BSOD radi hard disk-a, ali..??

poruka: 9
|
čitano: 2.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam problem sa kompjuterom kojim se sluzi otac. Naime, radi se o nekom asus barbone kompjuteru na kojem se nasumično pojavljuje BSOD. U intervalima da npr. tjedan dan izdrži i onda se jednostavno pojavi BSOD.

Gledajući "log" ispada da nešto nije u redu sa HDD-om. Kad se klikne na vise detalja navodi da treba provjeriti kabel http://tinyurl.com/atpv4y Stranice se malo duže učitava...

Ono sto sam do sada učinio: otvorio sam kompjuter i uvjerio se da je kabel pravilno ukopčan u matičnu i HDD. Napravio sam test HDD-a pomoću SeaTools-a i nije nasao nikakvu grešku na HDD-u

Moram priznati da sam ostao bez neke pametne ideje pa molim savjet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 23:16 (mislav).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi probao kako ti Windows sugerira zamijeniti kabel? I šta S.M.A.R.T. kaže?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daj vise informacija iz event viewera... dal pise unable to read... sto?

Ako pise pokusaj preformatirati disk (ne quick) i vidi na kraju pise li ti da imas bad sectora...

Ako da, bekap, novi disk, stari na vjecna lovista...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Disk vjerojatno crkava. Skeniraj disk za bad sectore pomocu Scan Disk alata iz windowsa. Nemoras formatirati nista.

Ako imas bad sectore, mozes bacit disk u smece jer ce skroz krepat za neko vrijeme. Bolje na vrijeme kupit novi i prebacit fileove.

Edit: Da ti olaksam. Odi u My Computer i desni klik na disk koji radi problem pa properties. Tamo izaberi tools pa "error checking".

Stavi kvacicu na scan for bad sectors i pocni skeniranje.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 12:27 (Psiho246).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako mu je disk sistemski morat ce restartat, pa onda opet nece vidit jel ima bad sektore :)

No svakako, ako imas bad sektore onda si baci disk u smece i sto prije bekapiraj sve sa njega...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Vidim da mi uglavnom sugerirate da napravim test HDD-a na bad sectore. To sam vec ranije radio pomoću Seatools-a. Nije mi bilo teško napraviti test jos jednom. Dodatno sam ubacio slike loga i kao sto sam i prije napisao, čini se da je sa HDD-om sve ok!

Da li je zbilja moguće da bi mi problem bio riješen sa zamjenom  sata kabla?? Iskreno, to mi u ovoj situaciji bas nije logično jer mi razum govori da bi onda konstantno zezao. Ako netko ima iskustva molim da ih podijeli! :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 18:05 (mislav).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: BSOD radi hard disk-a, ali..??
mislav kaže...

Vidim da mi uglavnom sugerirate da napravim test HDD-a na bad sectore. To sam vec ranije radio pomoću Seatools-a. Nije mi bilo teško napraviti test jos jednom. Dodatno sam ubacio slike loga i kao sto sam i prije napisao, čini se da je sa HDD-om sve ok!

Da li je zbilja moguće da bi mi problem bio riješen sa zamjenom  sata kabla?? Iskreno, to mi u ovoj situaciji bas nije logično jer mi razum govori da bi onda konstantno zezao. Ako netko ima iskustva molim da ih podijeli! :)

Nije ni meni logično ali možda vrijedi probati. I probaj u neki drugi SATA port na matičnoj matičnoj uključit disk. Možda te ovaj port zeza.

17 godina
Pokusat cu!
Stos je u tome da necu odmah znati da li je problem rijesen jer je takve prirode.
16 godina
neaktivan

Znam, probaj pa vidi. Ako ćeš opet imat problema javi tu pa će već netko smislit nešto pametno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice