HDD problem

poruka: 9
|
čitano: 1.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD problem

Ovako,sustav mi se nije htio bootati sa SATA diska i ja sam ga odspajao prespajao,ali sada kada pokrenem komp. sve unutra vrti radi kao i normalno,ali nema slike na ekranu,ništa,ne može se čak ni do BIOSA.Što je problem?Molim vas pomozite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: HDD problem
veki je car kaže...

Ovako,sustav mi se nije htio bootati sa SATA diska i ja sam ga odspajao prespajao,ali sada kada pokrenem komp. sve unutra vrti radi kao i normalno,ali nema slike na ekranu,ništa,ne može se čak ni do BIOSA.Što je problem?Molim vas pomozite.

Otisla je matična, ako ne vjeruješ spoji disk u drugi komp.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
17 godina
neaktivan
veki je car kaže...

probaj resetirat BIOS (imas jumper na matičnoj) , probaj sve ponovo odspojit i ponovo spojit....

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
veki je car kaže...

Napravi kako ti je mtopol rekao, znači sve odspoji, ali baš sve, i diskove i ram i bilo kakve dodatne kartice koje možda imaš itd...čak i grafu makni ako imaš integrušu pa probaj onda prvo tako odspojeno da vidiš da li će ti davati kakve zvukove ili bilo kakve promjene. Ako ne onda ti je ili proc ili matična. Ako da, onda počni komponentu po komponentu vraćai natrag i kako 1 staviš tako probaj upalit itd jednu po jednu, počevši sa ramom naravno i tako ćeš vidjet ako je što drugo crklo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 9:07 (miki1981).
16 godina
neaktivan

meni je na prošlom kompu također crkla matična ali kad bih stisnuo dugme  za paljenje ne bi bilo nikakvog odgovora,samo kad bih držao dugme vrtio bi ventilator i drugo ništa,pa se iskreno nadam da nije crkla jer će me stari zadavit.Zbam da sam dosadan,ali kad ste već oovako objasnili ja ću vama malo detaljnije:kada pritisnem dugme za paljenje ventilator se vrti,grafa se vrti,lampice svijetle,miš,tipkovnica,ali na ekranu nema odgovora.Probao sam kablo spojiti i na integriranu grafu ali opet je isto.Zahvaljujem unaprijed

16 godina
veki je car kaže...

meni je na prošlom kompu također crkla matična ali kad bih stisnuo dugme  za paljenje ne bi bilo nikakvog odgovora,samo kad bih držao dugme vrtio bi ventilator i drugo ništa,pa se iskreno nadam da nije crkla jer će me stari zadavit.Zbam da sam dosadan,ali kad ste već oovako objasnili ja ću vama malo detaljnije:kada pritisnem dugme za paljenje ventilator se vrti,grafa se vrti,lampice svijetle,miš,tipkovnica,ali na ekranu nema odgovora.Probao sam kablo spojiti i na integriranu grafu ali opet je isto.Zahvaljujem unaprijed

Shvatio sam to iz tvog prvog posta, a da li si napravi oonako kako ti je rečeno prije? znači sve iskopčaj pa onda probaj upalit bez ičega od komponenti osim proca?

Šta se onda događa?

16 godina
neaktivan
HDD problem

Hvala vam puno ljudi,sve sam odspojio i matična je zvonila(nije bilo RAM-a),pa sam spajao dio po dio dok na kraju nisam uspio,ali opet kada ostavim komp ugašen nakon nekoliko sati mi opet ne može bootati sa SATA diska(please select proper boot device and press a key),tako nešto i tek nakon hard reseta i prčkanja po BIOSU opet je u pogonu.Je li moguć ovakav kvar zbog sustava,instaliranja sa USB-a ili manjka RAM-a....Usput hvala puno i nadam se da više neće biti problema,ali na sreću tu je uvijek BUG-forum.HVALA PUNO!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 13:46 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDD problem

Probaj promijeniti SATA kabal pa vidjeti jel se događa isti problem.

A zdravlje diska provjeri nekim alatom tipa HD Tune ili Seagate Seatools.

SeaTools nije samo za Seagate diskove.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
veki je car kaže...

Hvala vam puno ljudi,sve sam odspojio i matična je zvonila(nije bilo RAM-a),pa sam spajao dio po dio dok na kraju nisam uspio,ali opet kada ostavim komp ugašen nakon nekoliko sati mi opet ne može bootati sa SATA diska(please select proper boot device and press a key),tako nešto i tek nakon hard reseta i prčkanja po BIOSU opet je u pogonu.Je li moguć ovakav kvar zbog sustava,instaliranja sa USB-a ili manjka RAM-a....Usput hvala puno i nadam se da više neće biti problema,ali na sreću tu je uvijek BUG-forum.HVALA PUNO!!!

Poanta je bila da sve odspojis i onda nam kazes koje kombinacije rade...

Znači da li se kad imas uboden proc, grafu i ram komp pali do dijela gdje kaže da nema harda?

Ako da, onda ubodes i hard, i probas opet pa nam javis kakve su sad promjene...

Ako ne onda probas sa integrirkom i ramom pa ako onda pali onda ubodes hard...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice