Crvenilo?

poruka: 13
|
čitano: 8.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Crvenilo?

Meni je monitor isto tako pocrvenio kada je graficka otisla u vjecna lovista. I kada sam ukljucio screen saver bilo bi svakakvih poligona po ekranu. Probaj

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2008 20:19 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crvenilo?

pogledaj mozda ti se kabel koj ide na graficku iza olabavio,ili moze bit da je monitor na izdisajju ,ili graficka probaj ocistit od prasine i ponovo spojt monitor a prilikom toga kad odkopcas monitor iz struje iza na utikaču kratko spoj sa nekim vodljivim materijalom ona dva izvoda i kad to kratko spojs upali monitor da se izprazne kondenzatori zatim ga oped ukopcas u struju i prespojs kabel za graficku tj vratis ga natrag nakon sto si ga odspojio..pozz sretno

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Crvenilo?

Može bit da je do kabela,ali ja imam taj isti monitor i to mi se isto nekad događalo, ali su meni u pitanju bili driveri.

Kako se zove lanac od osam Velebita:velebajt hahahaha(LOL).....
18 godina
Crvenilo?

Kako nisi shvatio,malo pomiči kabel dok ekran radi, ako se opet pojave točke i crte, onda je do kabela ili do samog monitora ako ne, možeš pokušat uninstalirat drivere pa instalirat novije.Koja ti je grafa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

A kad si na nju stavljao drivere??(zadnji put)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crvenilo?

Probaj malo pomicati stol (ne zaj*bavam se).

Da objasnim - ja sam imao istu situaciju sa starim Philipsovim CRT-om prije par godina (ali je moj imao i preko 5 godina staža). Pojavila se crvena na monitoru pa je bilo opet normalno, pa opet crvena...

Uglavnom, ja isprobavao sve, iskopčavao monitor, instalirao drivere, reinstalirao Winse, ništa ne pomaže.

I tako, jednog dana, dok je komp bio upaljen, ja sam pomaknuo stol (mislim da mi je nešto palo iza stola) i ja se vratim za komp, vidim zelena boja na monitoru... Skužim da je to zato što sam pomicao stol.

I tako sam ja pomicao stol sve dok ga nisam "iskalibrirao" da više nema ni crvene ni zelene, nego je bila normalna boja... Smijeh

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Crvenilo?

Lol da... pokusaj i kucu malo maknit... rambo, tebi je bilo do kabela.

Pomici malo kabel od monitora (kraj uz monitor i kraj uz grafu) i vidi ima li problema... Moguce je da ti je pukao jedan vod...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Crvenilo?

Najvjerojatnije da ti je do monitora, ja sam imao SM 793S i ista stvar mi se događala a i vidio sam svojim ocima na dosta tih samsungovih modela (DF i S) istu stvar. Ja sam problem rijesavao da kada mi se pojave te crte udario lagano monitor sa strane, probaj i ti ako ti onda crte nestanu- do monitora je

C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crvenilo na ekranu?

Vjerojatno je problem u hladnom lemu , provjeri tako da dok ti je ukljucen monitor udaris ka odostraga malo jace i pogledas da li se kod udarca mijenja slika na ekranu(boje).

Ako je to reci pa cu ti objasniti kao to poraviti (trbat ce ti lemilica)..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Crvenilo?

Jesi probao dovuči monitor od frenda i spojit ga pa da vidis dali ima crvenila ili ne?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ta ti je pametna...!Osmijeh Nego po meni je problem prije u monitoru nego u hardveru (dakle PC) ili kabelima.

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
17 godina
neaktivan
Crvenilo?

e da to se i meni događalo isto nakon kaj se malo komp zalaufa u rad

mislim da je onda bila stvar u grafulji jer su je onda zamjenili na servisu

jos je bila pod garancijom

moja preporuka ti j e da odes n aservis i onda ak će bit stvar u grafickoj vjerojatno ce ti ju htjet zamjenit drugom u istom cjenovnom rangu

a moze bit i da je monitor pri kraju ili su ti zvucnici pored monitora

oni i mobiteli,telefoni,... ne smiju bit pokraj crt monitora zbog zračenja

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crvenilo?

Imam jedno pitanje za taj  isti monitor,meni su se  odjedamput pojavile tamne crtice po njemu,puno boja je 16-bitno i ako je na 32 bita,ekran je tamniji i neke crtice šetaju po ekranu molim pomoć,jel može biti do sobwoofera jel kad sam ga popravil i stavili blizu ekrana otad su se pojavile crtice,neko mi je rekao da je moguće da se pomaknula neka "Matrica"Šta je to???

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice