Pozdrav svima :)
Evo već 2 dana imam jedan problem sa žičnim internetom na desktop PC-u. Sve je počelo tako da mi se nekako prikriveno instalirao kineski Kingsoft antivirus paket programa. Naravno antivirus (AVG) ga ne prepoznaje ko nikakva zlonamjerni softver tako da sam se namučio ga obrisat al na kraju sam uspio preko YT tutoriala. I eto baš kad sam ja to obriso, počelo se nešto čudno događati s netom. Za početak samo da napomenem nalazim se u studentskom domu te stalno koristim žični internet zbog stabilnosti (ethernet kabel je nov i nikad nije bilo problema s njime), ali iza na MOBO mi je spojen mali USB WIFI adapter. Dakle, nakon kompletnog brisanja tog kineskog Kingsoft paketa (normalna deinstalacija, brisanje skrivenih mapa, brisanje svih tragova u regeditu) primjetio sam da kad otvorim "svojstva" na mrežnim adapterima cijela tablica je prazna i ne mogu ništa mijenjati. Ista stvar je bila i na WIFI i na Ethernet adapteru u postavkama "mrežnih veza". Zaključio sam da postoji mogućnost da je taj Kingsoft pokvario nešto s "driverima". I da, nakon toga, inernetu mogu pristupiti preko tog malog WIFI adaptera (iako su svojstva i dalje prazna), dok je adapter za Ethernet nestao i više ga nema. Nadalje, kad otvorim "upravitelj uređaja", Ethernet controller je tamo i na ikonici stoji žuti uskličnik, dakle "driver" ne valja, dok je za WIFI adapter sve ok. I tu je problem, što sam probao skinuti 5-6 raznih drivera, dakle sa stranice Realteka, pa sa stranice moje matične ploče (H81M-P33) te još nekih stranica. I uvijek bude ista stvar, na kraju instalacije izbaci tzv. "deep sleep" grešku (slika u prilogu). Na drugoj slici možete vidjeti da se driver čak djelomično instalirao, jer piše 2018. a prije je bilo 2013, te ako pokušam autoamtsko ažuriranje kaže mi da je već instaliran najnoviji. Puno sam istraživao po netu i ništa nisam uspio. Od razno raznih komandi u "cmd"-u pa sve do video tutoriala, ručnog instalirvanja drivera, reseta kompa, ostavio ga bez napajanja neko vrijeme, ažurirao sam BIOS matične na najnoviji, onboard LAN je "enabled" u BIOSU....eto sad me zanima postoji li mogućnost da je ipak taj ugrađeni ethernet priključak pregorio ili je možda krivac taj Kingsoft? Još samo da napomenem da LED žaruljica kraj etherent utora stalno svijetli zeleno kao što je i prije (on/off kabla nema nikakav utjecaj kao niti obavijesti u windowsu), te sam maknio sve malwere za malwarebytes i antivirusom, jedino što nisam probao je izvaditi CMOS baterijicu na neko vrijeme iako na netu to nije nikom pomoglo, kao i premještanje RAM pločice. Eto nadam se da sam napisao sve potrebno. Puno zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći :D