Komp se ne diže s "novim" procesorom...

poruka: 5
|
čitano: 1.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pozdrav... Ovim putem molim za pomoć one koji mi mogu pomoć...

Dakle, kupio sam preko njuškala procesor AMD Athlon XP 2400+ u namjeri da si malo popravim zamjensku konfiguraciju doma... Ali, kad spojim proc na matičnu: ili se ne diže ništa (samo gori power i stalno blinkaju DVD, pa CD drive), ili se digne XP, al u 8 bitnoj verziji ko da nema grafičke... Bacalo je i razne greške tipa "Read Error 5" pri pokretanju reinstalacije Win-a, itd.)... Trenutno je u njemu AMD Athlon XP 1600+ koji radi na 1100mhz (down-an je zato jer čim dignem DRAM i CPU takt sa 100mhz na 133mhz u BIOS-u, dogodi se ista stvar kao i kad stavim drugi procesor)... Konfa radi sad tako (sa slabijim procesorom), ali ja želim maximum koji mogu dobit, pa bi mi dobro došao advice...

Dosad sam probao: reinstalirat WIN, popravit BOOT sector i MASTER BOOT SECTOR, flashat BIOS i dodat jače napajanje (koje je trenutno unutra)... Ništa nije pomoglo...

KONFIGURACIJA:

BIOS: AMI 1.2.1.1
MotherBoard: ECS (Elitegroup) K7S5A
Grafička: Gigabyte GV955128T
RAM: 1x 256 PC333 + 1x 256 PC400
HardDisc(s): Maxtor 80gb + Samsung 40gb
CPU: AMD Athlon XP 1600+
AC Power: MaxPower PL400 ("Max 200W - Max 4

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp se ne diže s "novim" procesorom...
Masko kaže...
Pozdrav... Ovim putem molim za pomoć one koji mi mogu pomoć...

Dakle, kupio sam preko njuškala procesor AMD Athlon XP 2400+ u namjeri da si malo popravim zamjensku konfiguraciju doma... Ali, kad spojim proc na matičnu: ili se ne diže ništa (samo gori power i stalno blinkaju DVD, pa CD drive), ili se digne XP, al u 8 bitnoj verziji ko da nema grafičke... Bacalo je i razne greške tipa "Read Error 5" pri pokretanju reinstalacije Win-a, itd.)... Trenutno je u njemu AMD Athlon XP 1600+ koji radi na 1100mhz (down-an je zato jer čim dignem DRAM i CPU takt sa 100mhz na 133mhz u BIOS-u, dogodi se ista stvar kao i kad stavim drugi procesor)... Konfa radi sad tako (sa slabijim procesorom), ali ja želim maximum koji mogu dobit, pa bi mi dobro došao advice...

Dosad sam probao: reinstalirat WIN, popravit BOOT sector i MASTER BOOT SECTOR, flashat BIOS i dodat jače napajanje (koje je trenutno unutra)... Ništa nije pomoglo...

KONFIGURACIJA:

BIOS: AMI 1.2.1.1
MotherBoard: ECS (Elitegroup) K7S5A
Grafička: Gigabyte GV955128T
RAM: 1x 256 PC333 + 1x 256 PC400
HardDisc(s): Maxtor 80gb + Samsung 40gb
CPU: AMD Athlon XP 1600+
AC Power: MaxPower PL400 ("Max 200W - Max 4

Mislim da ti je matična dala svoje, pokušaj s drugom ako si u mogućnosti.

Ofc.
17 godina
neaktivan
Jesi siguran da je to? (jbg, moram pitat)

Mislim, sad evo koristim komp sa tom matičnom i slabiji Athlon je unutra... Zar ona nebi ne radila totalno da je spržena i gotova?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Komp se ne diže s "novim" procesorom...
vjerojatno je mislio da ne da je vrisnula, nego da joj je 1600 procesor max bez obzira na flash biosa.
MB ASRock alivenf7g-hdredy, Athalon64 4200+x2 na 2850mh, 2gb pc667mh crucial, power color ati hd2600pro 256 mb ddr3, HD 160gb sata2 Philips 190wv
17 godina
neaktivan
Ok... "Nova" matična it is...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice