lp
Odkako sam kupio ove komponente iz dana u dan neki problemi zahvalio bi se hyper 212x proizvođaču koji nije ubacio manual u kutiju s hladnjakom i podigao mi tlak u nebesa...
Nekako sam uspio staviti hladnjak na cpu i5 8600k instalirao windowse sve piz*arije za ploču resetirao pc i od tada kuler radi na 100posto pri ulasku na radnu površinu...
Imam osjećaj da radiom na aerodromu molio bih vas za pomoć u biosu sam namještao ali kao da nisam hladnjakov kuler radi na 660rpm do ulaska na desktop zatim brutalno pojaca....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moguće da si napravio neku pogrešku kod instalacije hladnjaka kao npr. da nisi skinuo zaštitnu naljepnicu sa baze hladnjaka, da nešto nisi stegnuo dobro,
da si možda nanio premalo termalne paste, da nisi uopće nanio termalnu pastu itd. itd.
Otiđi na Youtube i tamo pogledaj video instalacije toga hladnjaka, video bude pomogao puuno bolje nego upute, svakako obrati pozornost na to da ventilator
koji se nalazi na hladnjaku povežeš na konktor označen sa CPU FAN.
ps. isto tako je moguće da je ventilator hladnjaka neispravan jer tu je možda već nešto kemijano pošto nedostaju upute za ugradnju.
ps. 2 možeš pokrenuti HW monitor da vidim kako se kreću temperature procesora.
Ovak prijatelju temperature u gamingu ne prelaze 60stupnjeva prvo sta sam napravio sam skinuo foliju s obzirom danije bilo manuala ja sam gledao na netu medjutim niti jedan tutorijal nije pomogao jer su jednu stvar ili zaboravili naglasiti ugl termalne sam nanio da je oslo i sa strane krizasta dva limica koja su ispod procesora su na max stegnuta s obzirom da je jako lose napravito fiksiranje samog hladnjaka za te limice hladnjak kao i svaki drugi moze se nagnuti na tom postolju btw da nisam ukljucio cpu fan ventilator nebi radio ako si citao sto sam napisao hladnjak nečujes uopce dok pališ racunalo i cim udje u desktop cuje se brutalno sto po nekoj logici govori da je hladnjak u potpunosti ispravan nezz zaista kako ovo rjesiti
Nije lako, ali najsigurnije je da rastaviš i ponovo sve fino sastaviš. S druge strane, obzirom da nije bilo korisničkog priručnika u kutiji, nije isključeno da je taj hladnjak ranije netko kupio a zatim vratio kao neispravan....
Evo kako je u igri
He he, a nisam mislio da nisi spojio ventilator na ploču, nego da si ga možda spojio na krivi konektor na ploči,
na konektor na koji se spajaju ventilatori kućišta (SYS FAN, CHASSIS FAN i sl.).
Probaj ovo što je kolega rekao, a ako ne uspiješ riješiti, reklamiraj si to i moja preporuka je da si uzmeš u zamjenu LC CC 120
hladnjak, jeftiniji, hladi jednako dobro kao i Hyper 212 Evo, a instalacija je lakša puuuno.
lp
Odkako sam kupio ove komponente iz dana u dan neki problemi zahvalio bi se hyper 212x proizvođaču koji nije ubacio manual u kutiju s hladnjakom i podigao mi tlak u nebesa...
Nekako sam uspio staviti hladnjak na cpu i5 8600k instalirao windowse sve piz*arije za ploču resetirao pc i od tada kuler radi na 100posto pri ulasku na radnu površinu...
Imam osjećaj da radiom na aerodromu molio bih vas za pomoć u biosu sam namještao ali kao da nisam hladnjakov kuler radi na 660rpm do ulaska na desktop zatim brutalno pojaca....
*Coolermaster :)
Btw, u pakovanju bi trebao biti manual, ako nema nešto je sumnjivo...

Pa ne može ako nema odgovarajući BIOS.