Znam da je ovo vrlo poznat problem i ima puno tema o tome već i blablabla, ali moj je neki malo teži.
Prvo i osnovno, evo spec:
Procesor: Intel core duo cpu E8400 3.00 GHz
RAM: 1x 2gb
Grafička: ATI Radeon HD 5770
Matična: Gigabyte GA-EP43T-UD3L
Kućište: Cooler Master Centurion
PSU: 650W
Drugo, prošao sam kroz sva moguća softverska rješenja dostupna na guglu i šire, drajveri, drugi os, kompletni format. Ništa.
Problem se javlja kada pokrenem malo "zahtjevniju" igru, npr.:
Portal, Portal 2, Team Fortress 2, BFBC2, L4D2, Combat Arms, Half Life 2, Just Cause 2.
Uglavnom dođe crna slika, zvuk nekad ostane nekad ne (nekad samo soundtrack ali nekad se čuje kada hodaš sa WASD), onda možeš samo alt-tabbat i u donjem desnom kutu se pojavi da grozna poruka.
Ovisno o igri, možeš se vratit natrag, i ili opet uopće neće radit (portal, 2, JC2) ili će raditi par minuta i opet isti slučaj (CA, bfbc2).
Što je još čudnije, CoD4 i MW2 mogu igrati, ali se problem javlja u blažem slučaju: Mogu igrati 10-15 minuta kad mi zašteka i traje nekih 15 sekundi, ne izbaci me na desktop nego sam na istom mjestu u igri i nastavim igrati.
Također sam isčistio svu prašinu iz svega, promjenio pastu, premjestio RAM u drugi slot i provjerio sve ventilatore. Možete zaključiti da nije pomoglo.
U slučaju da je grafička kriva, razmišljam da kupim Sapphire HD 6850, bi li ona pasala u ovaj sustav?
Ali trebam stopostotnu potvrdu da je grafička kriva, a ne neka druga komponenta.
Unaprijed hvala, i ovo mi je zadnja šansa da ne provedem ljeto bez ikakvih igara.
Postat ću temperature za par minuta.
Pošto je jedina igra koju mogu igrat CoD4 (i Minecraft, ofc) postat ću temperature dok igram to:
GPU:
Min: 46
Max: 62
Matična: 92°
CPU#1: 96°
CPU#2: 97°
probat ću staviti novu termalnu pastu (opet), ali ima li netko ideju što bi se još moglo učiniti osim odnijeti na popravak/kupiti novu/novi cooler?