HDD zvuk

poruka: 11
|
čitano: 1.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HDD idle zvuk

Radi se o Black seriji WD1002FAEX.

Hard uredno radi već 4 godine, ali primijetio sam da pušta nekakav iritirajući zvuk samo u idle stanju. U Windowsima ako ništa ne radim, nakon par sekundi počne zujat, ali čim otvorim folder ili počnem nešto radit, zvuk prestane. Isto tako i u BIOS-u, nakon nekoliko sekundi u BIOS-u, počne zujat i tako u beskonačnost.

Znam da je Black serija glasna i znam da se glasno čuje kad nešto zapisujem na njega, ali ovo je neki treći zvuk koji tu ne spada. Nekada nakon pola sata prestane sa zujanjem i mogu u tišini radit, ali drugi dan opet ista stvar.

Programi javljaju da je hard potpuno ispravan, ali me zanima zašto se to dešava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD idle zvuk

ako je u idlanju, tad obično neki defrag ili indexer.. pusti da odradi ili podesi. (zvuk skakanja glave bi mogao biti taj 'nepoznati'..).

U BIOSu? tad je termalna kalibracija.. ali i moguć problem, npr pregrijavanje ili senzor divlja..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
HDD zvuk

Vezano uz termalnu kalibraciju, netko je napisao "It just sounds like a seek, except that the activity light will not turn on when it does." Tako je i kod mene, samo što dugo traje, ali ako tako mora biti pomirit ću se s tim. Prvi put čujem za to.

Btw. hard je konstantno na 35* pored venta.

Thx

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD zvuk

4g.. sad još imaš vremena za 'plansko' održavanje.. malo ga skuhaj ili potpomogni sudbinu pa uzmeš novi. Bilo bi bad da crkne nakon 5g i jedan dan. (nakon backupa).

15 godina
neaktivan
HDD zvuk

Ma nebude, to on ovak malo zeza, bude on još toliko izdržao. Nadživio je već 2 seagate-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DuxTm kaže...

Ma nebude, to on ovak malo zeza, bude on još toliko izdržao. Nadživio je već 2 seagate-a.

-znaš li da zamjenom dobijaš novu garanciju? Ako je nešto 'neobično' iskoristi to dok je vrijeme... (imaš još vremena).

15 godina
neaktivan
HDD zvuk

Čini mi se da nije termalna kalibracija, jer čitajući na netu to bi trebalo kratko trajati. I dalje se čuje zujanje dok ništa ne radim.

Kako da reklamiram ako HDTune i program od WD-a kažu da je sve u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DuxTm kaže...

Čini mi se da nije termalna kalibracija, jer čitajući na netu to bi trebalo kratko trajati. I dalje se čuje zujanje dok ništa ne radim.

Kako da reklamiram ako HDTune i program od WD-a kažu da je sve u redu?

-je termalna, ali 'kvar' (ineče bi se neprimjetno obavilo po potrebi, npr kod većeg kopiranja, ovo je ipak geška-kvar, ako smo pogodili..).. tj upravo zato sugeriram korištenje garancije, pa i po cijenu 'slučajnog' kvara (na vrijeme).

-za relevantne se koristi alat proizvođača, npr wd-diag (DOSovski), imaš na njihovim siteima ili Hirens.. ako prijavi error to je to. Ako ne prijavi, 'popravi ga'.. pa će već biti neki error (vidljiv i hdtuneom).

15 godina
neaktivan
HDD zvuk

Ok, probat ću testirat hard još jednom. Pokrenuo sam mp3ce da sviraju u pozadini, jedino tako neće zujat..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD zvuk

Da ne otvaram novu temu

Imam isti problem kao i kolega gore samo ja imam seagate barracuda green 1tb, star 2 i pol god

HD tune, hard disk sentinel i seaTools nisu mi nasli nikakv bad sector ili error

Dok je u idle-u se cuje blagi kliktajuci zvuk ali cim otvorim datoteku prestane 

cak se cuje kad odspojim sata kabel i samo je na napajanju

Da li vrijedi nosit ga na reklamaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD zvuk

Vjerojatno bi nam vratili hard i rekli da hard prolazi sve testove i da je sve u redu s njim...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice