Grafička mi se pregrijava

poruka: 27
|
čitano: 13.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako imam grafičku ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporatirx|:!b@>@  (512 MB) ....

Ugl piše mi da se grije na 90 stupnjeva al ono kad ju uhvatim spečem prst doslovno na njoj..

Mislio sam stavit ventilator od procesora negdije u komp da ju hladi ako je to ikako moguče..

Neznam dal ču ga imat di uključit u matičnu.... Matična je ASUSTeK Computer INC. Naziv proizvoda M2N-XE Verzija Rev x.xx

Stavit ču slike da vidite kako to sve izgleda..

>>>>>>>>>>>>>   http://img856.imageshack.us/g/imag0361.jpg/ 

Sa time da ovaj ventilator nema utor nego gole žice imam jedan i sa jekom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I meni se pregrijava Ati 4870, kad igram crysis ventilator dela na 100%  i grafa mi se grije na 97 C , kaj je to normalna temperatura. prije nisam imal takvih problema. Ventilator mi je radil na 30% i kad sam igral CoD 4, modern warfare 2 najvisa temp. je bila 55 C

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Grafička mi se pregrijava
wital kaže...

I meni se pregrijava Ati 4870, kad igram crysis ventilator dela na 100%  i grafa mi se grije na 97 C , kaj je to normalna temperatura. prije nisam imal takvih problema. Ventilator mi je radil na 30% i kad sam igral CoD 4, modern warfare 2 najvisa temp. je bila 55 C

Prašina?

14 godina
neaktivan
Dolazi ljeto, stavi jos neki ventilator u kučište.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa zašto jednostavno nekupiš negdije ventilator 12cm koji dođe cca neznam 20kn i spaja se na standardni molex 4pin od napajanja i nađeš način da s nekom zihericom pričvrstiš vent na hladnjak grafike i problem riješen.

Puhat će ogromnu količinu zraka i bit će tih a nije ni skupo, i mislim da je puno jednostavnije nego kombinirati s ventom od cpu-a koji k tome nema ni konektor nego su samo gole žice {#}

t.r.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
wital kaže...

ventilator ti radi na 30% a ti se cudis sta ti je tolika temperatura u cryisisu..ocisti vent stavi novu pastu i povecaj postotak vrtnje venta

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan

Ma zato i kažem imam jedan sa normalnim utorom ... di mogu kupit takav ventilator ? ili dali možda znaš di mogu ukljucit ovaj mali od procesora ..

Znam ja di ga stavit nego me jebe di ga ukljucit

14 godina
Squnte kaže...

Ma zato i kažem imam jedan sa normalnim utorom ... di mogu kupit takav ventilator ? ili dali možda znaš di mogu ukljucit ovaj mali od procesora ..

?

Nemoj ti previše dirati, jer bi mogao s*ebati.

Imaš kupiti u Linksu u Rijeci budući da si iz Rijeke. Kupi si 2x 80 mm Arctic Coolinga (ili Sharkoone).
I jedan stavi na pasivni (sjajni) hladnjak od grafičke, pričvrsti vezicama.

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan
Squnte kaže...

Eto recimo u Linksu ili bilo kojem dučanu s informatičkom opremom, eto jedan na primjer niže

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+ARCTIC-COOLING+F12%2C+120mm%2C+1350+okr%2Fmin&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.169

I sigurno ti napajanje ima jedan konektor slobodan pa onda taj vent spojiš na taj konektor jer ovaj vent od cpu-a prvo moraš nadoštukat konektor da bi ga mogao spojiti ali meni se stvarno nebi dalo s njime zezati kad ventovi nisu tako skupi.

Normalno ako ti je 120mm skup imaš i manjih ali nebi išao ispod 92mm zbog buke

t.r.
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
wital kaže...

ventilator ti radi na 30% a ti se cudis sta ti je tolika temperatura u cryisisu..ocisti vent stavi novu pastu i povecaj postotak vrtnje venta

ne radi mi na 30%, rekal sam da je radil dok sam slozil komp i max mi se grijala na 55C ali sad kad igram crysis radi na 100% i grije se na 95% .. cital sam da se ta grafa inace jako grije. al meni ovo bas nie normalno

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
14 godina

skini cooler ispusi ga i promini pastu na grafickome cipu...i malo sredi kuciste jer dolazi lito a ti ne zelis pec pilice u kutiji

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
wital kaže...
zoharbizo kaže...
wital kaže...

ne radi mi na 30%, rekal sam da je radil dok sam slozil komp i max mi se grijala na 55C ali sad kad igram crysis radi na 100% i grije se na 95% .. cital sam da se ta grafa inace jako grije. al meni ovo bas nie normalno

Hehehe moja 4890 je zbog crysisa i otišla u vječna počivališta. Problem je bio u driverima odnosno u default podešenju venta u driverima koji ga nije podizao kako je trebo pa je grafa izgorila. Uglavnom nisam se bunio jer na garanciu dobio novu 5850 ali svejedno oprez ;)

t.r.
15 godina
moderator
wital kaže...

imaš 2 rješenja:

1. pusti nek se pregrijava dok ne crkne

2. očisti sve i promijeni pastu

a ti sad kako hoćeš...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan

Uglavnom,

Ako je u garanciji broj 1.

Ano nije broj 2.

{#}

t.r.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala ti... znaci samo ga sa dolje strane grafičke naštelam neče smetat ništa ? tj na one metalne rešetke

16 godina
neaktivan

A kaj mogu stavit onu pastu od procesora? mislim imam te paste doma za proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
wital kaže...

A kaj mogu stavit onu pastu od procesora? mislim imam te paste doma za proc.

pa u principu možeš...

bolje je na grafičku stavljat pastu koja ne provodi struju, neznam koju ti imaš...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan

Poz ubacio grafiku GTX 560 u PC i kada pokrenem fifu 16 grafika mi se naglo pocinje grijati i izlazi temperatura do 85C!Dali je to normalno ili postoji neki problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mirkossam kaže...

Poz ubacio grafiku GTX 560 u PC i kada pokrenem fifu 16 grafika mi se naglo pocinje grijati i izlazi temperatura do 85C!Dali je to normalno ili postoji neki problem?

Ako je to već starija kartica, dobro bi bilo to fino rastaviti, dobro očisititi te zamjeniti termalnu pastu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
9 godina
neaktivan
Imam graficku gtx 660 i kad ukljucim kompjuter drugi ventilator se neokrece i kad igram igrice jako se pregrijava.
Do cega je?

0 0 hvala 0
14 godina
EmyBro kaže...
Do cega je?

Do ventilatora.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Ali kojeg?;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
Ali kojeg?;)

A to se još ne zna.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan
Ali kad uljucim komp oba dva se pocnu vrtit a onda drugi stane nako pet sekundi
11 godina
protjeran
Ak je kineski vent, vidi njihov kalendar da nije neki praznik pa zato neradi...

3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
EmyBro kaže...
Ali kad uljucim komp oba dva se pocnu vrtit a onda drugi stane nako pet sekundi

zato sto tokom paljenja ventovi dobiju jaci napon, vrte se brze, nakon ulaska na desktop tj ucitavanja njenih postavki ventovi/napon se smanjuje i vent koji je pred rikavanjem treba vise napona da se pokrene!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Ali kako da popravim da mi radi drugi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice