DVI-I izlaz na SCART

poruka: 4
|
čitano: 678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
DVI-I izlaz na SCART

Dobar dan svima

Prvo se želim ispričati ako postoji ista tema, nisam izlistao sve stranice ali na onih nekoliko koje jesam nisam je pronašao, a od onoga što sam googlao nisam dobio konkretan odgovor.

Dakle htjeo bih spojiti komp sa starim tv-om koji ima jedino scart ulaz, dok grafička kartica (radeon 6950) ima dvi-i, dvi-d, hdmi i mDP izlaze.

Moja ideja je bila da iz DVI-I izlaza preko DVI na VGA adaptera spojim VGA na SCART kable, pa me zanima bi li to radilo.

DVI-I izlaz može dati analogni signal pa u osnovi nije rijeć o konvertiranju digitalnog signala u analogni, mislim da su DVI-I i VGA popuno kompaktibilni. Sada jedino nisam siguran za VGA u Scart dio pošto sam pročitao da koriste drugačiju sinkronizaciju pa ne znam obavlja li taj kabel svoj posao odnosno usklađuje li sinkronizaciju? :)

ETo to je to, hvala unaprijed na odgovorima :)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: DVI-I izlaz na SCART
ja sam tak bio spojio iz dvi-a u vga pa iz vga u scart, bude sve radilo, no kako sam ja spajao nesto drugo, ne racunalo, zae*o sam se i zaboravio da kroz vga nema zvuka -.-'
12 godina
neaktivan
DVI-I izlaz na SCART

Hvala na odgovoru, srecom ja spajam komp pa cu zvuk preko zvucnika :) 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: DVI-I izlaz na SCART

Za VGA na SCART ti treba neki konverter ili program PowerStrip. Drugačiji je signal i TV ga neće prepoznati.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice