HDD sata problem

poruka: 12
|
čitano: 3.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD sata problem

Pozdrav.

Imam problem.

Imam hard od 320 gb koji je spojen na sata 1 sa windows 7 i super radi.

Dobio sam novi hard isto od 320 gb i želim ga spojit na sata no kada to napravim nista se ne dogadja nakon boota dodje do prvog ekrana gdje mozete stisnut f2 ili f11 ali nista se ne dogadja nemogu u bios niti nista,kada zagasim pc i iskopcam novi hard i ponovno upalim sve normalno radi.Probao sam sve sata slotove ali nista uvijek isti problem

Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 - maticna

bios 1.80 verzija

Hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD sata problem

U biosu sam stavio s.m.a.r.t enable na sve sata slotove i kad ukopcam novi hard nakon boota ga prepozna ali ga automatski disable-a i nemogu u bios niti loada windowse samo stoji kod tog ekrana unedogled,,opet mogu stisnut f2 ili f 11 ali nista s tim,zar niko nije imao ovakav problem do sad?

Otisao sam kod prijatelja i on ga je spojio na usb ladicu i kod njega ga normalno prepoznaje i cita,zar je problem u mojoj matičnoj ploči?? jer sam probao sata kablove na hardu koji radi i sve ok.

Bez obzira stavim li ga na primary sata (crveni slot) ili secondary sata (naranđasti slot) on ga prepozna ali je disablean??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD sata problem

Iskreno, nisam te bš dobro shvatio. Probaj zamjeniti utore, tj. ukopčati ovaj novi hard tamo gdje si ukopčao ovaj stari pa vidi hoće li ga prepoznati. Možda su ti riknuli utori SATA na MBO, no onda ne bi trebao čitati niti ovaj prvi...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HDD sata problem

nisu,jer sam na sva 4 probao uljuciti hdd koji radi i na svakom sata utoru radi, isprobaio 2 razilcita sata kabla,nista, jednostavno mi nije jasno,kada je 1 hard priljucen sve ok,cim ukopcam drugi i upalim pc nista dodjem do boot screena i nemogu nista ni u bios,kad taj novi hard izkopcam sve radi za 5!!,a kod prijatelja mi je taj novi hard radio,a nemam ide kabel da ga probam prikljucit na ide....ali mi ovo nije jasno,jos mi se ovako nesto nije dogodilo.sve sam probao,sve sata slotove,razlicite postavke u biosu,makakr ih ima samo 3,ali nista ne funkcionira.zar je moguce da na moju maticnu nemozes spojit 2 hdd sa sata kablom???

17 godina

Ne nije moguće, možeš spojit koliko god sata konektora ima.

Jesi ti taj hdd formatirao kod frenda, ako nisi učini to

da li ti je ploča sata 2 kompatibilna, jer neznam ak je taj hdd samo sata trebalo bi raditi, ali ako je ploča samo sata 1, a hdd sata 2 moraš stavit jumper, mada je i bez toga radilo ali zavisi od ploče do ploče.

Stavio si najnoviji bios.

Imao sam i ja sličnih problema i baš sa 320 Seagateo-om

16 godina
gugi23 kaže...

nisu,jer sam na sva 4 probao uljuciti hdd koji radi i na svakom sata utoru radi, isprobaio 2 razilcita sata kabla,nista, jednostavno mi nije jasno,kada je 1 hard priljucen sve ok,cim ukopcam drugi i upalim pc nista dodjem do boot screena i nemogu nista ni u bios,kad taj novi hard izkopcam sve radi za 5!!,a kod prijatelja mi je taj novi hard radio,a nemam ide kabel da ga probam prikljucit na ide....ali mi ovo nije jasno,jos mi se ovako nesto nije dogodilo.sve sam probao,sve sata slotove,razlicite postavke u biosu,makakr ih ima samo 3,ali nista ne funkcionira.zar je moguce da na moju maticnu nemozes spojit 2 hdd sa sata kablom???

Eto i ja sam danas imao sličan problem i sve riješio. Ima ode tema na forumu Pomoć- hitno windowsi mi ne prepoznaju HARD DISC 

Samo da ti kažem, ja imam xp i u control panelu - administrative tools - disc managment sam sve riješija. Moraš na hd-u napraviti particiju i formatirati ga..

16 godina
neaktivan
HDD sata problem

Vjerojatno bi se trebao poigrati jumperima, samo moraš progooglati tvoj tip diska i jumpers ili tako nešto

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Vjerojatno bi se trebao poigrati jumperima, samo moraš progooglati tvoj tip diska i jumpers ili tako nešto

jumperi ti ne trebaju za satu...koliko ja znam...probao sam apsolutno sve...jer nije moguce da mi na sva 4 slota prepoznaje 1 hard...a drugi nece...a kod prijatelja mi ga normalno preoznaje....usput..hard je formatiran...problem je kad ga ukopcam na maticnu plocu pc mi se smrzne i nemogu uopce u bios niti nista....a kod prijatelja radi normalno..pa nemogu ga prikopcat na slot dok pc radi..to bas i nije za preporucit

17 godina
neaktivan

SATA diskove mozes ukopcavati dok komp radi. Trebalo bi da moze. Mada je mene strah to raditi.

16 godina
neaktivan

Problem rjesen,prijatelj i ja smo zamijenili hardove...jer ovo je nemoguce za rjesit....on mi je dao svoj sata 2 od 250 gb ukopcao sam ga i radi svrseno.....misterija je da sam prije imao istu toshibu od 320gb sata 3 koja je radila na pc-u ali sam ju stavio u drugi pc koji je na poslu....nevjerojatno.

S ovakvim problemom se jos nisam susreo.izgubio previse zivaca za ovakve gluposti...sugava asrockova maticna.Prvom prilikom si kupujem novu konfiguraciju.

Hvala svima na pomoci.

16 godina
neaktivan
HDD sata problem

Treba za SATA jumperi (iz iskustva znm), i logično da ti je SATA 2 odmah radio, vjerojatno bi i onaj da si jumppere namjestio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jumperi ti trebaju samo za odredjene sata 1 HDD ove,na svakom Sata 2 ili 3  disku ti piše jumperi ne trebaju za satu 2 ili 3 niti ih dobijes sa HDD kod ih kupiš.

Ako si čitao onda bi vidio dasu oba moja harda sata 2,tj točnije jedan sata 2 drugi sata 3.

Prijatelj mi je dao svoj sata 2 od 250 gb u kompi sa WD radi,bios ga je odmah prepoznao,sve 5.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice