Crklo računalo!!!

poruka: 18
|
čitano: 3.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Crklo računalo :(((((
Evo pred 10 minuta crklo mi računalo! Bio sam na internetu i odjednom se čuo jedan bip od 2 sekunde i sve se smrzlo! Nakon toga restartao sam računalo i nije se moglo bootat kad se valjda u biosu nešt spojeb**o, te je pisalo da nema harda! Restrtao sam ponovo i ušao u bios, sve pogledao i sve pronalazi, namjestio sam boot kako je i bio jer mi ga je izbacio i nakon spremanja postavki sistem se restarta ali crni ekran, lampice od harda i od ladice (drugi hard) stalno svjetle i niš se ne dešava! Pop!zdit ću sa tim računalima, nemam sreće nikad :(( Ako netko ima kakvu ideju bio bi mu jako zahvalan! Hvala svima!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Crklo računalo :(((((

Ne znam koliko će ti pomoći, ali probaj resetirati BIOS postavke na tvorničke (bez OC), i nakon toga pokušaj startati PC. Možda i nije ništa crklo...

KaeR
15 godina
Crklo računalo!!!
Ma to sam odma napravil, al nije bilo ničeg! Evo sad mi se podigo sistem al opet ista stvar, nakon minute bip i blokada! Pa koji je to Bog?! I da već mi je dost dugo na default postavkama proc tako da zanemarite OC pod Moj PC
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Crklo računalo!!!

Probaj za pocetal odpojit dvdrom, disk na kojem ti nisu winsi, izbaci jednu plocicu rama pa probaj sa factory settingsima iz biosa podic komp, provjeri temperature procesora u biosu, probaj grafu malo stisnit u utor itd...

14 godina
neaktivan
Re: Crklo računalo :(((((
David87 kaže...
Evo pred 10 minuta crklo mi računalo! Bio sam na internetu i odjednom se čuo jedan bip od 2 sekunde i sve se smrzlo! Nakon toga restartao sam računalo i nije se moglo bootat kad se valjda u biosu nešt spojeb**o, te je pisalo da nema harda! Restrtao sam ponovo i ušao u bios, sve pogledao i sve pronalazi, namjestio sam boot kako je i bio jer mi ga je izbacio i nakon spremanja postavki sistem se restarta ali crni ekran, lampice od harda i od ladice (drugi hard) stalno svjetle i niš se ne dešava! Pop!zdit ću sa tim računalima, nemam sreće nikad :(( Ako netko ima kakvu ideju bio bi mu jako zahvalan! Hvala svima!

nek mu laka crna zemlja :(

Say Hello To My Little Friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 17:22 (Scarfaceee).
18 godina
Crklo računalo!!!

Pogledaj temperature. Kod paljenja, cuju li se neki beepovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crklo računalo!!!

Pogledaj si temperature i kontakte, baci koji test..ako stignes prije nego se ugasi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Evo sad sam ga otvorio i vidim cooler se ne vrti, iskopčao ga i ponovo ukopčao i zasad je dobro! Vidit ću dalje kaj se bude dešavalo! Očito da matična zeza!
15 godina
neaktivan
Crklo računalo!!!

Ako ti se cooler nije vrtio to ti je to, sad koji je razlog toga, jer malo ispao kontakt ili nesto..inace, proc ti ima temperaturnu zastitu, pa ako se previse grije restartat ce ti se pc, ili ces dobit bsod..

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

Da nemam pojma stvarno, ovo mi se još nije dogodilo! Al ajd hvala Bogu nije niš riknulo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

Ipak nekaj *ebe na ovom računalu!! Svako malo BlueScreen se javlja i sve se smrzava!!

Nemam pojma koj mu je Bog! Imam od proca i matične i rama garanciju, a od grafičke mi je istekla, al moguće da je baš grafa!! :(((

Sad sam stavio stock cooler na proc pa ćemo vidit sad! Niš mi nije klokano al dok se smrzne i dok ga restartam sere da sam ga kao klokal, a zapravo je sve na default postavkama, neznam koji je to Bog! I još dok postavim da mi rami rade na 1600Mhz isto sere a imam Corsair Dominator DDR3 1600Mhz i onda mi ga postavi na automatski na 1333Mhz

I može mi netko ovo objasnit zašto piše za DRAM Frequency 666.7Mhz ???

http://img16.imageshack.us/img16/5109/2892011.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 20:31 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crklo računalo!!!

Ja sam imao slicnih problema s starim PC-om.
Dakle samo mi se odjednom zamrznuo (blue screen) te nakon bootanja nije mi mogao procitati HDD i nije se zelio paliti.
Tako bi ga jedno 40 puta restartao doke ga nebi procitao i onda bi radil do sljedeci put i opet kad bi se to dogodilo opet bi 40tak puta restartao da procita HDD.
Jeli imas koji stariji HDD koji si puno puta defragmao, radio nove particije i tako? Ja sam imao jedan HDD na kojem sam jedno sigurno 15puta dizao nove windowse i particije pa je mozda malo otisao k vragu od toga.
Onda mi je frend rekao da je vjerojatno do njega i da ga samo probam prespojiti u bilo koji drugi SATA konekotor na maticnoj i kad sam to napravio bootao se iz prve i tako svaki put kad bi me zafrkavao blue screen.
Pukusaj pa javi ima li uspijeha!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 0:00 (Kiki287).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

Ma promijenio sam hladnjaka (original stock od procesora) glava me boli kak zuji :((

Može neki prijedlog za hladnjak koji se nečuje niti malo?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

David87 ram frekvencija ti je 667 a efektivna frekva,to jest prava je 2x667 mhz,i s njom je sve ok.Kupi Katanu 3 ili CM 212+ koji je nesto bolji ali i skuplji.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 19:30 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

Imam ovaj hladnjak:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.184

I sa njim mi je temperatura 54 C, dok mi je sa ovim stock 34 C

I kolko vidim taj stock mi vrti na 3375 okretaja dok AC vrti na 2400

Možda bi pomoglo da uzmem termalnu pastu, pošto mi je ovaj stock novi i radi par dana i imao je na sebi već pastu?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 17:27 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Evo stavio novu pastu gore, temperatura mi je sa Artic Coolerom na 65 pa se racunalo automatski izgasi! Nije mi jasno šta ne valja na tom cooleru, vrti normalno al jednostavno ne hladi!! Kak je uopće moguće da cooler ne hladi, osim dok ventilator ne crkne???!

P.S kako da na ovom stock hladnjaku postavim da mu je RPM na 3000 konstantno, a ne da mi se razvrti na 7000, pa razletit ce se sve u 1000 komada?!
15 godina
neaktivan
Crklo računalo!!!

Jel ti cooler dobro sjeo na procesor? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crklo računalo!!!

Pa valjda sjedne dobro, neznam kak to mogu vidjet ako ga zakapčim sa obje strane i on ga drži! Mada za razliku od stock coolera što se tiče čvrstoće držanja je nebo i zemlja! Ovaj stock ima još onu ručku da se stisne pa nemože mrdnut dok ovaj ima kapče lijevo i desno i to je to i nije baš nešto to jako stisnuto dok bi usporedio sa stock! Kak da ga stisnem da drži čvrsto ko i ovaj stock?!

EDIT: evo par slika, mada neznam kak to bude pomoglo!

http://img27.imageshack.us/img27/1088/img0134ed.jpg

http://img192.imageshack.us/img192/2999/img0135hl.jpg

http://img828.imageshack.us/img828/5207/img0136db.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:47 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice