HDD kao eksterni hard disk

poruka: 14
|
čitano: 12.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HDD 3.5" kao eksterni hard disk

Pozdrav,

trebam malu pomoć  jeli ovo moguće kako izvesti.

Dakle,kupila sam novi hard,imam ovaj stari od 500 gb na kojem  ne  radi boot,ali ostalo je izgleda sve ok, jer na nekim programima pokazuje da nema bad sectora.

Pa sam mislila kako da  ga najbolje iskoristim jer  prodavati se ne isplati,pa bi ja koristila kao  za spremanje podataka ,filmova i muzike.

Dali je moguće to izvesti tako  da kupim kutiju za hard   i  SATA to USB adapter. Jel bi mi to radilo tako ? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Re: HDD 3.5" kao eksterni hard disk
Atomic-7 kaže...

Pozdrav,

trebam malu pomoć  jeli ovo moguće kako izvesti.

Dakle,kupila sam novi hard,imam ovaj stari od 500 gb na kojem  ne  radi boot,ali ostalo je izgleda sve ok, jer na nekim programima pokazuje da nema bad sectora.

Pa sam mislila kako da  ga najbolje iskoristim jer  prodavati se ne isplati,pa bi ja koristila kao  za spremanje podataka ,filmova i muzike.

Dali je moguće to izvesti tako  da kupim kutiju za hard   i  SATA to USB adapter. Jel bi mi to radilo tako ? Hvala

Kupi kučište za HDD

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 12:43 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan

pozdrav,

meni se razbio kompjuter (matična valjda), pa sam izvadio iz njega hard disk. pošto imam dosta podataka na njemu, mene zanima da li taj hard disk mogu spojiti eksterno na laptop i koristiti ga kao eksterni hard disk? ako se može, što trebam sve kupiti da to napravim i da li postoji koja caka, npr. oko instalacije ili nekompatibilan hdd, itd? (ja se ne kužim baš u hardware previše :D)

HDD ima SATA priključak, i mogu ga uslikati ako postoji koja caka i pokazati vam kako izgleda.

i jos jedno offtopic pitanje: sad kad mi je hdd izvan kompjutera kako se trebam ponašati prema njemu? da li da ga negdje spremim na sigurno ili može ostati na stolu jer ne želim da mi se razbije?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: HDD kao eksterni hard disk
Cartman93 kaže...

pozdrav,

meni se razbio kompjuter (matična valjda), pa sam izvadio iz njega hard disk. pošto imam dosta podataka na njemu, mene zanima da li taj hard disk mogu spojiti eksterno na laptop i koristiti ga kao eksterni hard disk? ako se može, što trebam sve kupiti da to napravim i da li postoji koja caka, npr. oko instalacije ili nekompatibilan hdd, itd? (ja se ne kužim baš u hardware previše :D)

HDD ima SATA priključak, i mogu ga uslikati ako postoji koja caka i pokazati vam kako izgleda.

i jos jedno offtopic pitanje: sad kad mi je hdd izvan kompjutera kako se trebam ponašati prema njemu? da li da ga negdje spremim na sigurno ili može ostati na stolu jer ne želim da mi se razbije?

Moze, samo trebas sata to usb.

A najbolje ga nogom napucati, naravno da ga spremis na sigurno.

17 godina

-trebaš sata to usb.. ali za 3.5" i napajanje (2.5" dobija dovoljno struje preko USBa). Uobičajeno je to ext.usb ladica.. koju možeš iskoristiti i kao zaštitu za disk (ili ga lupkaj ćekićem tek da vidiš dal mu smeta..).

PC/laptop.. možda ima i eSATA port, možda je eSATAp .. tad bi mogao sve preko takvog konektora + ovisno dal je power može opet tažiti napajanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 20:31 (ihush).
12 godina
neaktivan

kako mogu znati je li 3.5'' ili ne? i sto znaci uopce ta oznaka?

kad kupim taj prikljucak, mogu to samo spojiti na laptop i odmah koristiti ili treba i instalirati nesto?

17 godina
Cartman93 kaže...

kako mogu znati je li 3.5'' ili ne? i sto znaci uopce ta oznaka?

kad kupim taj prikljucak, mogu to samo spojiti na laptop i odmah koristiti ili treba i instalirati nesto?

-to je veličina u inčima, PC 3.5, notebook 2.5 uz razliku s napajanjem (manji traži manje struje). Tek sad spominješ laptop.. može biti dovoljno USB, ali ovisi o kontroleru pa i kvaliteti kabla, postoje i Y kablovi.. itd.

12 godina
neaktivan

hard disk je od PC-a, ali ja bih ga spojio na laptop (jer mi se pc razbio), a jednog dana kad kupim novi pc, onda bih ga i na njega spojio.

12 godina
neaktivan

Imam seagate barracude 7200.10 i na njemu je instaliran windows 7. kupio sam kućište za njega da ga pretvorim u vanjski hard disk da stavim filmove i serije. Kad ga uključim u komp preko usba crvena lampica svijetli na kućištu  od hdda i neće komp da učita hdd.Jeli problem u hddu ili trebam prvo sve izbrisats s njega ili trebam neki driver?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

Imam seagate barracude 7200.10 i na njemu je instaliran windows 7. kupio sam kućište za njega da ga pretvorim u vanjski hard disk da stavim filmove i serije. Kad ga uključim u komp preko usba crvena lampica svijetli na kućištu  od hdda i neće komp da učita hdd.Jeli problem u hddu ili trebam prvo sve izbrisats s njega ili trebam neki driver?

-to je 'običan' interni HDD 3.5" s računala, ispravan? Dali radi kad je spojen direktno na MBO-kontroler?

- odgovor: DA. - tad je disk ispravan, problem: ladica (ne propeznaju sve svaki disk npr kapacitet 500-750-1TB..), napajanje, konektnori, USB.

.. kao misliš upalit na njemu instaliran win7, to neće (tako lako) moći... MS ne dozvoljava boot s removable/USB.

- ispravan disk+sve povezano, svejedno SATA/USB.. mora biti vidljiv u BIOSu, dali ga BIOS vidi?

- ako je gore odgovor ne, disk je crko.

-ako spajaš taj disk na neko računalo, s nekim OSom, tad o tom (nepoznatom računalu i OSu) ovisi što vidi ili ne vidi, dlai treba driver itd. Najbanalnija greška je npr da samo trebaš dodati 'slovo' u disk manageru, možda antivirus blokira pristup, možda.. itd (ali nisi dao nikakve podakte, pa je to na ćoravo). Što ne radi mora biti preciznije..

12 godina
neaktivan

ja sam kupio kućište koje je namjenjeno za 2.5 sata za one manje ali nebi u tome trebao biti problem jer windows ga prepozna da je priključen ali ne može naći drivera za njega. koristi sam ovaj hdd prije 4 mjeseca i radio je. Ako je problem to što je windows instaliran na njemu kako da ga maknem onda s njega? idem vidit dali ga bios prepoznaje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladitor kaže...

ja sam kupio kućište koje je namjenjeno za 2.5 sata za one manje ali nebi u tome trebao biti problem jer windows ga prepozna da je priključen ali ne može naći drivera za njega. koristi sam ovaj hdd prije 4 mjeseca i radio je. Ako je problem to što je windows instaliran na njemu kako da ga maknem onda s njega? idem vidit dali ga bios prepoznaje

-nije problem što je na disku, to je samo sadržaj (ali ti ne može raditi win s diska pa je nepotreban).

-2.5" ne trebaju dodatno napajanje. To je problem za 3.5" disk, mora imati dovoljno struje koju mu USB očigledno ne daje, ili je kvar..

Sve ti je nabrojeno u prošlom odgovoru, provjeri-čitaj po redu i tek tad 'popravljaj'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 15:07 (ihush).
12 godina
neaktivan

ja imam onaj usb koji na jednom kraju ima 1 usb port a na drugom kraju 2 usb porta  dali mu onda daje dovoljno napajanja ,ako mu ne daje da ne pokušavam dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

2,5" hdd treba samo 5v ( to imaš na priključku USB-a) a 3,5" hdd mora imati 5v i 12v pa moraš koristiti posebno napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 17:39 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice