Komp ne podize sustav

poruka: 56
|
čitano: 5.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Komp ne podize sustav
yaya23_08 kaže...

H410MHV2 maticna ,a ssdisk do 100 eura sta da radim i preko 

Možda da dodaš još kojih tridesetak eura i kupiš neki nvme od 2tb, ta ploča podržava gen.3 nvme... okvirno sam ovo našao, dramless, qlc ali brže od onoga što si imala, pokušat ću naći nešto bolje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 12:44 (notloB).
14 godina
notloB kaže...
yaya23_08 kaže...

Možda da dodaš još kojih tridesetak eura i kupiš neki nvme od 2tb, ta ploča podržava gen.3 nvme... okvirno sam ovo našao, dramless, qlc ali brže od onoga što si imala, pokušat ću naći nešto bolje...

Jesi ti njoj realno nabacao sve te informacije misleći da će joj išta značiti?! 

yaya23_08 nemoj misliti da te podcjenjujem, ni na kraj pameti, samo mi je smiješno kako kolega baca pojmove 

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
3 godine
sudy_freak kaže...

yaya23_08 nemoj misliti da te podcjenjujem, ni na kraj pameti, samo mi je smiješno kako kolega baca pojmove 

Ne podcjenjuješ ju ali podcjenjuješ i još ti je smiješno koliko... jesi li to u stvari mislio napisati? U poruci su između ostalog i njoj relevantni podaci i sam uređaj za kupovinu, mogu li sada nastaviti tražiti bolji uređaj ili ćeš nastaviti smetati?

14 godina
notloB kaže...
sudy_freak kaže...

Ne podcjenjuješ ju ali podcjenjuješ i još ti je smiješno koliko... jesi li to u stvari mislio napisati? U poruci su između ostalog i njoj relevantni podaci i sam uređaj za kupovinu, mogu li sada nastaviti tražiti bolji uređaj ili ćeš nastaviti smetati?

Imam dovoljno godina da mi ne pada napamet biti toliko ljigav.

Daješ još link na ipon gdje će čekati dostavu i trajat će, a njoj treba danas - nešto što je dostupno.

A velika je razlika između dostupno odmah i je li DRAM-less ili qlc, koji je PCIe gen ili slično.

3 godine
sudy_freak kaže...
notloB kaže...
sudy_freak kaže...

Imam dovoljno godina da mi ne pada napamet biti toliko ljigav.

Daješ još link na ipon gdje će čekati dostavu i trajat će, a njoj treba danas - nešto što je dostupno.

A velika je razlika između dostupno odmah i je li DRAM-less ili qlc, koji je PCIe gen ili slično.

Dakle nastavljaš smetati a nije ti palo na pamet da potražiš i pomogneš u pronalasku boljega? Sada ćemo se napucavati godinama, dajem što sam našao OKVIRNO i tražim bolje...

Gdje žena živi i treba li joj odmah ili sada će nam reći sama u nastavku.

BTW. zašto ne kupiti bolji uređaj kad može gori?

I prestani me prcati, radije pomozi...

14 godina
Komp ne podize sustav

Slažem se. Čekamo da se javi odakle je kako bismo dalje mogli pomoći.

Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
Komp ne podize sustav

Inače nvme ssd ide na mjesto dotične matične ploče koje je crvenim četverokutom obilježeno na slici ispod...

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
yaya23_08 kaže...

Nista ljudi sad preporuke za disk , ovaj nije izdrzao ni 2 g tako da...

Crucial, Samsung, nažalost uzela si jedan od najgorih i najnepouzdanijih diskova...

7 godina
Komp ne podize sustav

Narucila sam Crucial disk SSD MX500 1TB 2.5 SATA3 3D TLC,oce mi ic na ovu maticnu??

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 14:47 (yaya23_08).

0 0 hvala 0
14 godina
yaya23_08 kaže...

Narucila sam Crucial disk SSD MX500 1TB 2.5 SATA3 3D TLC,oce mi ic na ovu maticnu??

Hoće jer ti je generalno isti (S-ATA kabal) kao što je bio ovaj koji ti je riknuo.

Međutim da si možda trebala nešto drugo uzeti, to definitivno jesi. Nešto ipak ovog tipa što ti je gore kolega preporučio.

7 godina
Komp ne podize sustav

Ma naravno ma niko me ne podcjenjuje , nemam ja pojma o hardveru , iskreno, al u Zg sam i mogu ja jos povuc narudzbu, ovo mi se cinilo kao dobro rjesenje , ovaj crucial iz mall al ok ako ima boljih rjesenja podrzavam , inace ovaj disk koji nije trajao ni 2 g mi je ducan podvalio iskreno, s ipon necu narucivat i cekat tjedan dana

1 0 hvala 0
7 godina
notloB kaže...
yaya23_08 kaže...

ovo nisam u zivotu vidla ovako nesto al dobro a i ne znam dal bi znala to ugradit ..tako da..

11 godina
yaya23_08 kaže...

ovo nisam u zivotu vidla ovako nesto al dobro a i ne znam dal bi znala to ugradit ..tako da..

ak znaš ugradit ram, znaš i ovo...

utakneš u pripadajući slot i zašarafiš šarafić koji to drži za matičnu (uglavnom se dobije s diskom u kutiji) - i to je to...

ako ne znaš - ima hrpa online tutoriala po youtubeu koji ti fino pokažu kaj moraš napraviti (search - how to install m.2/nvme drive)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 15:13 (60nine).
7 godina
Komp ne podize sustav

Znam nemam ja slot za to, imam 2 puta po 8 memoriju , prije sam se zeznula , znaci 2 ram memorije i kud cus  tim

0 0 hvala 0
11 godina
yaya23_08 kaže...

Znam nemam ja slot za to, imam 2 puta po 8 memoriju , prije sam se zeznula , znaci 2 ram memorije i kud cus  tim

kolega iznad ti je crvenim označio slot na matičnoj gdje ide m.2 drive na matičnu... imaš ga :)

(ne izgleda kao slot za ram, samo sam usporedio lakoću ugradnje)

ps: na ovoj zadnjoj slici ti je taj slot desno od coolera (gornja desna strana, ispod slota su 2 rupice za šarafiće za učvršćivanje m.2 diska, ovisno o duljini istog)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 15:29 (60nine).
7 godina
60nine kaže...
yaya23_08 kaže...

kolega iznad ti je crvenim označio slot na matičnoj gdje ide m.2 drive na matičnu... imaš ga :)

(ne izgleda kao slot za ram, samo sam usporedio lakoću ugradnje)

ps: na ovoj zadnjoj slici ti je taj slot desno od coolera (gornja desna strana, ispod slota su 2 rupice za šarafiće za učvršćivanje m.2 diska, ovisno o duljini istog)

a super probat cu nac negdje blize

3 godine
yaya23_08 kaže...

a super probat cu nac negdje blize

Još jednom da označim gdje točno ide, možeš na linku iz ipona samo pogledati kako izgleda i shvatit ćeš... Strelicom je označen m2 slot, u njega ulazi ssd polegnut i prišrafljen s druge strane crvenog četverokuta.

Edit: još jedna slika s detaljnim prikazom, uopće ne treba šraf, ima ručicu za pričvršćivanje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 16:23 (notloB).
11 godina
Komp ne podize sustav

iako realno - uzmeš si normalan ssd od 1TB kapaciteta (neki Crucial ili Samsung), pa samo zamjeniš ovaj kojeg si imala do sad... Crucial MX500 serija je ok bang4thebuck (ako je još aktualna, nisam pratio dugo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
60nine kaže...

iako realno - uzmeš si normalan ssd od 1TB kapaciteta (neki Crucial ili Samsung), pa samo zamjeniš ovaj kojeg si imala do sad... Crucial MX500 serija je ok bang4thebuck (ako je još aktualna, nisam pratio dugo)

A zašto kad može imati brži ssd? Uopće nije problem instalirati ssd u m2...

Evo video, s tim da je njoj i još lakše jer nema šrafa i šrafljenja već samo ručica za pričvrstiti.

13 godina

I jos ima prednost da ne mora razvlacit sata kabel od ssd-a do sataIII utora, bolje m.2 odmah uzet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 17:41 (MGloc).
11 godina
Komp ne podize sustav

slažem se ja da može imati brži SSD, ali velim - u svakodnevnom radu, osim ako ne radi s velikim fajlovima stalno i/ili se bavi video postprodukcijom, neće ni skužit razliku...

naravno, osobno bi prije isto uzeo m.2 uvijek ako već za njega imam utor na matičnoj - ako ništa, bar iz "estetskih" razloga i čišćeg kućišta :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Komp ne podize sustav

Kupljen,hvala svima ,najbolji ste 👍🏻👍🏻👍🏻

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2024 13:10 (yaya23_08).

8 0 hvala 0
8 mjeseci
Komp ne podize sustav

..a mogla si barem malo i hladnjak od ventilatora CPU-a očistit/ispuhat/usisat kad si već u tom poslu bila ;)

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I onda kažu da su žene uredne....možda, prije 50g. 

13 godina
Komp ne podize sustav

Cistit ce ali samo ono u sta se razumiju i sta pokvarit ne mogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koji si ti optimist 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice