Crvena lampica na matičnoj i LED1 blica

poruka: 49
|
čitano: 18.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Crvena lampica na matičnoj i LED1 blica
autorov komentar
mrgud kaže...

Mene ona prva LED zaintrigirala. Vele da kad ona blica da je sistem totalno u banani. Nego, ajd probaj izvaditi procesor i vidjeti da nisi koju nožicu popigao u pokušaju da ga odvojiš od hladnjaka.

Čitao sam onaj link.. Isto kažu da blica i kad CPU nije detektiran... Znači rastavit opet i pogledat CPU...
Ma jesam jednu nožicu pogibnuo malo kad sam ga teškom mukom odvajao od hladnjaka! Popravio sam je. Sad samo opet rastavljao kućšte i mislim da nisam dobro ugurao procesor u utor. Ovaj put je kliknulo! Držite mi fige.
Jel može komp raditi bez one termostabilne paste - recimo sat vremena? Hoće li se pregrijati... Stavio sam ja hladnjak očišćeni hladnjak na CPU...

Evo idem sad probat!
Život je takav - čupav i dlakav; nauči se depilirat!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

O mater joj.. opet blica..

Nema nade.. Šmrc

Mama će me zadavit.

Da bar nisam išao čistit od prašine..

17 godina
neaktivan

Ak si sve dobro očistio bit će neke provodljivosti topline sa proca na hladnjak, al' to nije to. Čim kupiš pastu - dobro očistiti i proc i bazu hladnjaka s čistim alkoholom (ne brljom :)) i onda na osušene površine nanesi termovodljivu pastu.

Nemoj ga tjerati da radi bez te paste.

Možda tek toliko da vidiš dal će se upaliti i proći inicijalizaciju. btw, prati temperaturu u BIOS-u.

btw, procesor mora UKLIZITI u utor. BEZ IKAKVE SILE!!!

Kod tebe veliš nekaj klik, hrusk??

Nego, takvi procesor je cca 100 kn pa nije neki bed. A kaj se mame tiče - reci da si upravo zbog tog blinkanja išao čistiti ali eto, nisi uspio otkloniti kvar Smijeh!

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 20:30 (mrgud).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma nema nade.. Spremio sam ga...

Usput da kažem, proc nije ni imao paste skoro, čak je imao i zalijepljenu neku aluminijsku naljepnicu? To je držalo proc zaljepljenim, a kad sam skidao hladnjak, vjerojatno ga je iščupao iz ležišta na MBO. Možete zamisliti moje iznenađenje kad sam izvadio hladnjak, a na njemu zalijepljen procesor... WTF?

Što sad treba mjenjat?

Matičnu, procesor ili oboje?

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ona naljepnica - to ti je bila original INTEL izvedenica termovodljive paste.

To ti je inače za jednokratnu upotrebu. Kad skineš dole, više ne stavljaš nazad.

Nego, kaj bi mogel napraviti - sutra od frenda uzmi pastu (svi se ionak furaju da su overclockeri pa bi je trebalo biti ko šalate Osmijeh, od obične, arctic silvera itd).Očisti kak sam ti napisao i proc i cooler i stavi pastu na proc, te instaliraj cooler. Opet, procesoru pogledaj nožice i vidi da nije koja slomljena ili popigana. Procesor mora jednostavno ukliziti u utor.

Nego, ne mora biti da je ikaj riknulo. Možda je bed u tome kaj se temperatura procesora podigne preko određene granice (INTEL box cooler nisu previše ravni tak da sad je kontakt sve samo ne idealan) a BIOS ga štiti od daljnjeg oštećenja i ne mrda dalje.

A dal se sada grije ćčeš jednostavno skužiti. Upali ga i pusti 2 minute. Nakon toga ga ugasi, skini cooler i popipaj procesor. Ak peče - to je TO!

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala svima na pomoci.

Idem sutra u ZG tako da me doma nema tjedan dana.

Ma za proc nemam sta gledati..

Ima tko ideje.. Najjefitniji mogući da stane u socket ove moje matične ploče? Valjda je 478?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nešto mi nije dalo mira pa sam još jednom uzeo proc u ruke i našao jedna iskrivljeni pin.. Ali on je u središtu proc i fakat ne znam na koji bi način ja njega mogao ispraviti...

17 godina
neaktivan
Crvena lampica na matičnoj i LED1 blica

Ako ti je nožica iskrivljena neće ti raditi. Probaj ju s nečim izravnati pa ako proradi sreća tebi.

Ja sam svog athlona bil izvukel skupa s hladnjakom i srećom nije bilo problema, a bil je onda nov.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...

Ako ti je nožica iskrivljena neće ti raditi. Probaj ju s nečim izravnati pa ako proradi sreća tebi.

Ja sam svog athlona bil izvukel skupa s hladnjakom i srećom nije bilo problema, a bil je onda nov.

I meni je tako bilo.
Pasta je bila tvornička i 4 godine nitko nije dira procesor i cooler. Sva sreća da se pinovi nisu iskrivili Cool
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo čuda se događaju! Pokušavao ispraviti onaj pin i pukne mi! I taman kad sam mislio da moram stavit drugi proc, upalim komp, sve ledice se upale, ugase i ...

Komp je proradio!

Ugasio se nakon 3 minute... Plavi ekran..

Kupujem pastu i samo nju budem još stavio i mislim da će to biti to...

17 godina
Silvertiger kaže...

Evo čuda se događaju! Pokušavao ispraviti onaj pin i pukne mi! I taman kad sam mislio da moram stavit drugi proc, upalim komp, sve ledice se upale, ugase i ...

Komp je proradio!

Mozes li uslikati proc, da vidim koji je pin slomljen, ili da mi kazes nekako.
jer neki pinovi se mogu slobodno "ukloniti", a da proc radi normalno. ako ikako mozes sliku poslati. ili jos bolje evo ti  slika, pa na njoj oznaci koji pin i zaljepi ovdje.
Celeron D 478 Celeron D 478
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 10:10 (goodye).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
goodye kaže...
Silvertiger kaže...

Komp je proradio!

Mozes li uslikati proc, da vidim koji je pin slomljen, ili da mi kazes nekako.
jer neki pinovi se mogu slobodno "ukloniti", a da proc radi normalno. ako ikako mozes sliku poslati. ili jos bolje evo ti  slika, pa na njoj oznaci koji pin i zaljepi ovdje.
 Evo mene doma nakon tjedan dana... Komp mi radi i sve je ok. A sta se tiče pin-a koji je ispao... nisam siguran koji je... Označio sam otprilike koji je crvenom bojom...

Pozdrav ljudi i svima hvala!
ispali pin ispali pin
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...

nekuzim kak uspijete izvuc proccesor skup s hladnjakom?pa pprvo se hladnjak odkopca pa se podigne poluga za proc to moras bit cooperfild da sve u jednom komadu odvalis!
 sad ce neko doletit i reci da je i soket iscupo u kompletu s procom i hladnjakom :D
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
UBIZEC cORPORATION kaže...
Jimi kaže...

nekuzim kak uspijete izvuc proccesor skup s hladnjakom?pa pprvo se hladnjak odkopca pa se podigne poluga za proc to moras bit cooperfild da sve u jednom komadu odvalis!
 sad ce neko doletit i reci da je i soket iscupo u kompletu s procom i hladnjakom :D
 Kome ti pametuješ?
To je bilo ZALJEPLJENO!!! Ne pitaj mene. Naravno da sam otpojio sve dijelove. Dižem hladnjak... ne ide... malo jače povučem ode i proc s njime - Pola sata sam pokušavao skužit kako da odlijepim proc od hladnjaka... nisu normalni! Sreća u svemu tome je da komp radi. Pitaj one drage momke u Šmit Elektroniku gdje sam kao početnik kupio prvi komp prije kojih 5-6 godina. Što sam ja znao. Moja majka mi je skrpila novaca za komp i ja sam kupio onaj koji nam je bio na akciji. Nama je 4000kn (komp - monitor, kućište, tipkovnica i miš, zvučnici; printer i skener) bila jako velika investicija... A pomisao da otvaraš kućište i prćkaš po nečemu što ne znaš je predstavljala golemi strah.
S vremenom se dobije iskustvo i počneš sam sastavljat svoje komponente.
17 godina
neaktivan
Silvertiger kaže...
Jimi kaže...

Kome ti pametuješ?
To je bilo ZALJEPLJENO!!! Ne pitaj mene. Naravno da sam otpojio sve dijelove. Dižem hladnjak... ne ide... malo jače povučem ode i proc s njime - Pola sata sam pokušavao skužit kako da odlijepim proc od hladnjaka... nisu normalni! Sreća u svemu tome je da komp radi. Pitaj one drage momke u Šmit Elektroniku gdje sam kao početnik kupio prvi komp prije kojih 5-6 godina. Što sam ja znao. Moja majka mi je skrpila novaca za komp i ja sam kupio onaj koji nam je bio na akciji. Nama je 4000kn (komp - monitor, kućište, tipkovnica i miš, zvučnici; printer i skener) bila jako velika investicija... A pomisao da otvaraš kućište i prćkaš po nečemu što ne znaš je predstavljala golemi strah.
 nikom ja ne pametujem nego velim da kao prvo hladnjak ima svoje kopce s kojima se komca na socket tako da je nemoguce bez velke sile iscupat hladnjak + proc tako da bi vjerojatno moro i soket iscupat ili bi se nozice iscupale

to sto se tebi desilo prepostavljam da je bilo to da ti se pasta tolko zakorijenila tjekom godina za proc da su se praktički zaljepili dok se polugica za soket olabavila ili su je u servisu di su slagali komp strgali i samo metnuli proc u socket bez da su ga ucvrstili jel su strgali polugicu zato ti se prilikom vadenja hladnjaka izvadio i proc zato se nemoras odma ljutit jel ljudski je grijesitiNamigiva
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Silvertiger kaže...
Ubizec crporation kaže...
Jimi kaže...

Kome ti pametuješ?
 nikom ja ne pametujem nego velim da kao prvo hladnjak ima svoje kopce s kojima se komca na socket tako da je nemoguce bez velke sile iscupat hladnjak + proc tako da bi vjerojatno moro i soket iscupat ili bi se nozice iscupale

to sto se tebi desilo prepostavljam da je bilo to da ti se pasta tolko zakorijenila tjekom godina za proc da su se praktički zaljepili dok se polugica za soket olabavila ili su je u servisu di su slagali komp strgali i samo metnuli proc u socket bez da su ga ucvrstili jel su strgali polugicu zato ti se prilikom vadenja hladnjaka izvadio i proc zato se nemoras odma ljutit jel ljudski je grijesitiNamigiva
 E vidis... Najvjerojatnije da se to zakorjenilo, jer je poluga funkcionalna - mada labava - Tko će znat?
Sjećam se kad sam nosio komp da mi promjene grafičku iz one on-board 64 MB u Ati Radeon 9600, pitali me oću prodat onu staru za 100kn.. LOL
Nema ih više... Propali su... Ni ne čudi me kako se ponašaju prema kupcima..

A kad smo već kod toga...
Komponente je nabolje kupovati tako da odem na www.nabava.net i tamo upišem dio i gdje je najjefitniji.

ADM, Ve-mil, HGspot - gdje je najpovoljnije, koji vam je draži?

Pozdrav svima!

Posebno UBIZEC cORPORATION d.d. -u Smijeh

17 godina
Silvertiger kaže...
 Evo mene doma nakon tjedan dana... Komp mi radi i sve je ok. A sta se tiče pin-a koji je ispao... nisam siguran koji je... Označio sam otprilike koji je crvenom bojom...

Pozdrav ljudi i svima hvala!

Koliko sam uspio vidjeti, mislim da mozes prezivjeti bez tih pinova, jedan je uzemljenje, ostala dva neisam siguran, ali koliko sam skuzio, da mogu raditi preko drugih. rekao si da radi? jel ima kakvih problema.

17 godina
neaktivan
ako procu odu neki pinovi NEMOZE RADIT preko drugih ako su neki pinovi otpali nece se moc recimo ocitat temperatura ,napon ,nece se moc u kljucit neka opcija koju bi proc podrzavo tako da odpadanje nozica nije zdravo :D
17 godina

@UBIZEC cORPORATION

Rekao sam da sam tako skuzio, ali ocito sam lose skuzio.

Procesor MOZE RADITI bez nekih pinova. sve zavisi koji je pin, jer neki pinovi su mrtvi sami od sebe, cak sam citao na forumima da ljudi lome pinove, zbog "necega", mos me ubiti ako ne sjecam zbog cega. potrudit cu se da doznam.

Znaci po nekim ljudima OTKIDANJE, a ne otpadanje, je zdravo :D.

@Silvertiger

neki su uspjevali ako bi taj polomljeni pin sami stavili u socket na mjesto na kojem bi trebao biti, i onda kad ubacis proc, kad se pritisne onom zastitom da dode od kontakta, i da moze raditi normalno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice