HDD problem!

poruka: 12
|
čitano: 2.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HDD problem!

Imam problem a unutrafnjim hardom.. Prije par dana sam instaliro dvd rw u kuciste i sve normalno pospajao i upalim pc i sve radi kako treba kao i dvd... I nakon nekoliko minuta pocne stekat i onda se sika zamrzne i morao sam restartat... Kad se palio pojavila mi se ppruka: a disc read error occured. Press ctrl-alt-del to restart. Rastavio sam komp i sve provjerio jeli dobro spojeno i upalim pc i radi. Al sad imam problem da mi nece pokrenuti gotovo nijedan program (osim igrica).. Javlja svakakve greske.. Jel se to moze kako rijesiti ili sam nesto shebo dok sam spajao, jel mi ne preostaje nista drugo nego popravak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem!

Kada ištekaš DVD da li sve radi ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDD problem!
Zekoslavko kaže...

Ne isto je

16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
Zekoslavko kaže...

Ne isto je

Si probao reinstalaciju? nanovo formatirat hard? Ali, iako rijetko, moguće je da je statički elektricitet shebao disk kada si prespajao... ali to je jako jako teško

12 godina
neaktivan
HDD problem...

Pozdrav!

Kad upalim racunalo, hard disk pocne "strugati" pa ga restartam pa prestane pa ok, nakon nekog vremena sve vise puta moram restartat komp da nebi strugal, nakon tog kad se dignu windowsi na desktopu mi se pojave neki fajlovi kaj sam ih prije par dana obrisal. evo danas nakon 3 restarta kad vise nije "strugal i kad su se windowsi digli, odjednom je pocel instaliravat sam od sebe floppy disk kaj je sam ga vec prije pol godine u biosima iskljucil. Nisam siguran da je bas do harda, al ima ko neki prijedlog il neko objasnjenje?

Hvala!

na error scanu je sve ok na error scanu je sve ok
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 13:23 (cheker88).

0 0 hvala 0
17 godina
maxy0 kaže...

Imam problem a unutrafnjim hardom.. Prije par dana sam instaliro dvd rw u kuciste i sve normalno pospajao i upalim pc i sve radi kako treba kao i dvd... I nakon nekoliko minuta pocne stekat i onda se sika zamrzne i morao sam restartat... Kad se palio pojavila mi se ppruka: a disc read error occured. Press ctrl-alt-del to restart. Rastavio sam komp i sve provjerio jeli dobro spojeno i upalim pc i radi. Al sad imam problem da mi nece pokrenuti gotovo nijedan program (osim igrica).. Javlja svakakve greske.. Jel se to moze kako rijesiti ili sam nesto shebo dok sam spajao, jel mi ne preostaje nista drugo nego popravak?

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

cheker88 kaže...

Pozdrav!

Kad upalim racunalo, hard disk pocne "strugati" pa ga restartam pa prestane pa ok, nakon nekog vremena sve vise puta moram restartat komp da nebi strugal, nakon tog kad se dignu windowsi na desktopu mi se pojave neki fajlovi kaj sam ih prije par dana obrisal. evo danas nakon 3 restarta kad vise nije "strugal i kad su se windowsi digli, odjednom je pocel instaliravat sam od sebe floppy disk kaj je sam ga vec prije pol godine u biosima iskljucil. Nisam siguran da je bas do harda, al ima ko neki prijedlog il neko objasnjenje?

Hvala!

Ne bi bilo do diska, prije bi bilo do Windowsa ili možda biosa. Resetiraj bios na default i flashaj najnoviji. Ako to ne pomogne, pozabavi se sa sfc /scannow.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

al kaj to "struze" dok ga upalim :/

17 godina
HDD problem!

Vjerojatno igla od diska. Moguće da ti samo kućište prenosi vibracije jer ti disk nije dobro montiran ili nešto tome slično.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

je al onda bi skroz strugalo, a ovak samo na pocetku. Kaj moram zamjenit hard?

17 godina
HDD problem!

Što bi ga mijenjao ako je ispravan, svašta. Što ti kaže Hadr Disk Sentinel?

Nego, da si OS i programe staviš na SSD HDD bi se koristio samo po potrebi a ostalo vrijeme ne bi radio tako da se ne bi ni čuo.

I da, brzina tog diska ti je očajna. Današnji moderni diskovi imaju brzine čitanja/pisanja recimo 150/150 MB/s.

Moj PC  
2 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

a znm, star je komp, s AMD Athlon 64 3000+ , 2 GB ram (nadograđenih). nvidia gforce 6600 (256 mb) tjera win7 ;) zadovoljan sam , sam kaj malo iritira to "brusenje" :D Hvala ti :)

11 godina
neaktivan
HDD problem!

U pitanju je HP635 kupio sam ga pre godinu dana u gigatronu i ima garanciju jos dve godine.

Pre mesec dana malosam jace zalupio monitor kada sam ga zatvarao i kada sam ga upalio  poceo da koci da se cuje hdd i od jednom pojavila se plava slika na ekranu sa nekim brojevima, otisao sam do servisera i rekaomi je da je otisao hdd zamenio ga novim nakon 3=4 dana o5 isto vratioo se ja kod servisera i reko mu da se isto desava, on je poslao hdd na reklamaciju i stize nov hdd postavio i nakon 4-5 dana taj isto crkne...jaoooo..ja se o5 vratim i kaze mi da nesto drugo utice na kvaru hdd nije znao sta.pa bih nekog zamolio da mi kaze sta je u pitanju.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice