Crno-bojela slika na TV-u (opet)

poruka: 9
|
čitano: 1.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Crno-bojela slika na TV-u (opet)
pitanje

Koristim s-vhs izlaz na grafi i s-vhs ulaz na tv-u. Da pojasnim, nekada je ta kombinacija sa tim istim kabelom  radila i slika je bila sa bojom . Onda je krepao kabel - jedna žica je izgubila kontakt u utikaču. To je zalemljeno, i sa univerzalcem ustanovljeno da su prave žice na pravom mjestu. No nakon uštekavanja tog kabela (popravljenog) slika je na tv-u cb. Onda sam spojio izlaz grafe sa ulazom tv kartice i sa drugim kratkim s-vhs kablom, i slika je opet cb. Provjerio sam u driverima kartice signal je pal/b, rezolucija je 1024x768, 60 hz, probao sam i druge rezolucije i frekvencije i sisteme, rezultata nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 19:50 (Mac_os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Crno-bojela slika na TV-u (opet)

Otkad je pal 1024 x 768 i još 60 Hz?

Pal je 720 x 576 i 50 Hz.

Još bi scaliranje i prošlo, pretpostavljam da je problem u 60 Hz (ntsc).

17 godina
neaktivan
Mac_os kaže...

Koristim s-vhs izlaz na grafi i s-vhs ulaz na tv-u. Da pojasnim, nekada je ta kombinacija sa tim istim kabelom  radila i slika je bila sa bojom . Onda je krepao kabel - jedna žica je izgubila kontakt u utikaču. To je zalemljeno, i sa univerzalcem ustanovljeno da su prave žice na pravom mjestu. No nakon uštekavanja tog kabela (popravljenog) slika je na tv-u cb. Onda sam spojio izlaz grafe sa ulazom tv kartice i sa drugim kratkim s-vhs kablom, i slika je opet cb. Provjerio sam u driverima kartice signal je pal/b, rezolucija je 1024x768, 60 hz, probao sam i druge rezolucije i frekvencije i sisteme, rezultata nema.

Neovisno o postavljenoj rezoluciji TV ce to skalirati, kao sto vjerujem da i jest.

Naime NEKI s-vhs kabeli jednostavno ne gutaju boju. Osobno sam imao velikih problema s atijevom karticom. Ali sam tada u čipoteke uzeo konvertor od par kuna i sve je radilo. Nebi bilo od gorega da potrazis to.

Ali za svaki slucaj spusti rezu i HZ, tko zna, mozda je zbog toga.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
16 godina
neaktivan

Naime NEKI s-vhs kabeli jednostavno ne gutaju boju??

Otkad kabel ima ima mogućnost filtriranja bilo čega pa i boje?

Najvjerovatnije se radi o tome da tv signal prepoznaje kao ntsc, a neki (stariji) tv-i upravo tako prikazuju ntsc signal, crno - bijelo.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Citiram sebe: "Da pojasnim, nekada je ta kombinacija sa tim istim kabelom  radila i slika je bila sa bojom ." Kartica je 8800 gts, a tv je relativno nov (cca 4 godine star i spada u višu klasu) i na tom istom tv- i sa tom istom karticom sam imao boju. Prije sat vremena sam instalirao nove drivere za grafu, i opet je slika cb.

17 godina
neaktivan
Mac_os kaže...

Citiram sebe: "Da pojasnim, nekada je ta kombinacija sa tim istim kabelom  radila i slika je bila sa bojom ." Kartica je 8800 gts, a tv je relativno nov (cca 4 godine star i spada u višu klasu) i na tom istom tv- i sa tom istom karticom sam imao boju. Prije sat vremena sam instalirao nove drivere za grafu, i opet je slika cb.

rekao si da je kabel bio ostecen, zamjeni ga.
U vise navrata sam se trudio 'produziti' s-vhs po principu uradi sam, i nikad mi nije uspjelo. Uvjek neka greska na izlaznoj strani.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
16 godina
neaktivan

Provjeri ti kabel.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ljudi pročitajte cijeli post! Probao sam i sa drugim novim kabelom. Uzeo sam i treći kabel i opet je isto! Ujedno sam primjetio da ne mogu podešavati kontrast i svjetlinu te slike!

17 godina
neaktivan
Mac_os kaže...

Ljudi pročitajte cijeli post! Probao sam i sa drugim novim kabelom. Uzeo sam i treći kabel i opet je isto! Ujedno sam primjetio da ne mogu podešavati kontrast i svjetlinu te slike!

e jebiga onda, odnesi u servis.. Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice