Ljudi imam malo pitanje
imam grafu hd 5670 i ona podrzava directx 11 ali posto ja imam xp on samo moze directx 9
jel bi sta bilo bolje kad bi stavio windows 7 i skino directx 11 jel bi to bilo sta bolje za igrice ili ne ?
Ljudi imam malo pitanje
imam grafu hd 5670 i ona podrzava directx 11 ali posto ja imam xp on samo moze directx 9
jel bi sta bilo bolje kad bi stavio windows 7 i skino directx 11 jel bi to bilo sta bolje za igrice ili ne ?
igrice? = autići = filmići = tenkići ...
-za tetris (igrica) ili za Cryzu-v8.33? Uz svaku igru imaš i info, specifikacije, requrements... pa i podatak koji dx podržava.
Za sad sve igre rade na dx-9(0.c-SM2-4) povezano s XP, za dx10-11, je potrebna sedmica, u nekoliko igara koje podržavaju razlike su male ili nikakve.
Zaključak da to nebi trebao bit osnovni razlog za novi OS. Dodatno OS bi trebao biti legalan.
-nije važno što ti želiš nego što igra (želi) zahtijeva... za sad je 9.0c dovoljan, dx11 je malo bolji.
hvala :)
Bolji i zahtjevniji, znaci manji FPS... ne mozes ti dx9 igru "pretvoriti" u dx10/11 ako ona to ne podrzava, znaci, win 7 ti nis nece pomoci, igra ce opet biti dx 9. Sad, imam dual boot sedmicu i xp, na xp-u je ipak u vecini igara bolji FPS, usporedba je radena kada su svi procesi zatvoreni na xp-u i sedmici
Bolji i zahtjevniji, znaci manji FPS... ne mozes ti dx9 igru "pretvoriti" u dx10/11 ako ona to ne podrzava, znaci, win 7 ti nis nece pomoci, igra ce opet biti dx 9. Sad, imam dual boot sedmicu i xp, na xp-u je ipak u vecini igara bolji FPS, usporedba je radena kada su svi procesi zatvoreni na xp-u i sedmici
Naravno,dx11 je zahtijevniji od dx9 apia pa jede vise resursa i gladan je jakog hardvera kao i dx10.
Aha onda necu nista ni dirat
Naravno,dx11 je zahtijevniji od dx9 apia pa jede vise resursa i gladan je jakog hardvera kao i dx10.
Mozda si krivo shvatio, dx 9 igra na XP-u (znaci pokrenuta u dx 9 modu) mi daje bolje performanse od iste igre-na istim postavkama u dx 9 modu na sedmici....
Ocito onda mod na Win 7 nije isto sta i sami xp sta i nije cudno.Inace hvala na informaciji.
......... pa kad je i sama "sedmica" hardverski zahtjevnija od XP-a
sjaši Kurta da uzjaše Murta
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju