Gigabyte x58a-ud7 1 beep Problem

poruka: 11
|
čitano: 3.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znači ovako imam gigabyte x58a-ud7 i kad upalim komp napravi mi jedan kratak beep i vidim da mi na matičnoj svijetli nešto narančasto, pa sam u uputama vidio da je problem sa memorijom... Ali u tim uputama ne piše kako riješiti problem, pa vas forumaše molim za pomoć....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Gigabyte x58a-ud7 1 beep Problem
alen177 kaže...

Znači ovako imam gigabyte x58a-ud7 i kad upalim komp napravi mi jedan kratak beep i vidim da mi na matičnoj svijetli nešto narančasto, pa sam u uputama vidio da je problem sa memorijom... Ali u tim uputama ne piše kako riješiti problem, pa vas forumaše molim za pomoć....{#}

-malo bolje pročitaj upute, prevedi s razumijevanjem. 1Bip=OK, dioda označava da je RAM prisutan. To govorim napamet, pa zato ipak provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Kada sam kupio komp sve je radilo normalno....

17 godina

kod gigabyte jedan beep znači da je sve ok,meni je tako

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene jedan bip znači da je sve u redu. E sada to je kratki. Ako je kod tebe dugi.

Probaj memoriju izvaditi i ponovo staviti.

1 dugi beep je problem s memorijom. Ili nevalja ili se izvukla malo, dovoljno da ne radi kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 12:31 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen177 kaže...

- ? -a što sad ne radi normalno?

- jedan kratki bip je inače normalan POST (provjeri). Sve drugo je neki problem. Možda samo ulazak u BIOS i sejvanje, možda... Možda je crko glavni BIOS pa koristi rezervni, možda je u pitanju OC. ... milijardu možda.

Moraš dati neki opis, podatke.. problem!

edit: odgovor, to je povezano s opcijom QuickBoot, ako je QB isključen čuje se beep, ako je uključen preskače ga...

'' ... If you want to hear that beep on post, just disable quick boot in the bios. ...''

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 12:32 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
alen177 kaže...

- ? -a što sad ne radi normalno?

- jedan kratki bip je inače normalan POST (provjeri). Sve drugo je neki problem. Možda samo ulazak u BIOS i sejvanje, možda... Možda je crko glavni BIOS pa koristi rezervni, možda je u pitanju OC. ... milijardu možda.

Moraš dati neki opis, podatke.. problem!

edit: odgovor, to je povezano s opcijom QuickBoot, ako je QB isključen čuje se beep, ako je uključen preskače ga...

'' ... If you want to hear that beep on post, just disable quick boot in the bios. ...''

E hvala pomoglo mi je... Bio mi je QB isključen.... E sada imam jedno pitanje dali kod tebe svjetli ona led lampica na matičnoj kod memorije prije nego li se počne dizati sustav Windows  ??

17 godina
alen177 kaže...
.. E hvala pomoglo mi je... Bio mi je QB isključen.... E sada imam jedno pitanje dali kod tebe svjetli ona led lampica na matičnoj kod memorije prije nego li se počne dizati sustav Windows  ??

-dioda nema veze s OSom. Mora se upaliti paljenjem MBO. Signalizira da je RAM i struja OK. .. ali može biti 'sto drugih' ledica na koje misliš. - malo preciznije ovako se igramo mačke i miša.

- btw, nemoraju sve MBO imati diodu, neke imaju, neke ne. To je samo 'indikator' za otkrivanje problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 12:52 (ihush).
14 godina
neaktivan

evo reći ću ti preciznije tj. pokazati ću ti sliku http://i.imgur.com/UzYvu.jpg  Tamo gdje sam označio crvenim .... svjetli li tebi narančasto prije nego li se počine dizati windows ?

16 godina
neaktivan
alen177 kaže...

evo reći ću ti preciznije tj. pokazati ću ti sliku http://i.imgur.com/UzYvu.jpg  Tamo gdje sam označio crvenim .... svjetli li tebi narančasto prije nego li se počine dizati windows ?

Svjetli uz rama? Onda nebi smjelo. To zvuči kao kratak spoj. A po slikama ima brojčanik taj mora svjetlit a to nalazi na ploči dolje lijevo. A taj brojčanik signalizira kad se diže i testira. Takve sam imao ABIT ploču.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 18:41 (Nello).
14 godina
neaktivan

Čekaj koji kratki spoj ? Evo što mi se prije dogodile... Ja i frend igramo fifu 12 i odjednom nestane slika... svi ventilatori se počmu vrtjeti na 100% i onda moram pomuću sklopke isključiti komp....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice