Kvaka sa pc-om

poruka: 7
|
čitano: 1.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kvaka sa pc-om

komp mi ne radi dobro,fps mi je na svemu los,sve steka,ne znam sta bi tocno mogo bit problem,ali ciljam na procesor....ovako,konfa mi je mbo asrock 890fx deluxe5,cpu fx 8150,gpu sapphire r9 280x vapor tri x 3 gb,4 gb ram ddr3 1600mhz adata,psu thermalker se smart 530w modularno i monitor full hd 23".....svaka igrica mi steka,pa cak i one iz 2010 godine,o novima da ni ne sanjam bas,a konfa je sasvim oke....e sad,na cinebenchu bi mi proc trebo bit ocijenjen na nekih 5,75,a meni je nekad ocijenjen sa 4,3,a nekak padne i na 3,2 ocijena....znaci,ocito je da ne radi dobro,a radi skoro na punih 3,6 ghz po jezgri....ako netko zna kako da to rijesimm,javite se....nemojte sta zamjerit,ako sam nesto mozda krivo napravio s temom,ali prvi puta pisem na forumu :D hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kvaka sa pc-om
Killy kaže...

komp mi ne radi dobro,fps mi je na svemu los,sve steka,ne znam sta bi tocno mogo bit problem,ali ciljam na procesor....ovako,konfa mi je mbo asrock 890fx deluxe5,cpu fx 8150,gpu sapphire r9 280x vapor tri x 3 gb,4 gb ram ddr3 1600mhz adata,psu thermalker se smart 530w modularno i monitor full hd 23".....svaka igrica mi steka,pa cak i one iz 2010 godine,o novima da ni ne sanjam bas,a konfa je sasvim oke....e sad,na cinebenchu bi mi proc trebo bit ocijenjen na nekih 5,75,a meni je nekad ocijenjen sa 4,3,a nekak padne i na 3,2 ocijena....znaci,ocito je da ne radi dobro,a radi skoro na punih 3,6 ghz po jezgri....ako netko zna kako da to rijesimm,javite se....nemojte sta zamjerit,ako sam nesto mozda krivo napravio s temom,ali prvi puta pisem na forumu :D hvala

Te ocjene nemaju veze s icim :), morat ces skinuti par programcica s kojim ces odradit testove redom eliminirati o cemu je rijec. Moze biti virus, hd, ram itd.
Preumoran san za stavljati linkove valjda ce ekipa s foruma predloziti par dobrih :)

11 godina

a da provjeriš kvalitetu internet konekcije ?

11 godina
neaktivan

krivo sam se izrazio,ne steka mi komp u svemu,samo u gamingu,a kad mi u gamingu steka,ko da mi i sve ostalo steka kad komp jedino za gaming koristim :D hdd,ram i napajanje su novi,stari svega 2-3 tjedna....reci savijet koje programe da skinem,sta da radim i na sta da obratim paznju....ovako,ocito je da je fps los jer kad nema akcije u igri,koliko toliko je dobro,a kad je npr kao u crysis 3 kisa,akcija,onda je nemoguce igrat....inace,turbo core mi je iskljucen,i kad nista ne radim,procesor je na kulturnih 37 stupnjeva,a kad turbo core ukljucim ili stavim na automatski,temperatura ne pada ispod 70 stupnjeva....daj neki savjet pa cu pokusat nesto napravit :D

11 godina
neaktivan
Killy kaže...

posto  niko nece nist napisat pa da citiram sam sebe....ajd neka mi netko kaze da li se isplati updatat bios?i da,kad pokrenem dxdiag na 32 bita mi za grafu pise da je jaka preko 4000mb,al od toga gigu i nest djeli sa sistemom,a kad pokrenem dxdiag na 64 bita,onda mi za grafu pise da je jaka nekih 750 mb....dajte ljudi pa pomozite -.- jel mogu sta zeznit,ako updatam bios?

14 godina
neaktivan
Kvaka sa pc-om

Ako poznaješ nekoga tko ima matičnu za tvoj procesor da testiraš na njegovom kompu, tako najlakše možeš testirati da li je riječ o procesoru. Temperature ti ne bi smjele biti tako visoke pri radu, tako da trebao bi neki hladnjak novi uzeti. I sumnjam da bi išta popravio updateom biosa. I ovo što kažeš za cinebench, nisam expert za te benchmark programe i rezultate, ali po nekoj logici ne bi trebao svaki put tako drastično drugačije benchat zar ne? Jesi provjerio procese u task manageru ne bi li primjetio neki čudan proces?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Ako poznaješ nekoga tko ima matičnu za tvoj procesor da testiraš na njegovom kompu, tako najlakše možeš testirati da li je riječ o procesoru. Temperature ti ne bi smjele biti tako visoke pri radu, tako da trebao bi neki hladnjak novi uzeti. I sumnjam da bi išta popravio updateom biosa. I ovo što kažeš za cinebench, nisam expert za te benchmark programe i rezultate, ali po nekoj logici ne bi trebao svaki put tako drastično drugačije benchat zar ne? Jesi provjerio procese u task manageru ne bi li primjetio neki čudan proces?

dok mi je upaljen task menager,procesor skroz radi na o-1% sto je sasvim normalno....a sto se tice temperature,znam da je visoka,ali dok sam imao q6600,taj je znao preko ljeta na visokoj sobnoj temperaturi skocit na 85 stupnja i normalno je radio,dok ovaj fx 8150 max dođe do 72,sto je ipak malo bolje,ali opet nije tako zastrasujuce....problem je sto nitko nema am3+ socket u okolici,a i oni koji imaju,maticna im ne podrzava 8 jezgri tako da je nemoguce kod nekoga testirat....a nista onda,ako nesto ne rijesim,odnjet cu komp kod majstora na servis pa nek sarafa ili cu uzet fx8320-8350....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice