HDD problem!

poruka: 29
|
čitano: 4.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo ovako windows 7 sam instalirao i nakon 2-3 sata rada izbaci mi Pogledaj sliku

EDIT:Ima garanciju ali neznam u kojoj je trgovini kupljen i neradi ta trgovina u Osijeku a onom trgovcu kojem smo predali prvi hdd od 500giga (isto je krepo) nije nam vratio jamstveni list ni raćun...a i pitanje je jel radi još ta trgovina igdje u Hrvatskoj a hdd je kupljen prije godinu dana možda malo više ali neznam šta da sad radim nisam pametan! više nemam ni lipe evo sve je spiskano juče u kompjuter i tako da bi on meni danas izbacio tu grešu i sada sam stavio iznad hdd-a mali svjetleći vent od 60mm jedno 2-3cm je iznad harda i piri direkt u njega! molim vas recite mi jel mogu ikako sam ga popraviti? biti ću vam jako zahvalan!

HVALA UNAPRIJED!

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 10:18 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

Moliiiiiiiim vas za pomoč! nisam više siguran šta da radim ima malo previše vrjednih podataka ima oko 25k kn vrjednih podataka na hardu to je minimum vrjednost podataka a nemam nigdje drugdje da stavim podatke na ostalim kompovima ili mali hardovi il puni a u selu ovaj moj naj jaći svi ostali do 160gb hardove imaju!

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDD problem!
Mato_Ivanovac kaže...

Evo ovako windows 7 sam instalirao i nakon 2-3 sata rada izbaci mi Pogledaj sliku

EDIT:Ima garanciju ali neznam u kojoj je trgovini kupljen i neradi ta trgovina u Osijeku a onom trgovcu kojem smo predali prvi hdd od 500giga (isto je krepo) nije nam vratio jamstveni list...a i pitanje je jel radi još ta trgovina igdje u Hrvatskoj a hdd je kupljen prije godinu dana možda malo više ali neznam šta da sad radim nisam pametan! više nemam ni lipe evo sve je spiskano juče u kompjuter i tako da bi on meni danas izbacio tu grešu i sada sam stavio iznad hdd-a mali svjetleći vent od 60mm jedno 2-3cm je iznad harda i piri direkt u njega! molim vas recite mi jel mogu ikako sam ga popraviti? biti ću vam jako zahvalan!

HVALA UNAPRIJED!

probaj skenirati disk sa chkdsk iz command prompta, jer mozda imas bad sektore....

17 godina
protjeran
sasa kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

EDIT:Ima garanciju ali neznam u kojoj je trgovini kupljen i neradi ta trgovina u Osijeku a onom trgovcu kojem smo predali prvi hdd od 500giga (isto je krepo) nije nam vratio jamstveni list...a i pitanje je jel radi još ta trgovina igdje u Hrvatskoj a hdd je kupljen prije godinu dana možda malo više ali neznam šta da sad radim nisam pametan! više nemam ni lipe evo sve je spiskano juče u kompjuter i tako da bi on meni danas izbacio tu grešu i sada sam stavio iznad hdd-a mali svjetleći vent od 60mm jedno 2-3cm je iznad harda i piri direkt u njega! molim vas recite mi jel mogu ikako sam ga popraviti? biti ću vam jako zahvalan!

HVALA UNAPRIJED!

probaj skenirati disk sa chkdsk iz command prompta, jer mozda imas bad sektore....

De mi objasni šta da upišem u cmd da dođem do tog chkdsk

17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo upalio sam HDD Regenerator i sada je našao 1 loš sektor javim koliko loših sektora ima kad završi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

2 dana mu treba da nađe pa sam odusto! ovako kako da ja dokažem njima iz te trgovine da je hard pod garancijom? jer onaj što je preuzeo hard nije vratio jamstveni list niti raćun i meni sada izgleda nevrjedi garancija!

EDIT:Znate li koliko bi mi mogo dugo raditi hdd?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 11:26 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ako i uspijesg izvuc garanciju i odnijeti hard u servis, oni ti nece vratit podatke, nego dati novi hard. Pogledaj kolko imas vaznih podataka i kupi malo veci disk ako nemas para.
hmda
17 godina
protjeran
Slash 666 kaže...
Ako i uspijesg izvuc garanciju i odnijeti hard u servis, oni ti nece vratit podatke, nego dati novi hard. Pogledaj kolko imas vaznih podataka i kupi malo veci disk ako nemas para.

Ma ovako sada sam izvuko podatke oko 40.000kn sam spasio ima još oko 10k kn al večina ja spašena a tak i tak sad prva lova od servisa kompa a to če bit za dan-2 ide hard od 1 tere majke mi milene da ču ga uzet! i problem je što nezz ime trgovine! nego koliko košta servis harda? jel bih ga odno na servis ali bi sve podatke al naj potrebnije izvuko van njega i ispraznio ga pa odno pa nek se bakču s njime a ja bi uzo u među vremenu novi od 1 tere a i muči me jel servis harda do 250kn ak je onda ču odnet ak nije onda nenosim jer za 300-350kn 500 giga hard...

16 godina
neaktivan
HDD problem!

Nisam siguran, probaj kontaktirat info lab. http://www.inet.hr/~infolab/

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo ovako ovaj hdd dok radi radi! sad prva prilika kupujem hdd Western Digital Caviar Blac 16mb Cache 640GB oko 400kn u linksu je isplati se!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD problem!

Sa Hiren's boot ili UBCD-om bi trebao provjeriti HDD jer tamo imaš alata baš zatestiranje i ispravljanje bad sectora na većini diskova (Seagate, WD...). i vjeruj mi provjereno to rade super.

Jer koliko vidim imao si brdo važnih podataka. Da bi ti disk i dalje funkcionirao preporučam ti taj korak.

A što se tiče kupnje novog diska ovaj ti je jeftin ali ima 16 Mb cache, radije kupi sa 32 mb cache memorije, brži je i novija tehnologija izrade diskova (čitanja/pisanja).

Moja iskustva su jako dobra sa Seagateom i WD-om.

1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
james_ri kaže...

Sa Hiren's boot ili UBCD-om bi trebao provjeriti HDD jer tamo imaš alata baš zatestiranje i ispravljanje bad sectora na većini diskova (Seagate, WD...). i vjeruj mi provjereno to rade super.

Jer koliko vidim imao si brdo važnih podataka. Da bi ti disk i dalje funkcionirao preporučam ti taj korak.

A što se tiče kupnje novog diska ovaj ti je jeftin ali ima 16 Mb cache, radije kupi sa 32 mb cache memorije, brži je i novija tehnologija izrade diskova (čitanja/pisanja).

Moja iskustva su jako dobra sa Seagateom i WD-om.

A koja je cjena? al da bude dostupno u osjeku po mogućnosti min 500gb max 640gb i što jeftiniji to bolji!

17 godina
neaktivan
HDD problem!

evo posluži se pošto si iz Osijeka

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+640.0+GB%2C+WESTERN+DIGITAL+Caviar+Black%2C+32+MB+c.%2C+7200okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.083

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HDD problem!

Imam problem sa (pazi nesrazmjera sa naslovom topica) hard diskom. Riječ je o eksternom WD-ovom 320 GB disku (ne piše koji model).

Problem je sljedeći: iako na hardu ima još 58 GB slobodnog prostora, ne mogu na nj prebaciti datoteku od 11 GB. Pokušao sam sa manjom, od 5 GB, no ni ona ne može. No neki sitni fileovi (.pdf, .doc i sl.) prolaze. Ima netko ideju WTF?

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD problem!

Upravo sam sa USB-a prebacio cca 6 GB podataka na gore spomenuti eksterni HD, služeći se računalom kao medijem. Sve prošlo bez problema. A kad sa računala hoću prebaciti spomenutih 11 GB, ono ni mrd. I šta sad?

[EDIT]: riječ je o .iso fileu kojeg ne mogu kopirati na HDD. Možda je zbog toga problem?

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 10:30 (Marko_244).

0 0 hvala 0
16 godina
Mato_Ivanovac kaže...

Ma ovako sada sam izvuko podatke oko 40.000kn sam spasio ima još oko 10k kn al večina ja spašena a tak i tak sad prva lova od servisa kompa a to če bit za dan-2 ide hard od 1 tere majke mi milene da ču ga uzet! i problem je što nezz ime trgovine! nego koliko košta servis harda? jel bih ga odno na servis ali bi sve podatke al naj potrebnije izvuko van njega i ispraznio ga pa odno pa nek se bakču s njime a ja bi uzo u među vremenu novi od 1 tere a i muči me jel servis harda do 250kn ak je onda ču odnet ak nije onda nenosim jer za 300-350kn 500 giga hard...

Koji si ti lik, 40k kn podataka, ako si skinuo filmove i igre sa neta, onda one vrijede samo malo tvog vremena i struje

17 godina
protjeran
Diablo86 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Koji si ti lik, 40k kn podataka, ako si skinuo filmove i igre sa neta, onda one vrijede samo malo tvog vremena i struje

E nije u tome! ima nešto drugo od firme a i šifre i sve to...al spašeno je to sve...sad dok radi radi...nema 40k nego oko 200k kn od firme reče mi matori jel na moj hard se sve spremalo i sad je to sve na dvd-ima...i stickovima

17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo zanima me ako sada uzmem taj hard od 500 giga i formatiram ga na drugom kompu hoće li on meni dopustit instalaciju windowsa na njega? i zanima me zašto nemogu napravit particiju preko onog Partition Magic?

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

Sada sam se sjetio zna li netko mail od Western Digitala? sad sam razmišljo i sjetio se pa hard je pod garancijom onda se mogu obratit ovima iz Western Digitala i nek oni nešto srede!

P.S Našao sam im e-mail adresu i poslao ovo hoće li biti to dobro?

Here this fact with this hard drive i have a problem simply neda me to install Windows on it it was 7 or windows xp or vista and not and not and I do not know what to do worker at the store where we purchased did not return warranty list but the shop is closed in my town and I do not know what to do with hard drive on the hard disk can read and write all data ok but very slow and can not put the windows as I do? Thanks in advance! I hope the rapid response

Hard drive is nameWDC WD5000AAKS-00A7B0
Hard drive is serial number WD-WMASY6759158

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunc
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 22:51 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Sada sam se sjetio zna li netko mail od Western Digitala? sad sam razmišljo i sjetio se pa hard je pod garancijom onda se mogu obratit ovima iz Western Digitala i nek oni nešto srede!

Here this fact with this hard drive i have a problem simply neda me to install Windows on it it was 7 or windows xp or vista and not and not and I do not know what to do worker at the store where we purchased did not return warranty list but the shop is closed in my town and I do not know what to do with hard drive on the hard disk can read and write all data ok but very slow and can not put the windows as I do? Thanks in advance! I hope the rapid response

Malo komplicirano i tesko za procitat al bit ce dobro. Jesi testiro sa hirens bootom ili s tako necim? Probaj ga testirat jer sigurno ne bi bezveze to javljao win...

17 godina
protjeran
nidjo123 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Malo komplicirano i tesko za procitat al bit ce dobro. Jesi testiro sa hirens bootom ili s tako necim? Probaj ga testirat jer sigurno ne bi bezveze to javljao win...

Uzeo sam Ultimate Boot CD al ga ja ništa nekontam! odo probat skinuti hirens boot

17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo ostavio sam noćas da ga testira tj  da nađe i ispravi bad sector ćini mi se da je 90% od svih sectora su bad sectori!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo sad bio stavio win xp sp 2 na ovaj od 500 samo je bio na drugim kabelima i drugom kompu jel moguće da je do kabela? i sad sam radio generalku pa sam shebo kabel

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo ovako instalirao sam cjelu verziju programa HD Tune Pro 4.01 i pogledao greške na hardu od 500 giga ima i žutih a i crvenih....ono plavo je nastalo kad sam stiso s mišem inaće je crveno!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marko_244 kaže...

Imam problem sa (pazi nesrazmjera sa naslovom topica) hard diskom. Riječ je o eksternom WD-ovom 320 GB disku (ne piše koji model).

Problem je sljedeći: iako na hardu ima još 58 GB slobodnog prostora, ne mogu na nj prebaciti datoteku od 11 GB. Pokušao sam sa manjom, od 5 GB, no ni ona ne može. No neki sitni fileovi (.pdf, .doc i sl.) prolaze. Ima netko ideju WTF?

Marko_244 kaže...

Upravo sam sa USB-a prebacio cca 6 GB podataka na gore spomenuti eksterni HD, služeći se računalom kao medijem. Sve prošlo bez problema. A kad sa računala hoću prebaciti spomenutih 11 GB, ono ni mrd. I šta sad?

[EDIT]: riječ je o .iso fileu kojeg ne mogu kopirati na HDD. Možda je zbog toga problem?

Tvoj problem je samo jedan : WD još uvijek prodaje diskove formatirane u FAT 32 file sistemu ,a FAT ne prepoznaje fileove veće od 4.5 GB.

Rješenje je preformatirati disk u NTFS i rješiti se takvih problema. Normalno ,prije toga treba maknuti SVE podatke s tog diska na drugi ,inače ćeš ih izbrisati.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
protjeran
HDD problem!

Evo ovako tjedan dana mi stoji hdd od 500 giga koristim sada maxtor od 80 i ajd ja reko da ga uštekam ono počeo on lupkat svašta nešta i ostavim ga ja malo nekih 20 minuta je trebalo maxtoru da uđe u win i ušao je on našao win novi hardvare sve našao i dodjelim mu ime i formatiram i idem ono ispravljanje grešaka sustava datoteka i sektori ono pod alatima što ima i evo vidite na slici šta mi je pokazao oko 2 sata več radi! čini mi se da kada dođe do kraja ta provjera da če hdd biti kao nov? hoče li se popraviti i sada nelupa nego radi kao i kada je kupljen isto ono specifično zujanje ono što se jedva primjeti!

fcb pitati na pm skype mato.lukic95 gmail mato.lukic.os@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stovani Kizo, mala dopuna Vaseg odgovora> moze konvertovati fajl sistem i direktno iz Windowsa, preko cmd prompta,

convert [volume] /fs:ntfs , ostale opcije nisu toliko zanimljive, konverziju je potrebno "odobriti", pa restartati...takodjer, ovakav nacin ima i neka ogranicenja (za nijansu slabije performanse u odnosu na "klasicni" format ntfs...), ali sve je to opisano u Help-u, da ja sada ne pametujem ovdje, tamo su detaljno opisane i ostale opcije. Pozzz

ako IF onda THEN...
16 godina
neaktivan

Da ,znam da može ,ali baš zato kaj sam već to radil i videl 1.koliko to traje i 2.''za nijansu slabije performance'' je blago rečeno ,disk je (barem meni ,500 gb WD) bil skoro 50% sporiji.

Zato nisam ni spominjal konvertiranje. To se može napravit za silu ,ali uvijek je najbolje napraviti formatiranje.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
HDD problem!

KIzo je u pravu. Konvertiranje je relativno bezopasno po podatke ali postoji mogucnost gublenja podataka (nestanak struje, losi sektori i tako to) . Doduse nikad mi se nije desilo da izgubim bilo sta konvertiranjem ali sam gubio na brzini (mozda je bilo subjektivno)

Enivej, uradi backup pa formatiraj particije u NTFS ka svi "normalni" geekovi :))

Poruka starteru ove teme, skini WD-ov alat za analizu i vidi sta se moze ali prema slikama koje sam video ti imas seriozne probleme sa SMART-om (losi sektori). Jel ti to lupas po PC-u dok radi ili slusas gaslnu muziku na zvucnicima koji su na istom stolu sa kucistem?

Izbegavaj potrese PC-a. Od sada kada kupujes novi HDD potrudi se da formatiras particije sa Full format a ne sa quick. Ovo dosta dugo traje pogotovo na 1 TB disk ali stisni zube i cepaj. Onaj WD Caviar Blue koji imas komotno mozes baciti ili ga cuvaj za skladistenje Divx filmova.... B produkcije :)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice