HDD problem

poruka: 9
|
čitano: 3.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD problem

Prije godinu i 5 mjeseci kupio sam kod ADM-a HDD Western Digital Caviar Black od 640 GB. Nedavno mi je kompjuter počeo trokirati i nakon neog vremena posumnjao sam u HDD (npr, igram PES normalno i na poluvremenu mu treba puno vremena da učita menu za igrati 2. poluvrijeme, Opera bi se smzavala i čitav bi Windows explorer postao neupravljiv itd.).

Primijetio sam kako HDD nakon nekog vremena počinje "štucati" i kako samo tijekom "štucanja" mogu normalno raditi u Windowsima. E onda sam zeznuo stvar. Išao sam u safe mode i primjetio sam kako tamo nema štucanja, pa sam pokušao napraviti system restore. Od tada ne mogu više ući u Windowse, tj. dođe mi do Welcome ekrana i stane na crnom ekranu. Pokušao sam na novo instalirati Windowse no nije išlo.

Koji bi tu bio problem i je li rješiv? Mogu li još uvijek izvaditi podatke sa HDD-a ako ga prispojim na valjani?

Unaprijed hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: HDD problem
new kaže...

Prije godinu i 5 mjeseci kupio sam kod ADM-a HDD Western Digital Caviar Black od 640 GB. Nedavno mi je kompjuter počeo trokirati i nakon neog vremena posumnjao sam u HDD (npr, igram PES normalno i na poluvremenu mu treba puno vremena da učita menu za igrati 2. poluvrijeme, Opera bi se smzavala i čitav bi Windows explorer postao neupravljiv itd.).

Primijetio sam kako HDD nakon nekog vremena počinje "štucati" i kako samo tijekom "štucanja" mogu normalno raditi u Windowsima. E onda sam zeznuo stvar. Išao sam u safe mode i primjetio sam kako tamo nema štucanja, pa sam pokušao napraviti system restore. Od tada ne mogu više ući u Windowse, tj. dođe mi do Welcome ekrana i stane na crnom ekranu. Pokušao sam na novo instalirati Windowse no nije išlo.

Koji bi tu bio problem i je li rješiv? Mogu li još uvijek izvaditi podatke sa HDD-a ako ga prispojim na valjani?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Trebaš obavezno provjerit WD disk s njihovim alatom, pa ga onda skini s dolnjeg linka instaliraj kak se preporuca i odradis Quick Test i Extended Test nista drugo. Ak ima puno Bad Sectors, nije dobro disk je pod garancijom normalno pa se treba zamjenit. Podatke s njega možes spasit, tak da instaliras na neki drugi disk Windowse pa onda spojis ovaj WD na maticnu i prekopiraš podatke na ispravan disk trebalo to bi to ic vjerojatno bez problema ak je disk kolko tolko ok.{#}{#}

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&sid=3&lang=en

16 godina
neaktivan
HDD problem

Jedini problem je taj što ne mogu ući u Windowse i testirati ga tim alatom. Opisao sam taj problem jednom mom prijatelju i on je pretpostavio da je unutarnji motor HDD-a počeo krepavati.

Koje su šanse da se to nekako popravi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem

Prvi i zadnji BUMP!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HDD problem

pa pozajmi kod nekog frenda hard disk nekakav i na njega instaliraj windows,upali WDD diganostic tool link gore i vidi kakva je situacija.ili skini ovo http://www.ultimatebootcd.com/ i tu imas pod hard disk diagnostic tools dosta alata za skeniranje bad sactora i za recovery

15 godina
neaktivan
HDD problem

Možeš li ući u windows preko safe modea?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem

Ne.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem

Ja imam drugi problem sa Hard diskom, Seagate ST3500320AS Firmware ver. SD1A.. Disk mi je prije nadgradnje firmware-a normalno radio ( originalni firmware je bio SD15), nakon nadgradnje

firmware-a na najnoviju verziju firmware-a SD1A sa službene stranice Seagate-a mi računalo više ne prepoznaje disk.. Ustvari u BIOS-u je prikazan među SATA disk ali kada se  računalo pali javi grešku DISC error .... U Windows-ima 7 u Nadzornoj ploči - SISTEM - upravitelj naprava, disk je također prikazan i detektiran kao da normalno radi ali je njegov kapacitet prikazan kao 0 bit  umjesto 500gb koliko stvarno ima.. Isto tako ako odem na; Moje računalo - upravitelj diskova, disk je prikazan da je u računalu ali neće ga inicijalizirati te javi HDD error prilikom inicijalizacije... Disk se ne može niti formatirati niti učitati nova master boot record tabela ...

Zanima me gdje bi mogao ponovno dobiti stari originalni firmware SD15 jer ga na Seagate-ovoj službenoj stranici nema (ima samo noviji firmware SD1A). Sada sam ročitao ovo(ST3500320AS) na Seagate forumu da se na 500gb ST3500320as ne smije instalirati ovaj novi firmware..

U računalu imam dva tvrda diska prvi je Samsung na kojem je sistem, a ovaj Seagate je kao drugi disk na kojem ima kćerka spremljeno oko   50gb podataka koje je sakupljala dvije do tri godine i nije radila backup-e tako da joj je sada sve nestalo (inača ide u grafičku školu tako da bez tih podataka neće moći normalno napraviti zaključni ispit koji je čeka proljetos).. Molio bih korisnike BUG-a za pomoć...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 16:09 (tajo2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice