca izvadim ga iz struje i iz laptopa sacekam 5 min i ukljucim, i on nastavi da puni, i to mi se desava nekada cesto, nekada retko nekada kada pokrenem neki jaci program ili igricu tj. cim procesor pocne da se greje. Pokusao sam sa varijantom da izvadim bateriju i isto se desava. Ono sto mi nije jasno, on kad prestane da puni a baterija je u laptopu on nastavlja normalno da radi kao da se nista nije desilo.
Sta moze biti problem????

Može bit da ti nova baterija neodgovara jačini kapaciteta iako si nabavio malo jači. Baterija mora biti isti model i isti kapaciteti. Sječam se da sam imao jedan problem (moj mob) koji sam kupio bateriju malo jači ali nisu iste kapaciteti verlo slični i kada sam ja napunio i kad došla do punjenja mob se gasi! Prodavač mi je rekao da odgovara ali nisu vjerovali, a ja reko ok, srećom uzeo punjač i punim ga a kad prodavačkad je vidio kada punimr bateriju pri skoro punjenja  mob se sam gasio onda je važio reklamaciju i dobio novce natrag, pošto na prodaju nije bilo baterije iste tip i model. Pa možda mislim da se tako događa i kod tebe. Ako su dugo nije tradio vjerovatno ga pokupila vlaga, ali tko zna šta može bit.

Nenad
14 godina
neaktivan
ma baterija je na njemu jos ona stara ona koju sam dobio uz laptop. nego punjac mi je crkao pa sam njega menjao. i nije mi jsano zasto prekida punjenje. posto kada je baterija na laptopu to se desava svremena na vreme, kao i kada izvdim bateriju ista je stvar, on samo bez ikakavog razloga prekine punjenje :;(

0 0 hvala 0
17 godina

Odgovor je kratak i jasan:

Kad je riknuo punjač povukao je sa sobom i jedinicu koja regulira punjenje na laptopu.

Ili je čak i bateriji dao prevelik napon u tom trenu.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mah.... nije ti to, to je klasicna greska kod tih laptopa...  

moraš samo narediti da ti kabl bude ravan i pritisce direktno na utor za punjenje...

ili otvoriti i zalemiti neke vragove u utoru...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 13:01 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...
Mah.... nije ti to klasicna greska kod tih laptopa...

moraš samo narediti da ti kabl bude ravan i pritisce direktno na utor za punjenje...

ili otvoriti i zalemiti neke vragove u utoru...

Vragovi!? Kontakti su to... {#}

17 godina
neaktivan
Ma da to... :) ma danas je bio stresan dan... dosta mi je svega... uf...
14 godina
neaktivan
dobro, pa sta mi je ciniti?
kako resiti taj problem, i zna li neko kako da ugasim onaj error 601 koji mi se pojevljuje pri ukljucivanju laptopa :))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lijepo u servis...

i ne... koliko sam ja pregledavao bios nema nacina za iskljuciti javljanje te greske...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice