Kompjuter se gasi sam od sebe

poruka: 141
|
čitano: 75.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kompjuter se gasi sam od sebe
bodija kaže...

Treba mi pomoć oko kompa? Gasi se sam od sebe, nema pravila. Neki puta nemogu ni winse pokrenuti, a on se ugasi. Evo sad sam ga pustio u biosu i tamo radi bez problema već par sati, skroz nelogično! Inače temp. u biosu pokazuje 52C za CPU, i 47C za M/B. Nemogu provjeriti temperature u windowsima jer mi se gasi.

Konfiguracija je:

Matična - ASUS M2N-SLI,

CPU - AMD Athlon(tm) 64X2 Dual Core Processor 6000+,

RAM - 1024K x2

Napajanje - MS 550w-pro,

Grafička - ATI RADEON HD 3870,

Hard diskovi - WD5000AAKS-0 i WD200EB-00P

Windowsi su dual boot :XP Profesional i Windows 7 Ultimate. Xp je na hardu od 20 gb, a Sedmica je na zasebnoj particiji od 75gb na hardu od 500gb. 

Hitno mi treba pomoć, to mi je komp od sina i već dva dana se j...m, vadi stavljaj komponentu po komponentu i ništa......

Evo da odgovorim što je bilo. Na matičnoj se napuhalo par kondenzatora, a sve je moguće da je to povuklo napajanje. Tako da je promjenjeno napajanje i tih par kondezatora i sad komp. radi bez problema.

14 godina
neaktivan
Dakle,jucer sam ostavio upaljen komp i kad sam se nakon sat vremena vratio,komp je bio ugasen i nisam ga mogao upalit na power button,moramo sam iskopcati iz struje i onda je dalje radio normalno.
Zatim sam ostavio skidat igru kroz noc,i komp se gasio predpodstavljam oko 7 ujutro (inace komp je radio cijeli dan)
Temperature svega su OK,osim u HW monitoru prikazuje da je na maticnoj TMPIN2 128c,jesu li to rami i jeli to normalno?
Inace imam 4x po 1 gb (2x po 1gb neki s heat spreaderom i 2x 1gb mislim da kingston 800mhz)
plz help :/
šiz gada smajl it sims tu mi remajndz mi of čajldhud memoriz
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 10:18 (bancic123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bancic123 kaže...
Dakle,jucer sam ostavio upaljen komp i kad sam se nakon sat vremena vratio,komp je bio ugasen i nisam ga mogao upalit na power button,moramo sam iskopcati iz struje i onda je dalje radio normalno.
Zatim sam ostavio skidat igru kroz noc,i komp se gasio predpodstavljam oko 7 ujutro (inace komp je radio cijeli dan)
Temperature svega su OK,osim u HW monitoru prikazuje da je na maticnoj TMPIN2 128c,jesu li to rami i jeli to normalno?
Inace imam 4x po 1 gb (2x po 1gb neki s heat spreaderom i 2x 1gb mislim da kingston 800mhz)

TMPIN1 je CPU soc.,a TMPIN2 je NorthBridge koji ti se pregrijava...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 10:30 (kivic15).
14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
bancic123 kaže...

pa kako moze biti 128c cijelo vrijeme,vidim dosta ljudi ima istu temp?

12 godina
neaktivan
bancic123 kaže...
kivic15 kaže...
bancic123 kaže...

pa kako moze biti 128c cijelo vrijeme,vidim dosta ljudi ima istu temp?

Po stranim forumima sam vidio ljude koji se zgrozavaju kad vide 80c na TMPIN2...Moguce je da je senzor u qrcu...TMPIN2 moze biti bilo sta drugo(bios...)

14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Po stranim forumima sam vidio ljude koji se zgrozavaju kad vide 80c na TMPIN2...Moguce je da je senzor u qrcu...TMPIN2 moze biti bilo sta drugo(bios...)

Cudno mi je da se ne mjenja temperatura,cijelo vrijeme 128c,valjda neki bug.

btw. kaj se tice gasavanaj kompa,jel to moze biti radi loseg napajanja?

12 godina
neaktivan
bancic123 kaže...
kivic15 kaže...

Može,probaj sa starim napajanjem(ako radi),jel to ova konfa iz moj pc?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 11:05 (kivic15).
14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
bancic123 kaže...
kivic15 kaže...

Može,probaj sa starim napajanjem(ako radi)

probat cu kad mi se vrati,kod bratica je u kompu trenutno...jel ono gore navedeno napajanje dobro,odnosno koje je sad u kompu? mislim,jel dovoljno da podrzi konfiguraciju:

MBO: ASUS M4A79 Deluxe

CPU: AMD ATHLON 64 X2 5600+ 2.9ghz

GPU: Nvidia Geforce 9800GT (XFX)

RAM: 4GB DDR2

graficka zahtjeva dodatno napajanje...

14 godina
neaktivan

sad se uopce nije htel komp upaliti jedno 10 minuta,mislim upali se,radi 10 sec i gasi se i onda moram iskopcati iz struje i kad nema struje vise mislim kad se maticna gasi,opet ukopcati i ista stvar,tek mi proradilo iz 7-8. pokusaja i nakon 10 min rada opet se gasio komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

speedfan pak pokazuje da je -128 stupnjeva...

http://i.imgur.com/jjEBFex.jpg

EDIT: evo i video: 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 12:42 (bancic123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...komp mi se gasi prilikom igranja D3...naime jucer , prekjucer i cijeli tjedan sam skoro po cijele dane igro i nista se nije događalo sve je bilo u redu.

Danas nemogu u igrici bit vise od 5 min.

...logiram se u D3 , igram skoro 5 min i onda se zacrni ekran i ode u sleep mode (pise na ekranu nema signala - monitor je Benq E900WA) , zvuk je kao da je sve zastekalo i moram ga restarat na kucistu i pokrenut Win opet ( Start Windows Normaly...)

Bio sam upalio Speed Fan i tamo manualno podesio vent na grafi da puse na 100% i temp je pala na nekih 45C , al cim sam uso u igru nakon 5 min opet "blackout" ...

komp normalno radi , dok opet ne odem U igricu

Grafa je ociscena prije mjesec dana i stavljena nova pasta te su i driveri novi metnuti... (Gigabyte Ati 4870 512MB)

ovo su temperature od kad se zadnji put ugasio tj od kad je sve zastekalo , pa do sad...(od spomenutih 45C pa do temp koje se vide na slici je doslo za nekih 1-2 min)

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Probaj pokrenut neku drugu igru , da vidimo jel ce se isto gasiti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...isprobano...komp se nije ugasio

upalio sam Sacred 2 i metno na sve sta se dalo Very High , komp radi , ali je temp grafe sad oko 93C.

Neznam zast se sam na D3 cijelo vrijeme gasi...

15 godina

Onda je valjda neki problem s tom igrom , probaj reinstall drivera !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

...mislis od grafe , to sam jutros napravio...javilo mi u winu da imam optional update (u Action center pod windows update ...Win 7 64 bit ) , pa sam to napravio ( nesto za Ati Display driver...ATI technologies Inc.  - Display - ATI Radeon HD 4800 series ...status-Succesfull , Importance-optional )

15 godina

Dali ti se to mozda pocelo događati od kad si napravio taj zadnji update grafickih drivera ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koristiš Microsoftov prastari driver :(

Daj odi na sites.amd.com i preuzmi si najnoviji driver za svoju grafičku.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 14:29 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bas sam sa te stranice jutros skino driver...

nisam skido beta driver , vec ovaj Catalyst Software Suite

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 14:38 (PEPSI666).
16 godina
neaktivan

@Haf932 ..ne bas , nego sam zato i iso skidat novi driver...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 14:41 (PEPSI666).
16 godina
neaktivan

upravo sam igro D3 oko 45 min bez prestanka i opet mi se komp iskljucio...

nakon restartanja kompa ( Start Windows Normaly) pojavili su mi se plavi pikseli (male plave tockice) koji su vidljivi svugdje gdje ima boje po desktopu, dok se na bijeloj podlozi nevide...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 1:11 (PEPSI666).
16 godina
neaktivan

hmmm...ATI display driver stopped working...WTF...

17 godina

Grafička  gecrk  krep  krep  papa :(

Probaj ju u drugom kompu i drugu u tom. A imaš  i  temu  o  testiranju  grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 6:29 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pokreno sam FurMark...

..temp grafe je odma pri pokretanju kompa ujutro skocila na 82C (u idle modu , kad apsolutno nista nije upaljeno), u FurMarku je narasla do 97C i tamo sam ju drzo 5min i 30 sec ( toplo!!! )

U Speed Fanu nisam diro postavke za ventove , pa je valjda stock vent od grafe namjesten na 27% ...naravno upalio se na malo jace kad je test pokrenut...a mogu ga i manualno na 100-tku nafrljit

...metno sam test u maloj nekoj rezoluciji 1280x720

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 10:28 (PEPSI666).
17 godina

A artifakti za vrijeme testiranja u FurMarku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam primjetio nikakve artefakte...slika je cista bila

16 godina
neaktivan

...evo danas sve radi kak spada , a nisam nista diro...

gpu fan je na 35% i tmep grafe je oko 66C...

...to sve nest pobudalilo kod mene...malo radi , malo ne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.dodaj.rs/?d/Xe/296ajfK3/1.png

nisam neki strucnjak, al mi treba novi komp jel da :D?

ovo core 0 i 1 mi skoci sa 60 na 90 pri otvaranju neke stranice, a ako upalim igricu odmah se ugasi komp :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 21:26 (Gix).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
bancic123 kaže...

Netacno. 128 C ili -128 C su pogresna ocitavanja sa kojim se susrece svaki drugi korisnik. I sam imam jedno takvo ocitavanje od prvog dana od kad imam pc . 

12 godina

Isti slucaj sam i ja imao par puta je bio na servisu i njima je uredno radio ja dođem doma i opet se sam od sebe zamrzne,otisla je ploca!!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz! treba mi puno pomoći, strpljena i objašnjenja :Đ uvijek su me zanimali kompjuteri ali nemam pojma uglavnom ništa previše :Đ tntntn

imam neku kanticu, ali eto ja sretna jer radi i jer mogu (ili sam mogla) halat kanter, lol i skyrim iako je grafička valjda iz kamenog doba (čitaj 2008. :Đ) e sad...
pojavio se problem, gori od pms.a xD.. počeo se, da naravno, pogađate, gasit sam od sebe... ali meni se samo ugasi.. ne restarta se.. prvi put mi se to dogodilo danas.. i to 3x, u igri... čitala sam vas, skinula sam to za temperaturu.. i brijem da nije to.. čistim tu prašinu ko prava kućanica, tako da nije ni to..valjda...

nešto šta sam skužila još od prije je moj kabel od napajanja..  malo je retardiran pa ak ja tam neš namještam žice i slučajno ga pomaknem zgasi mi se(tj restarta).. mislila sam možda je do njega, čitajući vas ovdje.. e sad ja oću znat kaj da ja radim s njim i kak da ja znam/provjerim ili štagod koji je k zapravo :Đ ?! uputite me dalje ili pitajte šta treba poslikat xD

i nemojte se smijat mojoj buđavoj kanti :Đ oću samo rješit problem, ne želim da me banaju u lolu za leaveanje tndn!

hvala unaprjed!

http://img837.imageshack.us/img837/3610/zeij.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/4284/3svu.jpg

kradem tati kompjutere po uredu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 1:24 (euphoricOpium).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice