DQ965GF USB Boot

poruka: 11
|
čitano: 1.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
DQ965GF USB Boot

Pokušavam da instaliram Windows sa USB-a. U BIOS-u sam postavio USB prvi na Boot Priority, ali računar se bootuje sa hard diska,nema ekrana Press any key to boot from USB.Probao sam sa nekoliko različitih USB uređaja,ali je isto.Svi su USB 2.0.Šta je problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2018 17:50 (Milic).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: DQ965GF USB Boot

-prestar bios-chipset.. u to vrijeme se uvodi usb boot, te generacije matičnih ne bootaju sve npr nema emulaciju usb-hdd (stare floppy, cd..). Možda noviji bios popravi.. Tek su kasnije generacije chipseta ich9 i45 to standardizirale + i45g (vga) je najstariji chipset koji podržava aero (win requirements vga..) tako da je tad obavezna zasebna vga itd..

-install medij možeš napraviti mctoolom ili dvd2usb ako imaš 'pravi' iso.. ako tad neće, probaš rufusom, nudi razne mogućnosti (emulacije), neka od kombinacija vjerojatno radi.

-lakše, napraviš dvd i radi..

+btw, nije važan bootorder/priority 'bolja' opcija je u samom boot-postu izbor boot medija (expressboot i sl naziv, obično F-8-12.. ili esc u paljenju, ne držati nego tipkati-lupkati, više puta dok uloviš na vrijeme + postavke biosa koje to kontroliraju npr diseblirano ili 0-5-10 sec za prikaz menija..)

ili (ako npr nemaš DVD..) može 'ručna' instalacija, diskpartom pripremiš disk, boot, raspakiraš wim, dodaš bcd .. :)) čas posla, to se može na drugom računlu, izvadiš disk i vratiš, upališ (jednako kao OEM predinstall OSa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2018 11:01 (ihush).
15 godina
DQ965GF USB Boot

Intel ploča quick boot menu F10

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ihush kaže...

-prestar bios-chipset.. u to vrijeme se uvodi usb boot, te generacije matičnih ne bootaju sve npr nema emulaciju usb-hdd (stare floppy, cd..). Možda noviji bios popravi.. Tek su kasnije generacije chipseta ich9 i45 to standardizirale + i45g (vga) je najstariji chipset koji podržava aero (win requirements vga..) tako da je tad obavezna zasebna vga itd..

-install medij možeš napraviti mctoolom ili dvd2usb ako imaš 'pravi' iso.. ako tad neće, probaš rufusom, nudi razne mogućnosti (emulacije), neka od kombinacija vjerojatno radi.

-lakše, napraviš dvd i radi..

+btw, nije važan bootorder/priority 'bolja' opcija je u samom boot-postu izbor boot medija (expressboot i sl naziv, obično F-8-12.. ili esc u paljenju, ne držati nego tipkati-lupkati, više puta dok uloviš na vrijeme + postavke biosa koje to kontroliraju npr diseblirano ili 0-5-10 sec za prikaz menija..)

ili (ako npr nemaš DVD..) može 'ručna' instalacija, diskpartom pripremiš disk, boot, raspakiraš wim, dodaš bcd .. :)) čas posla, to se može na drugom računlu, izvadiš disk i vratiš, upališ (jednako kao OEM predinstall OSa).

Hvala na pomoci,probao sam i sa praznim USB,i F10 ali je sve isto,stavicu sliku BIOSA da vidite podesavanja.Imam najnoviji BIOS za ovu maticnu.USB je ovaj General Disk,ovdje je na zadnjem mjestu,ali je isto i kada je prvi.

16 godina

-po opcijama bi trebalo raditi.. ali, te generacije su takve, početak-problemi.. nestandardno.

.. ili nisi pravilno kreirao bootmedij-usb..

ili s rufusom probaš neku drugu emulaciju npr cd.. + možda formatirati kao fat32 .. ili pribaviti bilo što bootabilnog za usb, da barem znaš da nešto može bootati, npr može biti problematičan flash-disk (usb) pa da s drugim radi itd.

stari bios nema npr uefi opcije, gpt.. provjeri jel medij kreiran kao mbr (legacy boot mod) i sl.

9 godina
neaktivan
ihush kaže...

-po opcijama bi trebalo raditi.. ali, te generacije su takve, početak-problemi.. nestandardno.

.. ili nisi pravilno kreirao bootmedij-usb..

ili s rufusom probaš neku drugu emulaciju npr cd.. + možda formatirati kao fat32 .. ili pribaviti bilo što bootabilnog za usb, da barem znaš da nešto može bootati, npr može biti problematičan flash-disk (usb) pa da s drugim radi itd.

stari bios nema npr uefi opcije, gpt.. provjeri jel medij kreiran kao mbr (legacy boot mod) i sl.

Koristio sam Rufus,stavio Windows XP,samo da testiram.Master Boot Record (MBR) je USB.

15 godina
DQ965GF USB Boot

Evo ti primjer BIOS-a na mojoj intelici... zadnju stavku promjeni na AUTO, sa pretpostavkom da si ispravno napravio USB install stick

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako to radi onda za win7-8-10 nisi koristio odgovarajući način-metodu (boot, razlikuje se ntloader, loader boot sektora..) ili imaš neispravan win-iso.. nebootabilan. Skini novi s MSovih str s sp1.. ili negdje pribaviš 'original' dvd i napraviš..

ručno, diskpart, clear, kreiranje jedne primarne particije (do w10-1703 ne dovoljava particije na usb-flash disku..), postavljanje boota, ostalo je obično kopiranje copy/xcopy installer fileova koje vidiš na mediju (ne vidiš boot), za filesys se ugl preporuča fat32 (ali imaš ograničenja po 2-4gb..) može ntfs (ali tad ne boota svaki os osim win..).

9 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...

Evo ti primjer BIOS-a na mojoj intelici... zadnju stavku promjeni na AUTO, sa pretpostavkom da si ispravno napravio USB install stick

Pokusao,ali ne radi.

17 godina
moderator
Milic kaže...
Flying Dutchman kaže...

Pokusao,ali ne radi.

Probaj Linux Mint s Rufusom.

Ako ti ni to ne radi, onda ćeš teško upogoniti boot s USB-a na tom računalu. Kao što su ti već rekli - te rane generacije matičnih ploča s mogućnošću bootanja s USB-a su problematične. Koliko se sjećam, ni ja na svojoj staroj matičnoj nisam uspio bootati s USB-a, iako je ploča to načelno podržavala. Znači, preostaje ti CD/DVD.

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Milic kaže...
Flying Dutchman kaže...

Pokusao,ali ne radi.

Probaj Linux Mint s Rufusom.

Ako ti ni to ne radi, onda ćeš teško upogoniti boot s USB-a na tom računalu. Kao što su ti već rekli - te rane generacije matičnih ploča s mogućnošću bootanja s USB-a su problematične. Koliko se sjećam, ni ja na svojoj staroj matičnoj nisam uspio bootati s USB-a, iako je ploča to načelno podržavala. Znači, preostaje ti CD/DVD.

Slozicu se sa tobom,izgleda da je to najbolje rjesenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice