Prije svega zdravo!
Imam problem s DVD/CD-ROM drives kao sto pise u Nazivu.Kada unidem u Moje racunalo nemam mi ikone za otvaranje cd-a.Sta bi to
moglo bit i kako se to moze rjesiti i jeli moguce ???
Hvala unaprjed!
DVD/CD-ROM drives proglem
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.663
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prije svega zdravo!
Imam problem s DVD/CD-ROM drives kao sto pise u Nazivu.Kada unidem u Moje racunalo nemam mi ikone za otvaranje cd-a.Sta bi to
moglo bit i kako se to moze rjesiti i jeli moguce ???
Hvala unaprjed!
Pozdrav! Prije nego što uradiš. Pogledaj u Biosu da li vam prepozna CD/DVD čitač a ako nije vjerovatno ima loš kontakt s kabelom ovisi kakav kabel imaš a postoji dvije vrste, SATA i IDE. Ugasi komp i ištekaj kabel i ponovno uštekaj kabel kojim povezuje matičnu i čitač tj CD/DVD, i upali ga i odi u Bios i pogledaj dali prepozna ako da onda je ok. A ako ne pokazuje, zamjeni drugi kabel i čak ako ne pokazuje onda je CD/DVD čitač otkazao poslušnost tj. sigurno riknuo.
- Klikni na Start -> Run -> upiši regedit.
- Klikni redom na slijedeće foldere: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class
- U tom folderu klikni na {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
- S desne strane označi UpperFilters ključ.
- Pritisni tipku Delete i klikni na Yes.
- Sada označi LowerFilters.
- Pritisni tipku Delete i klikni na Yes.
- Izađi iz registryja i ikona bi se trebala pojaviti.
Ljudi ja nisam upucen sta je Biosu ?? xD
Prvo napravi moj postupak (jednostavniji je), pa ako ti se ne pojavi ikona, onda ćemo ti objasniti što i kako dalje.
Ljudi ja nisam upucen sta je Biosu ?? xD
auh..ovo će ići malo teže..
evo jedna definicija biosa na engleskom (nadam se da znaš engleski) http://www.wisegeek.com/what-is-bios.htm
da li imaš koga poznatog da se koliko toliko razumije u računala, pa da ti može to pogledati? teško je objasniti nekome tko ne zna što je bios, što da radi dalje u ovom slučaju..
Prvo napravi moj postupak (jednostavniji je), pa ako ti se ne pojavi ikona, onda ćemo ti objasniti što i kako dalje.
za to znam da pali na sedmici (meni je pomoglo), da li pomaže na xp-u?
problem je u tome što on ne zna što je bios, a ne vjerujem da zna niti što je registry..ali eto..
Objasnio sam mu korak po korak, valjda će skužit...
Da, radi i na XP-u.
i ja se nadam, ali da li to s promjenama u registrtyju radi na xp-u? ja mislim da je isključivo za sedmicu. kada sam imao taj problem, vidio sam da se ti "nestanci" optičkog pogona događaju isključivo na sedmici.
Ne samo da radi i na XP-u, radi i na Windowsima 95/98.
Ljudi hvala velika ja sam iskljucio kable i prikljucio i sada radi ljudi hvala!!!!!!!!!
živio