HDD Problemi?

poruka: 33
|
čitano: 8.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?

Pozdrav!

Znači imam problema sa HDDom, znači imam novu instalaciju windowsa xp, jedva ista programa, a sve se vuče. Znači extractanje je sporo, transfer na drugu particiju je spor, prženje je užasno sporo. I sad skinem ja http://www.passmark.com/index.html i pokrenem test. I sve komponente ok, kad ono, HDD, transfer speed average - 1.81 MB po sekundi? Mislim da to nemre bit dobro i pitam sad ja vas jel mozda treba mjenjat HDD?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Problemi?

Provjeri stanje diska sa ovim programom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?

Ćao!

Imam problem sa laptopom.

Na njemu su neki dan instalirani novi windowsi jer su se stari dugo podizali, i znao se tu i tamo pojaviti

ble screen. No s ovom instalacijom i dalje se pojavljuje blue screen, temperatura lapa, je oke, ne znam

što ga muči. Uglavnom sada kad sam ga palila pojavilo mi se ovo (znalo se i prije pojaviti, ali je prestalo bilo):

Smart failure predicted on ur hard disc 2: WDC WD2500BEVS-22USTO-(S1)

WARING: Immediately back up ur data and replace ur disc drive. A failure may be imminent.

{#}

..ako netko nešto zna, bila bi zahvalna, iako i sama mislim da mu nema spasa... {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Problemi?

Mislim da dobro mislis..{#}

da je disk pri kraju.. {#}

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: HDD Problemi?
.a šta, ne može se na lapu mjenjati disk? :O
15 godina
moderator
Stela:Ri kaže...

može se mjenjat...

provjeri disk s ovim programom http://www.hdtune.com/

pa nam daj screenshot

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?

Evo samo da javim, onaj program mi je pomogao da rjesim stvar, naime HDD je bio zapeo u PIO modeu, to sam sad rjesio i sve uredno radi, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 1:15 (termermer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Mjenjaj disk HITNO i nemoj vise lupati laptop kada ga ostavljas a ne pogotovo kada radi

P.S

Zaboravi na testove ..zaboravi na sve. Backupiraj najhitnije sto mozes i pravac trgovina/servis da ti promjene HDD (osim ako sam/a mozes to uraditi)

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
.evo prtsc..
.pa nisam ja nikad nigdje udarila s lapom, niti da sam ga ja lupila.. :/

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
stavi health i error scan da vidimo...
ali možeš slobodno tražit drugi disk, neće ovaj dugo...radi backup dok još možeš
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
.evo iz početka..sad je drugačija malo. :/
.za error scan ćeš se malo načekati. :)

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
strpljiv sam ja :D
14 godina
neaktivan

.evo što mi se sad pojavljuje. :O
15 godina
moderator
ma to nije strašno ako je to za vrijeme error scana, ali ipak malo previsoka temperatura za hdd
17 godina
neaktivan
The life you're leading is wrong... Unleash this words.... Lunatic - Words Unleashed...

Tako kad sam napisao to...

Malo ti je temperatura ipak prevelika...
Ako je u laptopu razmisli o zamjeni... vjerojatno je previše mehaničkih udara doživio...
14 godina
neaktivan
A nije mu temp. tako stalno...to mi je sada prvi puta tako, prije pola sata je bila 49.
.a i prije par dana sam isto gledala bila je 45-50.a optimalna je koliko, oko 50? :O
.tako da mozda je stvarno sada tako jer radim error scan.boo..
15 godina
moderator
ne, optimalna je oko 35 jer mnogi proizvođači navode 55 stupnjeva ko max radnu temperaturu za hdd
17 godina
neaktivan
Trenutno na ovom laptopu je temperatura 40 stupnjeva, uz diskkeeper u pozadini koji stalno defragmentira...
15 godina
moderator
evo našao sam specifikacije za taj hdd...radna temp mu je +5 do +55 stupnjeva...tako da je preko 50 već opasno...
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
.evo ovaj error scan.
.a kad je prestao skenirati, temperatura mu je sad na 53.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
50 stupnjeva.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
.evo i ovo.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
preporuka je zamjena harda...
14 godina
neaktivan
.a dobrić onda.hvala na utrošenom vremenu.! :)
17 godina
50 stupnjeva.

Stela, napravi odmah backup bitnih podataka na DVD ili vanjski disk, i nosi laptop u servis ili dućan gdje si ga kupila (ako je pod garancijom) i reklamiraj bad sektore na disku. Ako nemaš garanciju, odi u dućan informatičke opreme i zamoli ih, ako sama nisi sa hardverom najvještija, da ti daju novi HDD za taj laptop i da ti ga na licu mjesta ugrade.

Slijedi ti reinstalacija windowsa, pripremi medij za recovery koji si trebala dobiti sa laptopom :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
moderator
i nabavi si neko hlađenje za laptop ako nemaš, ako nije očišćen to napravit isto, i ne držat ga na krevetu i sl. ako je moguće ...
14 godina
neaktivan
HDD Problemi?
.oke, a znate kako se kreću cijene? Da znam od prilike.

0 0 hvala 0
15 godina
.oke, a znate kako se kreću cijene? Da znam od prilike.

http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_29_109&page=1&sort=3a

15 godina
HDD Problemi?

ubacio bi se malo u ovu temu , ponukan problemima nekog korisnika s hardom , pa  rekoh da i ja testiram s GSmartControl-om disk i zanima me sta mi je ovo crveno(rozo) na slikama i zas mi javlja ovaj error kad pokusam ukljucit auto offline data colection??

error error
320gb 320gb
80gb 80gb
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 13:21 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD Problemi?

Reallocated sector count - broj neispravnih sektora koji su logički realocirani (zamijenjeni nekim ispravnim sektorom na disku)

Reallocation event count - broj samih realokacija, odnosno koliko puta je rađena realokacija.

Ukratko, disk je počeo lagano pokazivati namjeru da ode...

KaeR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice