DVD driver ne čita DVD!

poruka: 13
|
čitano: 5.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVD driver ne čita DVD!

Evo ovako, prvo se ispričavam ako sam ovo stavio u krivi topic. a sad da krenem od početka:

tek sam nedavno dobio flat i počeo skidati filmovi sa interneta. i sve je to super išlo dok sam filmove gledao na Windows Media Playeru (skinuo sam plug-ine pa sam mogao gledati i sa titlovima).

problem je nastao kada sam pokušao jedan film sa titlovima spržiti na DVD. pročitao sam da ime titlova bude isto kao i ime filma samo da bude razlika u nastavku i sve sam to napravio. tu tek započinje problem: stavio sam prazan DVD i komjuter nikako da ga prepozna!!!

pokušao sam sa nekoliko DVD ali niti jednog mi komjuter nije prepoznao i kada idem na ikonicu u My computeru piše mi da stavim DVD!!

sad mene zanima jel možda trebam nekakav softver za DVD driver ili što već??

samo da nešt bude jasno: ja nikada prije nisam stavio dvd u kompjuter ( sve sam radio preko cd-a i USB-a), tako da neznam da li je to uopće ikad funkcioniralo!!

e, još me zanima da li je normalno imati i DVD drive i DVD/CD - RW drive???

ovako to izgleda kod mene:

[IMG]http://i44.tinypic.com/3581j7d.png[/IMG]

gledao sam pod properties i obadva ta drive piše da su working properly. a ne može biti da dobro rade kada ne rade!!!

e da, skoro sam zaboravio; što je najbolje driver mi hoće čitat CD-e!!!!! i prazne i sa podatcima, odmah ga prepozna!!

a kad stavim DVD kao da ništa nisam napravio!!!

nadam se da netko zna odgovor na sva ova pitanja i unaprijed hvala na odgovoru.

nadam se da će odgovor biti što prije i da ću uspjeti gledati film na svom DVD playeru!

HVALA!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 13:27 (Smata123).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DVD driver ne čita DVD!

PA ti najbolje znas sta imas. Pise ti na masciuredjaja sta je. IMas li jedan ili dva? Ovaj drugi moze biti virtuelni. Ajd vidi u device manageru sta ti pise pod dvd ili jos bolje daj sliku device managera sa rasirenim DVD uredjajima.

15 godina
neaktivan
DVD driver ne čita DVD!

Pa ako imaš 2 (fizički) dvd drivea onda je normalno da i u My Computer imaš 2 drivea.

DVD trebaš ubaciti u onaj drive koji ti je DVD/CD-RW.

Da li ti DVD normalno čita pune dvd-e ili samo ne prepoznaje prazne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVD driver ne čita DVD!

evo slike device managera:

[IMG]http://i43.tinypic.com/10f86qs.png[/IMG]

nisam probao sa punim DVD-ima jer ih nemam kod kuće, kako sam rekao nisam se nikad prije služio s tim!!!

moram posudit od frenda pa ću probat.

i nemam dva fizička drivea! samo imam jedan, kliknem na jedan gumbić i onda mi izađe ono  (neznam kak se to zove) i tamo stavim cd-e i dvd-e. kako bih uopće mogao imati dva, pa svi imaju jedan?!

znam da su ova pitanja malo glupa, ali ne kužim se u to. puno hvala što ste uopće odgovorili

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 13:35 (Smata123).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj donji ti je virtuelni DVD od nekog programa. Power is, deamon tools ili tako nesto. Sta ti pise na maski uredjaja?

P.S. Ja imam dva ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 13:43 (logic).
17 godina

To ti nazalost nije DVD RW snimac, nego CD RW snimac koja ima samo mogucnost citanja DVD-a. Dakle nista od przenja DVD-a..... morat ces kupit DVD RW snimac.

15 godina
neaktivan

Nisi ti možda nešto pobrkao? napisao si: ..... nego CD RW snimac koja ima samo mogucnost citanja DVD-a. ???

pa valjda ima mogućnost čitanja samo cd-a? a zašto onda piše HL-DT-ST RW DVD GCC-4480B?

jeste ziher da niste nešt pogriješili? nemogu instalirat neki program pa da ću onda moći i dvd čitat?

ahh, šmrc :(((

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 13:58 (Smata123).
17 godina
neaktivan

Ti imas takozvani combo box. Cita DVD i CD ali snima samo CD. Tako ti i na njemu pise vjerovatno dvd-CDRW ili tako nesto.

15 godina
neaktivan
DVD driver ne čita DVD!

ok hvala svima što ste mi to priopćili! nažalost je tako kako je ali svejedno hvala.

ahhh, a toliko sam se veselio tome :(((

a dobro, gledat ću i dalje na kompu, nije tako dobro kao na tekli ali može proći ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVD driver ne čita DVD!

Kupi si dvd pržilicu, to ti je nekih 100 kn i nešto sitni.

A ugradnja je fakat lagana, pukneš u kućište spojiš 2 kabela i gotovo.

Stvarno ne možeš ništa smrdat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

cijene optičkih uređaja u linksu npr, i tutorijali kako se instalira pržilica

i

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 14:38 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

ma uskoro dobivam novi laptot pa ću tamo pokušat ;)

jel misliš da će biti ugrađen DVD pržilica?

16 godina
neaktivan
Smata123 kaže...

ma uskoro dobivam novi laptot pa ću tamo pokušat ;)

jel misliš da će biti ugrađen DVD pržilica?

mora bti ugrađena pržilica, to je danas standard.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice