Dual Channel problem

poruka: 14
|
čitano: 1.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dual Channel problem

Molim pomoć.

Složio novo računalo, zablokiralo mi nekoliko puta , i primijetio sam nekoliko rušenja tabova u google chromeu pa sam posumnjao u memoriju.

Testirao sam programom memtest86 i primijetio da izbacuje greške samo kad je memorija u dual channel načinu rada. Kad pločice namjestim na single channel, sve savršeno.

U biosu je sve podešeno po defaultu.

Radi se o memoriji Kingston HyperX Savage HX318C9SR/8

Imam 2 identična modula, nisu kupljeni u kitu već posebno.

Ostatak konfiguracije je:

Asus Sabertooth mark1

i7 4790k

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 17:20 (micho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dual Channel problem

Nema nekih znalaca koji prčkaju po latencijama i voltažama? Možda bi tako nešto pomoglo?

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dual Channel problem

Na kojim latencijama i naponu rade u dual chanelu vidi u biosu i napiši ovdje.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dual Channel problem

9-10-11 na 1866mhz, 1.5v -to je na tvorničkim postavkama (xmp)

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dual Channel problem

Probaj ih podići na 1.6 V

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Dual Channel problem

Probao podići voltažu, ali nema pomaka :(

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dual Channel problem

Onda nešto sigurno ne valja - ploča ili memorija!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual Channel problem

Update BIOS-a, možda pomogne....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dual Channel problem
Friday kaže...

Onda nešto sigurno ne valja - ploča ili memorija!

- po opisu mem ne može biti krivac (jer modul je isti u single-dual, njemu je svejdno), samo MBO ili CPU (mem kontroler).

-update BIOSa, reset (nepotreban uz update), test s defaultima, ako se greška pojavi, ručnim postavkama ovisno o chipsetu, npr 1333MHz/9c... ako ni tad ne radi DC reklamirati MBO... mada reklamacija ne mora biti uvažena ako se RAM ne nalazi na listi supportanih.

micho kaže...

9-10-11 na 1866mhz, 1.5v -to je na tvorničkim postavkama (xmp)

-otkriven uzrok. -to je podatak za RAM, ne za MBO-chipset (poluvidljivo imaš nešto starog, max 1066-1333...) dok se iznad isključivo kao reklama odnosi na OC.. izvan granica chipseta i tad je ovakav problem očekivan. Default ili nprmalan max /ne OC max i moralo bi raditi.

btw, samo u sintetici možeš vidjeti razliku Single/Dual ch. kao i 1333-1600... tako da se time ne moraš pretjerano zamarati, nego postaviti da radi stabilno. Moguće da bi single na 18xx dao bolji rez. nego DC na 1333  ali to je i dalje samo sintetika, ne RL.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 22:05 (ihush).
11 godina
Dual Channel problem

Moguće je jer ispravnost modula t.j. "njegovih bubica" neće nikakav memtest otkriti, jednostavno postoje stvari koje funkcioniraju pod nekakvom greškom da ih uobičajeni "pouzdani" programčići neće pronaći zato je najbolja metoda kojom se i servisi služe, ako imate nekoliko modula ili nekih drugih djelova računala metoda zamjene i brze eliminacije čak i onih stvari koje naoko dobro funkcioniraju ali eto sistem se ruši ili stvar ne radi punim potencijalom ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 22:31 (W2000).

0 0 hvala 0
17 godina
W2000 kaže...

Vjerovatno je jedan "keks" neispravan i on može biti uzrok takvoj grešci .. ..

-nemoguće. Ne postoji modul koji bi imao grešku samo u DC modu jer uopće ne ovisi o modulu nego chipsetu, u single je testirano OK.

11 godina

vVvvVv

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 22:32 (W2000).
17 godina
W2000 kaže...
Postoji itekako - samo ga ne možeš nikako provjeriti .. Kao što postoje i procesori sa greškom .. Imao sam davno Pentium na 133 mhz koji je uredno radio sa windowsima 3.11 a pazi sad ovo nekontrolirano se rušio sa tadašnjim novitetom - windowsima 95 !! - i kad sam nakon par godina iz starog INM-ovog servera promijenio isti takav procesor sa svojim isti taj win 95 se više nije rušio.. Do tada sam se šlepao sa dual boot konfiguracijom ..

kao argument iznosiš 'dokaz' koji nema baš nikakve veze s RAMom ili bilo čime..? Jedan lik je dobio na lotu, gues what, možda dobiješ i ti.

- OK, next.. ili nauči prihvačati drugačija mišljenja, nisu cilj pokopati tvoje .. ako bi tvoj odgovor ostao tad bi navodio na pogrešan uzrok, rješenje..

i kao BTW

- možda si čak u pravu (ja u krivu), možda se to za par postova/testova i dokaže. Tad to neću smatrati kao nekim napadom, pa ne moj ni ti ovo.. NHF.

Zašto? Jer čak ni moje znanje/iskustvo ne znači ništa ovako na daljinu, postoji šansa da sam u krivu, tad ću reći sorry, maknuti rješenje koje je pogrešno. Tako se radi na forumu (trebalo bi..).

17 godina
Dual Channel problem

Možemo zaključiti temu.

Pustio sam test preko noći, najprije s jednim, pa s drugim modulom. Ipak je jedan od modula neispravan.

Hvala svima na pomoći.

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice