HD 6950 driver problem?

poruka: 53
|
čitano: 5.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?

POzdrav svima ... Unaprijed odmah zahvaljuljum svim članovima na savjetima i eventualnoj pomoći.

Tema je pokrenuta jer nigdje nisam našao riješenje problema (ni na stranim ni na našim forumima)

i jer sam po mom mišljenju napravio sve potrebno kako bi riješio problem, no ništa nije pomoglo.

Kupio sam neki dan od jednog forumaša grafu xfx HD6950 2GB , referentni model > link

Napomena: grafa ima garanciju (links do 3.mj 2013. god) i radila je najnormalnije kod forumaša od kojeg je kupljena!

Opis problema:
Kad sam ju stavio u komp, i pospajao sve potrebno, te upalio komp, inastalirao sam najnovije drivere , restartirao komp, kad se digo sistem, primjetio sam točkice na ekranu, zatim pri paljenju npr. firefoxa (zadnje verzije) pojavi se crni ekran i poruka : "Display driver stopped responding and has recovered" ... Takodjer prilikom scrolla-nja pojavljuju se točkice i naravno nakon toga ista stvar: crni ekran, nakon toga poruka.

Stvari koje NISU riješile problem:

1. Instalirao driver sweeper, pokrenio win u safe modu, očistio sve drivere koje je našao, restart > instal najnovijih drivera > restart > ista stvar > crni ekran, poruka, točkice
2. Instalirao ponovno win i formatirao ssd-ove, nakon prvog dizanja sistema instalirao najnovije drivere > restart > opet isto
3. Nakon toga dao sam kolegi (također forumašu) da proba kod sebe karticu > držao ju je kod sebe 1 dan > radilo je sve normalno (takodjer grafa je radila najnormalnije i kod forumaša od kojeg je kupljena) > što dovodi do zaključka da grafa valja, ali ju nešto u mom sistemu kolje
4. Čitao sam puno na stranim forumima, i isprobao njihove prijedloge
5. Pa sam kao zadnju opciju, rastavio sve komponente, očistio ih od eventualne prašine (koje i nije baš bilo) , izvadio svaku komponentu, izvadio bateriju iz mbo (tako da je sve radilo na stock frekvencijama i naponima), nakon čišćenja sve lijepo polako vratio , pospajao, upalio komp, ponovno stavio nove win, formatirao hardove, kad se digao sistem instalirao sam driver sweeper, pokrenio u safe mode, očistio sve (bolje rečeno ništa jer nije ništa ni našao), pokrenio u normalan mode, i tamo pokrenio sweeper da nije nešto našao, restart> najnoviji driveri> OPET isto
6. Čitao sam da najviše problema dolazi od RAM-a te sam kako su na stranim forumima neki sugerirali , izvadio sve kitove i ubacio samo jedan kit od 2GB, i probao po redu u 1 utor, pa upalit komp> pogledat jer ima promjene >restart > pa 2 utor>  i tako redom, NI to nije pomoglo
7. Bios je flashan > zadnja verzija

EDIT: zaboravio sam napisati da sam probao instalirat i starije verzije drivera> bilo je samo još gore

+ još neke stvari > instaliran je i everest, te pokazuje najnormalnije temperature svih komponenti> ništa se ne pregrijava

+ čak sam igrao mw3 na max postavkama (naravno i tu je par puta driver "stao") > a nemoš scrollat najobičniji tekst :D

+ testirano sa occt-om i furMarkom > bez javljanja errora > max temp 83 C > testirano na 20 min

BIOS OD MBO je flashan> ne od graef!!

Svaka sugestija je dobrodošla
Identitet forumaša od kojeg je kupljena stranica> neću otkrivat> zbog potencijalno bespotrebnog trolanja > jer je čovjek pošten i pristao je na vracanje kartice /zamijenu za drugu/ili slanje na garaciju ukoliko ne riješim problem (sutra idem kod njega, a do tad cu probat riješit problem uz vašu pomoć)

Konfa:
CPU: AMD PHENOM II X4 965 BE @ 3,4 GHz
CPU Cooler: CORSAIR H100
GPU: XFX HD 6950 2 GB
MBO: ASUS Crosshair IV Formula
RAM: CORSAIR Dominator 8GB (4x2) DDR3
SSD 1: OCZ Agility 3, 60GB
SSD 2 : MUSHKIN Callisto Deluxe, 60GB
PSU: CORSAIR AX 750 W
(ili pod> MojPC OSIM grafe>naravno)

OS - wn7 ultimate, 64-bit

"poruka" "poruka"
scroll scroll
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 17:23 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 6950 driver problem?
Preporučio bih ti renstall windowsa da se tako očisti komp od svih sranja sa neta i raznoraznih drivera
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Preporučio bih ti renstall windowsa da se tako očisti komp od svih sranja sa neta i raznoraznih drivera

2. "stvar koju sam probao" .. pliz procitaj post

15 godina
neaktivan
robimarko kaže...

smo lijeni čitat jel?

15 godina
Koje si drivere stavio
robimarko@gmail.com
15 godina
HD 6950 driver problem?

zadnje je stavio

Give me some chiken!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Koje si drivere stavio

NAJNOVIJE!! > win 7 , 64-bit .. Piše sve u postu ..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 13:36 (domba_Os).
15 godina
E sad jel stavio zadnje službene ili 12.1 preview ili 12.1a preview
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?

Pretpostavljam da si probao staviti drugu grafu u komp?

Ne znam šta bi moglo bit, ja bih napravio isto što i ti samo bi za kraj ostavio još flash bios-a od nekog drugog proizvođača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ne znam šta bi moglo bit, ja bih napravio isto što i ti samo bi za kraj ostavio još flash bios-a od nekog drugog proizvođača.

Je, stavio sam i (onu koju sam imao priliku stavit) 9800gt, koja je bila kod mene prije 6950 kao privremena , nakon što sam prodao 5870, koja je bila tu još prije nvidie ...(ugl, NISU problem driveri od tih kartica koje su bile prije 6950 jer je ssd nakon toga formatiran i stavljeni novi win i vadjena baterija iz mbo i sweeper,i unistalirani driveri i obrisano sve što ostaje iza njih  ...)

Nisam probao flash biosa drugih proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 13:42 (domba_Os).
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ali zasto bih to radio, ako je grafa ispravna, odnosno radi u drugih ljudi ...

14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?
Čovjek kaže da je 3 puta reinstalirao Win a prijedlog je reinstaliraj Win...

Jesi pokušao provjerit RAM-e sa memtestom i procesor sa Prime-om? Ako su i proc i prime ok, probaj testirati napajanje sa voltmeterom da vidiš je li napon ispravan. PSU ti je dobar, ali uvijek se nađe crna ovca. Ako je sve ostalo ispravno, mora biti do matične. Pokušaj sa drugim PCI-E ulazom ili posudi drugu matičnu.
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
ATiGamer kaže...

Nebih to preporucio jer je kartica pod garancijom.I jos ju moze brickati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?
Ne diraj bios ako radi na drugim pc-evima, kartica će ti, ako ju i ne brickaš, izgubiti garanciju, a nikad ne znaš što se može dogoditi za 6 mjeseci.
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?

Mozda da joj malo dignes napon preko Afterburnera/Trixxa.?

INTEL-FTW ------ AMD-RIP

0 0 hvala 0
15 godina
A zbog čega kad dalje radi normalno
robimarko@gmail.com
15 godina
HD 6950 driver problem?

Moze jedno pitanje autoru?Kartica radi na stock naponu i stock frekvama Radeon HD 6950?Imao sam takvih problema sa jednom XFX karticom jer bios nije bio ok.XFX je imao slicni problema na vise kartica,na HD 5870,HD 6790 i ocito i XFX 6950.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?

nosi na garanciju.. nemas kaj prckat po tome.. kolko je pouzdano da je radila kod prijasnjeg vlasnika bez problema?

xfact
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?

koji ti je win u tog frenda?? 32 ili 64?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?
Evo jedna blesava ideja. Vidi koje komponente prodavač i prijatelj imaju, a da su iste ili slične tvojima. AKo te komponente još uz to prođu test, vjerojatno ih možeš isključiti kao krivce.
Nije neko riješenje ali možda pomogne pri lociranju krivca. Premda mislim da sve što je ostalo je neka kriva postavka u mobo biosu ili mobo koja rikava
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Ali zasto bih to radio, ako je grafa ispravna, odnosno radi u drugih ljudi ...

Je li on svojim očima vidio da radi u drugom kompu? Nadam se da je kolega forumaš stvarno probao i da radi ali ne treba uvijek vjerovati onome s kim trguješ, mene je jedan htio zaje8at da mu kartica koju je kupio od mene ne radi. Kad sam ga pitao za konfiguraciju, počeo mi je nabrajat komponente od 10000 kn i to nekompatibilne pa mu nisam ništ odgovorio. Doduše nije ni on više ništa zvao pa pretpostavljam da se nije htio dublje zakopat.

zoharbizo kaže...

Nebih to preporucio jer je kartica pod garancijom.I jos ju moze brickati.

Meni je sasvim svejedno, to je ionako njegova odluka. Flashao sam preko stotinu BIOS-a, nikad nije bilo problema.

15 godina
HD 6950 driver problem?

Ako ti znas flashat kao i ja ne znaci da i on zna.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ako ti znas flashat kao i ja ne znaci da i on zna.

Ma nemreš fulat, dovoljno je pročitat neki tut i već si doktor znanosti :)

15 godina
HD 6950 driver problem?

Nemres fulat flasanje ali bios mozes.

1 0 hvala 0
15 godina
Neka proba 12.1a preview drivere
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nemres fulat flasanje ali bios mozes.

Yep, zato smo mi tu.

14 godina
neaktivan
HD 6950 driver problem?
čita li itko poruke? rekao je da je sam probao na frendovom kompu i da nije bilo problema. Znači do njegove konfiguracije je.
Flashanje biosa zna svaki tutum koji je u stanju sjesti 5 minuta za komp i slijedit upute, ali stavit BIOS od drugog proizvođača je sasvim druga priča
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 6950 driver problem?

Maticna je flashana zadnjim biosom?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam nigdje vidio da si napisao.. no jesi probao drugi slot na ploči??

također iskopčaj i pogasi ako imas kakvu extra karticu (tv, zvučnu.. it itd) spominješ ssd-e , probaj samo s jednim...

tj minimalno sto ti je potrebo za normalno pokretanje kompa..

14 godina

Ako imaš papire idi u Links i reci da ti grafa jednostavno neradi i amen. Nek ti zamjene. Znam iz iskustva da su ovi u nešm gradu u Linksu susretljivi, tako da valjda ti neće pravit komplikacije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice