- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam koliko će ti pomoći, ali probaj resetirati BIOS postavke na tvorničke (bez OC), i nakon toga pokušaj startati PC. Možda i nije ništa crklo...
Probaj za pocetal odpojit dvdrom, disk na kojem ti nisu winsi, izbaci jednu plocicu rama pa probaj sa factory settingsima iz biosa podic komp, provjeri temperature procesora u biosu, probaj grafu malo stisnit u utor itd...
nek mu laka crna zemlja :(
Pogledaj temperature. Kod paljenja, cuju li se neki beepovi?
Pogledaj si temperature i kontakte, baci koji test..ako stignes prije nego se ugasi
Ako ti se cooler nije vrtio to ti je to, sad koji je razlog toga, jer malo ispao kontakt ili nesto..inace, proc ti ima temperaturnu zastitu, pa ako se previse grije restartat ce ti se pc, ili ces dobit bsod..
Da nemam pojma stvarno, ovo mi se još nije dogodilo! Al ajd hvala Bogu nije niš riknulo :D
Ipak nekaj *ebe na ovom računalu!! Svako malo BlueScreen se javlja i sve se smrzava!!
Nemam pojma koj mu je Bog! Imam od proca i matične i rama garanciju, a od grafičke mi je istekla, al moguće da je baš grafa!! :(((
Sad sam stavio stock cooler na proc pa ćemo vidit sad! Niš mi nije klokano al dok se smrzne i dok ga restartam sere da sam ga kao klokal, a zapravo je sve na default postavkama, neznam koji je to Bog! I još dok postavim da mi rami rade na 1600Mhz isto sere a imam Corsair Dominator DDR3 1600Mhz i onda mi ga postavi na automatski na 1333Mhz
I može mi netko ovo objasnit zašto piše za DRAM Frequency 666.7Mhz ???
Ja sam imao slicnih problema s starim PC-om.
Dakle samo mi se odjednom zamrznuo (blue screen) te nakon bootanja nije mi mogao procitati HDD i nije se zelio paliti.
Tako bi ga jedno 40 puta restartao doke ga nebi procitao i onda bi radil do sljedeci put i opet kad bi se to dogodilo opet bi 40tak puta restartao da procita HDD.
Jeli imas koji stariji HDD koji si puno puta defragmao, radio nove particije i tako? Ja sam imao jedan HDD na kojem sam jedno sigurno 15puta dizao nove windowse i particije pa je mozda malo otisao k vragu od toga.
Onda mi je frend rekao da je vjerojatno do njega i da ga samo probam prespojiti u bilo koji drugi SATA konekotor na maticnoj i kad sam to napravio bootao se iz prve i tako svaki put kad bi me zafrkavao blue screen.
Pukusaj pa javi ima li uspijeha!!
Ma promijenio sam hladnjaka (original stock od procesora) glava me boli kak zuji :((
Može neki prijedlog za hladnjak koji se nečuje niti malo?!
David87 ram frekvencija ti je 667 a efektivna frekva,to jest prava je 2x667 mhz,i s njom je sve ok.Kupi Katanu 3 ili CM 212+ koji je nesto bolji ali i skuplji.
Imam ovaj hladnjak:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.184
I sa njim mi je temperatura 54 C, dok mi je sa ovim stock 34 C
I kolko vidim taj stock mi vrti na 3375 okretaja dok AC vrti na 2400
Možda bi pomoglo da uzmem termalnu pastu, pošto mi je ovaj stock novi i radi par dana i imao je na sebi već pastu?!
P.S kako da na ovom stock hladnjaku postavim da mu je RPM na 3000 konstantno, a ne da mi se razvrti na 7000, pa razletit ce se sve u 1000 komada?!
Jel ti cooler dobro sjeo na procesor?
Pa valjda sjedne dobro, neznam kak to mogu vidjet ako ga zakapčim sa obje strane i on ga drži! Mada za razliku od stock coolera što se tiče čvrstoće držanja je nebo i zemlja! Ovaj stock ima još onu ručku da se stisne pa nemože mrdnut dok ovaj ima kapče lijevo i desno i to je to i nije baš nešto to jako stisnuto dok bi usporedio sa stock! Kak da ga stisnem da drži čvrsto ko i ovaj stock?!
EDIT: evo par slika, mada neznam kak to bude pomoglo!
http://img27.imageshack.us/img27/1088/img0134ed.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/2999/img0135hl.jpg