Kupovina nove AGP grafičke kartice....problem

poruka: 18
|
čitano: 3.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam jedan problem. Želim kupiti AGP grafičku karticu ATI HD 3650 sad trenutno imam Ati x1050. A problem je u napajanju. Nisam siguran oču imati dovoljno napajanja za tu grafičku karticu. Pa ako neko zna kako da to rješim....stvarno je hitno ne mogu igrati COD5.....katastrofa

Ostale komponete:

Intel pentium 4 3,00 GHz

RAM: 1,5 gb

HDD: 80 gb

Napajanje: 350W

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupovina nove AGP grafičke kartice....problem

Cak mislim da ce bit dovoljno ali!!!!!!

Više je uvik bolje preporucujem 450W!

Tikviči vladaju svijetom!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa ne isplati mi se sad kupovati novo napajanje pa sve ponovo prespajati  i te gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2008 18:20 (xrobix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

<i ja imam slicnu konfiguraciju

Pentium 4 2.8 Ghz

RAM 1.5 gb

HDD 80 gb

Maticna ploča Asus p4c800 Delux

Graficka Geforce 7600 GS AGP

Isto razmisljam o promjeni graficke kartice i razmatram ATI HD 3650. E sad zanima me koliko bi poboljšanje u performasama dobio s kupovinom ove grafičke kartice, te dali se isplati kupiti ju. Npr trenutno igram CoD4 na medium detaljima s nekih 40-50 FPS-a dali bih s promjenom graficke mogao gurati igru na full detaljima.  Izvinjavam se xrobix sto mu se ubacujem u temu ali imamo sličan problem! Smijeh

Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. . .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ne ne nije problem. Na koliko ti AA radi cod4 ja mislim da ti nebi tebo mjenjati grafičku ova ti nije puno bolja.   E da a na kojoj rezoluciji igraš?

17 godina

Koliko vi mozete dati para za sve to, koji imate monitor,...
Ja iman P4 (s.478) 2,8 clokan na 3.0 Ghz
Graficka nVidia GeForce 2 64 mb (AGP)
RAM 1.25 GB i 80 GB hard disk.
Također san tio kupovat novu graficku radi Cod4 i 5 ,jer niti jednu nisan igrao.
Pa gledao san po forumu, cak i napravio i temu ,.., i na kraju san se opametio
i odlucio uzet novu maticnu,procesor,ram i graficku, jer džaba bi da 500-600 kn za graficku.

Sad malo promisli za cak 2k kn mores uzet te komponente.(ja cu uzimat ove to za 3500 kn,otprilike, jos ce sad past cjene)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2008 19:17 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne mene ti ne zanima kad ja sad mjenjam cijelo kučište ja ču sad kupovati novi(odnosno za krizmu) ja sad ne želim mjenjati ni napajanje ni ništa ja samo želim znati jel ja mogu staviti ovu grafičku. Ja iskerno mislim da mogu ali   sam se  htio čisto informairati prije kupovanja. Zato što ja mislim ovak sam si ja neš izraćuno u glavi. Ove komponente koje imam ne troši to puno  i kad bi ja sad maknuo ovu grafiču koju sad imam(gore navedena) oduzelo bi se oko 50-80W i onda bi se zbrojilo još oko 100-130W za tu novu grafičku(isto tako navedena gore). Pa jel mi neko može reci jel ima neki program ili stranica gdje ja to mogu izračunati?

17 godina

Ja opet trenutno studiram i nemogu financijski podnjeti kupovinu cjele konfiguracije, ne ocekujem extra velik boost u performansama spram trenutne 7600 GS ali bi ipak trebalo/moglo biti vise s ATI HD 3650 AGP. Niko nije glup da nezna zbrojiti 2+2 i vidjeti da ni ta graficka ni investiranje u AGP nisu neka dugorocna i pametna investicija ali kada imate ogranicen buđet ko ja a hoćete neko poboljšanje bolj išta nego ništa. Tako da ako neko može dati savjet dali mi se isplati kupiti ovu navedenu ili neku drugu AGP karticu bio bih zahvalan, a sve to se mora uklopiti u budžet od nekih 1000-1500 KN

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupio ja Asusovu (bezšumnu) Asus AH3650 Silent, kaže minimum system req. 1GB system memory, AGP slot (unbelievable), XP/Vista, napajanje minimum 350W or higher.
Ja vrtim XPSP3 na 3Ghz pentiumu4, 2 gb rama, na above grafi na 400 watnom napajanju, bez ikakvih problema, ali driveri mogu biti problem, Asus nudi vrlo stare (nestandardne) drivere koji su izvedenica ATIjevih Catalyst AGP Hotfix drivera, problem je čini se što je kartica rađena za PCI express i samo "zaljepljena" na AGP bus...
Nove drivere koji rade sa ovakvim karticama možeš naći ovdje: Catalyst AGP Hotfix i rade (barem meni) bez problema.

Napomena: AGP Hotfix drivere koristiš na vlastitu odgovornost, iako ih piše ATI/AMD ne nudi nikakvu garanciju i suport za tako pogonjene grafe
Nadam se da sam pomogao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 14:14 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma svaki savjet je dobrodosao, posto ti je SILENT kak i rjesio problem pregrijavanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne klokam je i radi as is, without any problems, ček da vidim overdrive.... kaže 53 celuzijevaca on idle Osmijeh

kad igram nešto ne ispada, ne ruši se, nema plavih ekrana, sve super

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 14:19 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ne bi trebalo biti problema. Ja ti imam AMD Black Edition 5000 OC i ATI 3850 AGP. Sve to radi bez problema sa Enermax od 300W (ili je cak 350W nisam siguran :D ).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odlično! Možete mi samo dati usporedbu na kojim detaljma igrate recimo Call of DUty 4/5 li FC2 nesto da mogu usporedit s trenutinim postavkama koje ja imam s 7600 GS?!? Cool Koliko FPS-a postizete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eh, nisam neki gamer ali COD2 na max. ko mačja guza Smijeh

Da ti budem iskren kupio sam je više radi Videa (novi hard decoding H264 i VC-1), HDMI izlaz etc., nego radi igara iako u odnosu na ono što sam prije imao ATI 9600 pro je dan i noć, tu je podrška za DX 10.1 a igre koje nisam mogao igrat na DX9 sada piče ko lude...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 14:49 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ey infinityzg jel možeš molim te provjeriti dali ti imaš toliku količinu napajanja?

17 godina
neaktivan

350W bi trebalo biti dovoljno za 3650. Meni 9600GSO (preimenovana 8800GS) radi na preko 3 godine starom Codegen 400W.

17 godina

Zasto HD3650 kada mores HD2600XT, jaca je od nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ali takvu nemam di kupiti. Ova koju ja oču je jedina dostupna od ati-jevih graf.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice