Lijep pozdrav, frend mi ima netbook star 3-4 godine, prekjucer je prolio slucajno vodu po njemu, i to je bilo to, ugasio se, i visi se ne pali. Da mi je rekao odmah, bih mu savjetovao da ga odsarafi onoliko koliko moze i proba s fenom osusit, i neka ga cijelog ubaci u rizu, ali sto je, tu je. Covjek je inace amater pisac i ima ''neprocjenjive'' stvari na svome netbooku, ono sto ga zanima, a ja jednostavno ne znam odgovor, jel moze on ikako spasit svoje podatke s tog netbook-a, pretpostavljam da je unutra flash memorija, a ne HDD, ili je ipak HDD? Uglavnom, ne razumijem se u to previse, ali jel se moze otic, tipa u Links, pa da oni probaju spasit podatke i koliko bi to okvirno kostalo, ako je uopce moguce. Kazem, covjek je amater pisac i ima svojih romana sto je napisao, neke do kraja, neke u fazi dugogodisnjeg pisanja, i sad je covjek apsolutno sve izgubio, sve biljeske, apsolutno sve, mozete zamislit frustraciju. Bilo kakav savjet je dobrodosao, hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa nek izvadi hard/ssd van i vidi je li mokar, nwka stavi u rizu ili nesto da se osusi i neka adapterom spoji s nekim PC-em. Ako ne prepozna disk, pravac InfoLab.
Da si napisao koji model dobio bi smisleni odgovor ali 99% ima hdd i ne bi trebaoi biti problem izvuci podatke iz njega. I ne imati backup takvih podataka je glupost na kvadrat. U eri besplatnih cloud servisa je to neoprostivo....
Hvala na odgovorima, jos samo jedno pitanje, u slucaju da je SSD, kupit ce adapter, pa cemo probat preko mojeg kompa izvuc njegove podatke u slucaju da je SSD neostecen, u slucaju da ima HDD, kako tocno bih to mogao spojit na svoj komp? Gledam sad svoj HDD, i on je spojen nekakvim pinom za napajanje i jos nekakvim drugim kabelom, plosnatim, koliko vidim, nemam dodatnih kabela da bih mogao ista ta dva kabela spojit i u njegov HDD, rjesenje?
Mislim da ste vas dvojica napravili dovoljno stete za sada... Daj to nekome ko ima znanja za to...