Mene ona prva LED zaintrigirala. Vele da kad ona blica da je sistem totalno u banani. Nego, ajd probaj izvaditi procesor i vidjeti da nisi koju nožicu popigao u pokušaju da ga odvojiš od hladnjaka.
Mene ona prva LED zaintrigirala. Vele da kad ona blica da je sistem totalno u banani. Nego, ajd probaj izvaditi procesor i vidjeti da nisi koju nožicu popigao u pokušaju da ga odvojiš od hladnjaka.
O mater joj.. opet blica..
Nema nade.. Šmrc
Mama će me zadavit.
Da bar nisam išao čistit od prašine..
Ak si sve dobro očistio bit će neke provodljivosti topline sa proca na hladnjak, al' to nije to. Čim kupiš pastu - dobro očistiti i proc i bazu hladnjaka s čistim alkoholom (ne brljom :)) i onda na osušene površine nanesi termovodljivu pastu.
Nemoj ga tjerati da radi bez te paste.
Možda tek toliko da vidiš dal će se upaliti i proći inicijalizaciju. btw, prati temperaturu u BIOS-u.
btw, procesor mora UKLIZITI u utor. BEZ IKAKVE SILE!!!
Kod tebe veliš nekaj klik, hrusk??
Nego, takvi procesor je cca 100 kn pa nije neki bed. A kaj se mame tiče - reci da si upravo zbog tog blinkanja išao čistiti ali eto, nisi uspio otkloniti kvar !
Ma nema nade.. Spremio sam ga...
Usput da kažem, proc nije ni imao paste skoro, čak je imao i zalijepljenu neku aluminijsku naljepnicu? To je držalo proc zaljepljenim, a kad sam skidao hladnjak, vjerojatno ga je iščupao iz ležišta na MBO. Možete zamisliti moje iznenađenje kad sam izvadio hladnjak, a na njemu zalijepljen procesor... WTF?
Što sad treba mjenjat?
Matičnu, procesor ili oboje?
Ona naljepnica - to ti je bila original INTEL izvedenica termovodljive paste.
To ti je inače za jednokratnu upotrebu. Kad skineš dole, više ne stavljaš nazad.
Nego, kaj bi mogel napraviti - sutra od frenda uzmi pastu (svi se ionak furaju da su overclockeri pa bi je trebalo biti ko šalate , od obične, arctic silvera itd).Očisti kak sam ti napisao i proc i cooler i stavi pastu na proc, te instaliraj cooler. Opet, procesoru pogledaj nožice i vidi da nije koja slomljena ili popigana. Procesor mora jednostavno ukliziti u utor.
Nego, ne mora biti da je ikaj riknulo. Možda je bed u tome kaj se temperatura procesora podigne preko određene granice (INTEL box cooler nisu previše ravni tak da sad je kontakt sve samo ne idealan) a BIOS ga štiti od daljnjeg oštećenja i ne mrda dalje.
A dal se sada grije ćčeš jednostavno skužiti. Upali ga i pusti 2 minute. Nakon toga ga ugasi, skini cooler i popipaj procesor. Ak peče - to je TO!
Hvala svima na pomoci.
Idem sutra u ZG tako da me doma nema tjedan dana.
Ma za proc nemam sta gledati..
Ima tko ideje.. Najjefitniji mogući da stane u socket ove moje matične ploče? Valjda je 478?
Nešto mi nije dalo mira pa sam još jednom uzeo proc u ruke i našao jedna iskrivljeni pin.. Ali on je u središtu proc i fakat ne znam na koji bi način ja njega mogao ispraviti...
Ako ti je nožica iskrivljena neće ti raditi. Probaj ju s nečim izravnati pa ako proradi sreća tebi.
Ja sam svog athlona bil izvukel skupa s hladnjakom i srećom nije bilo problema, a bil je onda nov.
Ako ti je nožica iskrivljena neće ti raditi. Probaj ju s nečim izravnati pa ako proradi sreća tebi.
Ja sam svog athlona bil izvukel skupa s hladnjakom i srećom nije bilo problema, a bil je onda nov.
Evo čuda se događaju! Pokušavao ispraviti onaj pin i pukne mi! I taman kad sam mislio da moram stavit drugi proc, upalim komp, sve ledice se upale, ugase i ...
Komp je proradio!
Ugasio se nakon 3 minute... Plavi ekran..
Kupujem pastu i samo nju budem još stavio i mislim da će to biti to...
Evo čuda se događaju! Pokušavao ispraviti onaj pin i pukne mi! I taman kad sam mislio da moram stavit drugi proc, upalim komp, sve ledice se upale, ugase i ...
Komp je proradio!
Komp je proradio!
Posebno UBIZEC cORPORATION d.d. -u
Rekao sam da sam tako skuzio, ali ocito sam lose skuzio.
Procesor MOZE RADITI bez nekih pinova. sve zavisi koji je pin, jer neki pinovi su mrtvi sami od sebe, cak sam citao na forumima da ljudi lome pinove, zbog "necega", mos me ubiti ako ne sjecam zbog cega. potrudit cu se da doznam.
Znaci po nekim ljudima OTKIDANJE, a ne otpadanje, je zdravo :D.
neki su uspjevali ako bi taj polomljeni pin sami stavili u socket na mjesto na kojem bi trebao biti, i onda kad ubacis proc, kad se pritisne onom zastitom da dode od kontakta, i da moze raditi normalno.