ma, mene muči ovaj od procesora, to je zvuk paljenja motora zrakoplova kada procesor prevali 57C tj. onda se vent uplai na 4.8
stavio, radi odlično, no kad sam upalio piše mi New hardware device, I PCI device, no radi i ovako, trebam li instalirati što?
stavio, radi odlično, no kad sam upalio piše mi New hardware device, I PCI device, no radi i ovako, trebam li instalirati što?
a ostavio sam ovako, radi, samo sad bih malo ga smanjio, budući da je malo glasniji, no ne znam kako
ima tko preporuku ventilatora od 80 mm a da je ćem tiši i jeftiniji?
neki vent 80mm do 50 kn
ja u Linksa kupio neki sa plavim LED-om za sitnu lovu (40-50 kn), na izbor je bilo nekoliko modela sa i bez LED-a od 20-50+ kn. Uzeo sam neki prosječne cijene. Ispalo da sam dobro uzeo jer ima gumene pričvršćivače na kućište (znači ne stvara dodatne vibracije = manje buke). Ne znam kakvi su ostali, ovaj sam kupio na slijepo, ali je stvarno tih. sad već radi 2 godine i još uvijek se ne čuje.
Pogledaj link pa izaberi.
Arctic Coling ima fine ventilatore a pogotovo ovaj je tih s obzirom da je od 8cm i jos je Fluid Dynamic Bearing znaci najbolji lezajevi za ventilatore!!!
ovaj bi bio priključen na stalni napon od 12v to je normalno?
ovaj bi bio priključen na stalni napon od 12v to je normalno?
Care ti već 10 dana stavljaš taj vent u kučište, dosad bi ja več i tafo napravio i spojio ga preko utičnice ako ništa drugo...imaš viška konektora sigurno, ubaci u njih žice,crna boja na ventu-> crna boja na konektoru i zalemi to i šljakat če, a vrtit če na 100% svakako, a inače nema svrhe...
spojen je samo buči pa bi novi
sad svi preporučuju neki iz linksa, a neki iz vemila, on mi je bliže
taj konektor..je velicine onoga dvozilnog na grafi koliko mi se cini..ukratko..na MB neide nikako(mora bit malo veci)..dvozilni..zaboravi na regulaciju..posto ti je iz starog napajanja...sto posto je bucan..i jos star..jos bucniji....kabel mu je sigurno kratak..a lemljenjem i tim glupostima..mores samo nesto zahebat(npr..da ti otpadne izolacia..i da ti gola zica gira komponente...dobio bi dim mashinu i vatromet...)..bolje kupi novi(ovaj moze sutra riknut)..vise ce ti trajat..tisi ce bit..uzmi onaj ispod 25 dB)..na tebi je da odlucis
taj konektor..je velicine onoga dvozilnog na grafi koliko mi se cini..ukratko..na MB neide nikako(mora bit malo veci)..dvozilni..zaboravi na regulaciju..posto ti je iz starog napajanja...sto posto je bucan..i jos star..jos bucniji....kabel mu je sigurno kratak..a lemljenjem i tim glupostima..mores samo nesto zahebat(npr..da ti otpadne izolacia..i da ti gola zica gira komponente...dobio bi dim mashinu i vatromet...)..bolje kupi novi(ovaj moze sutra riknut)..vise ce ti trajat..tisi ce bit..uzmi onaj ispod 25 dB)..na tebi je da odlucis
e ljudi meni bi trebao neki od 40mm jer mi na kompu imam na stranici jedan u donjem prednjem dijelu mogu staviti 4 i zadnjem dijelu mogu staviti 2
evo slika:
http://i43.tinypic.com/iof3wn.jpg
ovo je stranica
http://i42.tinypic.com/4j2txd.jpg
ovo je straga
http://i42.tinypic.com/21bvnns.jpg
a ovo je u donjem dijelu sprijeda....sad bi mi trebao neki vent do 40mm da je u boji...pa ako moze pomoc
Jesi li siguran da ti trebva 40 mm. Takvi su na kućištima prava rijetkost, obično ih se može naći na chipsetima i grafičkim karticama. U pravilu su jako bučni i imaju slab protok zraka. Čak ako su ti rupe za 80 mm ventilator uz onakvu mrežicu računaj na jaku buku zbog prolaska zraka kroz rupice.
aha onda je bice 80mm
Autor teme... Daj malo koristi gumb uredi..... Pa stalno imas 3 posta zaredom..... Cudno kako vec nisi pobro karton....
sad se dvoumim između ovog:
ili
ili
svi su tu negdje no ipak vemil mi je nekako bliže 
slučajno krivi link za links, nema veze, meni je bito da je tih, a tri koraka više nema veze 

ma, nije mi bitno za svjeltljenje, bitna mi je buka a, radili bi mi na 12v budući da u biosu ne mogu mijenjati brzinu venta na matičnoj
Ja sam sebi uzeo Xilence 80mm, 15dB (1200RPM) i nije loš. Htio sam 2 ali su imali (Netcom) jednog pa sam uzeo CM, 1500RPM, 22dB isto odličan
da, a gdje si ga kupio?
nema veze toga vjerovatno nema u ri
Ima u Netcomu sam ga kupio (robna kuća Ri). Mislim da nemaju više xilence, ali imaju CM-ove (s ledicama)
ma, meni je bitna samo tišina, a ne led svjetlo