Celeron D 346

poruka: 5
|
čitano: 878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Celeron D 346
Pozdrav svima
Evo imam problem sa zagrijavanjem navedenog procesora!
Temperature se penju u običnom radu pca kao što je gledanje divxa na 60 stupnjeva i to ha još hladi katana3! Izgleda da ga je prijašnji vlasnik dobro skurio, njemu su "normalne" temp. bile 80 pod stock coolerom!
Da se razumjemo proc sam dobio, al opet sam mislio da neče biti toliko strašno... Kad mi je dao te dijelove, proc I matičnu skužio sam bio I zašto su mu temperature bile tako visoke, jedna nogica od stock coolera nije više držala kako treba I tko zna koliko dugo se tako kuhao...?!
Šta sad, da očekujem njegovu skoru smrt?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Celeron D 346

Prvo pokušaj da postaviš napon ručno na neku donju srednju vrijednost pa testiraj koliko je sistem stabilan sa nekom aplikacijom kao prime95 ili sličnom. Ako je stabilan još malo spusti napon pa opet test i sve dok ne nađeš donju tačku napona i stabilan sistem.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Celeron D 346
Hmmm... evo, o ovom nisam razmišljao vidiš...
Samo što nemam previše iskustva u tome, trebala bi mi lagana pomoć!
Matična je asrock 775i65GV
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Celeron D 346

Uđi u BIOS nađi mjesto gdje se ručno podešava napon, i ručno ga smanji za  0.020 V.  Npr. ako je BIOS očitao napon na 1.220 V ti ga namjesti na 1.200 V pa testiraj stabilnost. Preporučujem ti da na you tube pogledaš kako se to radi prije nego što sam bilošta učiniš ako nemaš iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Celeron D 346
Ima li neko slučajno za prodati neki Pentium D koji bi pasao na gore navedenu matičnu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice