Komp mi se smrzne i graficka prestane radit...

poruka: 82
|
čitano: 13.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp mi se smrzne i graficka prestane radit.!?

ovak,prosli tjedan sam si slozio komp,kupio dio po dio,imam od komponenata ovako: maticna MSI gforce mc61p socket am2,graf.ati radeon hd3870 512mb,procesor amd athlon 2.6Ghhz,2Gb DDR2 i hard disk sam stavio od laptopa 160Gb(posto vise nisam imo novaca za drugi).

e sad sve radi super,inst. sam windowse xp sp3 sa vista style-om(te windowse imam isto i na laptopu i sve 5),ali kad igram bilo koju igru npr. xmen origins,call of dutty 4,simse 3,grid,burnout il bilo kaj drugo od inst. na jednom komp mi se smrzne a to cujem po zvuku kad on pocne brejkat i onda se monitor ugasi i graficka prestane raditi(to sam skuzio jer ventilator na njoj se ne vrti).

i sad jedino kaj napravim i kaj je jedino upalilo a to je da istekam komp iz struje na pol min i onda ga upalim i sve 5 dok ne odem igrat nesto i nakon par min opet isto...znam da sam malo zakompliciro sa objasnjavanjem ali nadam se da sam najbolje objasnio....pa vas molim da mi pomognete stim sto me muci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 21:23 (black beast).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

provjeri temperature cpua, gpua i ostalog

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp mi se smrzne i graficka prestane radit.!?

Hladno mu je, pojacaj grijanje.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

ma sa temperaturama sve ok,CPU ne prelazi ni 47C,GPU jedva dode do 45C pod opterecenjem,samo me brine u Everestu kaj mi pise za graficku: Radni takt grafičkog procesora    297 MHz  (original: 825 MHz)...e sad jel to negdje treba povisit il kaj nemam pojma...

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Komp mi se smrzne i graficka prestane radit...
black beast kaže...

ma sa temperaturama sve ok,CPU ne prelazi ni 47C,GPU jedva dode do 45C pod opterecenjem,samo me brine u Everestu kaj mi pise za graficku: Radni takt grafičkog procesora    297 MHz  (original: 825 MHz)...e sad jel to negdje treba povisit il kaj nemam pojma...

Vidi što kaže za radni takt GPU-Z.

17 godina
neaktivan

meni se događa nešto slično ako na svoj komp instaliram i igram novu besplatnu trackmaniu grafička mi se počne blesirati i gubim sliku, nemam pojma zašto, deinstalirao sam trackmaniu i poslje toga sve radi ok

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da sam nasao nesto za radni takt,instalirao sam gamer Hud,program kolko sam shvatio je za normalan rad i clock graficke,i sad kad taj gamer hud radi i pogledam info o graficki pise mi da je Radni takt grafičkog procesora    824 MHz  (original: 825 MHz) sto mislim da bi sad trebalo biti ok,isprobat cu igrat nesto pa se javim sa rezultatima.pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

opet isto...opet se idiot smrzne,monitor se ugasi itd...:(

0 0 hvala 0
17 godina

Možda je napajanje preslabo.

Jesi spojio dodatno napajanje na grafu?

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 21:15 (unique83).
16 godina
neaktivan

jesam spojio sam,al imam veliko pitanje:jel bi mogli windowsi(xp sp3 sa vista stye) bit krivi??premda stalno nes skidam sa neta i komp mi je cijelo vrijeme upaljen i sve 5 dok ne pocnem igrat igre,ha kaj vi kazete??

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 21:29 (black beast).

0 0 hvala 0
17 godina

Kažeš da ti se gasi grafička...onda je vjerovatno riknila ona, a možda je i napajanje krivac.

Isprobaj grafu u drugom kompu, ako radi probaj stavit jače napajanje...

Ne vjerujem da su windowsi krivi za takvo ponašanje, ali ako sumnjaš i na to probaj instalirat normalni XP.

Bit će!
16 godina
neaktivan

Iz svega kaj si rekel da se događa ,očito je da je preslabo napajanje. Ako ćeš se igrat nabavi jače napajanje!!

Nema to veze s Windowsima.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 21:39 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

poznat mi je ovakav slučaj iz vlastitog iskustva.meni je riknila grafulja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kak bi bilo napajanje preslabo,ne kuzim.imam 400w napajanje.

0 0 hvala 0
16 godina
black beast kaže...

kak bi bilo napajanje preslabo,ne kuzim.imam 400w napajanje.

Koje marke?

16 godina
neaktivan

CODEGEN 400W

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
black beast kaže...

CODEGEN 400W

To baš i nije neko kvalitetno napajanje

16 godina
neaktivan
RE: Komp mi se smrzne i graficka prestane radit.!?

najvjerojatnije te napajanje pati. Grafa 3870 nije baš mali potrošač a sa većim opterećenjem ''ždere'' i više snage tako da tebi to vjerojatno u početku sve dobro radi dok se grafa ne optereti. Onda nastaje mrak! Mršti seKupi si bolje napajanje. Neko bolje je recimo ako nemaš puno novaca, fortron 400 W ili sl. Ja ga imam i zadovoljan sam jedino što i njega nagriza zub vremena. Danas imaš modernija napajanja sa boljim priključcima. OCZ, Corsair i sl. su moji favoriti. Nemoj baš isključiti ni grafu kao glavnog krivca. Najbolje je odnesi frendu pa je tamo optereti. Ako ne crkava, znači da je napajanje.

magog
16 godina
neaktivan

magog...veliki thx na savjetu.idem odma kod buraza to isprobat.pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

upravo dobio info o napajanju od frenda od kojeg sam kupio napajanje sa kucistem i kaze da napajanje mora valjati jer je on imo athlon dual core 2.4,i dvije graficke od nvidie 512Mb svaka,e sad fakat nemam pojma kaj bi mislio vise.....

0 0 hvala 0
17 godina

A gledaj, najlakše ti je da isprobaš grafičku u drugom kompu...Ako radi onda je vjerovatno napajanje...

Bit će!
16 godina
neaktivan

kaze frend mi da graficka ne valja jer pokusao sam pokrenut 3dmark da ju testiram a on se zbrejka...ma ak nis drugo imam garanciju i sutra odem u vemil servis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

testiro sam graficku na furmarku kaze 7500fms,sa 2.6Ghz i 2Gb DDR2,i grijo sam ju do 90C vise mi se nije dalo cekat i sve 5 nit se komp smrzo nit nis samo kad pocnem igrat nes nastane strka..

0 0 hvala 0
16 godina

e tako je i meni sa mojom 4670 sve radi super ali u igricama mi resetira sistem....prvo slika nestane na ekranu pa zvuk zablokira pase resetira...probao sam xp vistu i win 7...zadnjih 8 verzija drivera i ista prica...imam napajanje crosair 450 w....prije nego sto sam je odnio na servis dao sam je frendu da proba i kod njega ista prica....sad je u linksu i bojim se da ce mi rec da je ok...jer 3d mark vrti bez greske....i nezahjevne igre...NE pregrijava se.

16 godina
neaktivan

Huurux fakat bedara a brijem da bi likovi i mogli to rec...a meni se 3dmark nece ni pokrenut tj kliknem 2x na ikonu i sad mi se prikaze logo prozor od 3dmarka i nis tak stoji a procesor radi na ful,a u taskmanageru pise 3dmark is not responding....a neznam kaj da mislim vise kaj mi nevalja... :(

0 0 hvala 0
16 godina

Tebi nes ocito ne sljaka dosta...ak imas garanciju odnesi graficku a za napajanje neznam ak ti frend ima od nje garanciju ili ak je ti imas,odnesi ju i reci da nesto ne sljaka pa nek pogledaju ako nis onda neznam,mozda zeza hard od laptopa pa se pregrije ili nesto,neznam.

It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

shvatio sam napokon kaj nevalja,bilo mi cudno kak nemrem igrat Grid,xmen origins,burnout itd. jer su to igre koje traze pod minumum 3.0 procesor a ja imam 2.6 i zato me izbacuje i smrzava  mi komp,a kad igram gta 4,call of duty 4 sve 5(jer te igre traze pod minimum 1.8 il 2.4 procesor sa najmanje 256Mb graficke)...eto napokon sam skuzio da sve komponente valjaju a ja dok sam te gluposti shvatio da imam slab procesor eto tako o tome..zato budite pametni i prvo pogledajte kaj mozete igrat a ne kao ja kaj sami sebi zagorcate zivot..pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i dalje bio isti problem sa smrzavanjem kompa jer instalirao sam NFS Carbon (a igra dost stara i trebalo je bit ok si razmsljo al nije)i to mi se dogodilo stom igrom isto,pop... i otisao sam dat grafu u vemilov servis,sad cekam da me nazovu i kazu u cem je problem. :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 16:23 (black beast).

0 0 hvala 0
17 godina

možda glupo, no, imaš li najnovije drivere od grafičke, možda stari directx?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan

sve sam isprobao vec stare drivere,nove,stari directx i novi al nula bodova,pratio temperature,testiro ju u furmarku,3dmark nije mi se htio ni pokrenut nit bilo koja verzija 3dmarka...ma nema tog kaj nisam isprobo :(

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice